Kedim Tuvaletini Yaptıktan Sonra Her Yere Dağıtıyor Patikleriyle Tüm Eve Taşıyor

Arkadaslar merhaba. Ben 5.5 aylık tekir kedi sahibiyim. Mia bana geldiğinde kumuna alışmıştı hicbir problem yasamadık ama son bir iki haftadır poposunda kaka kaldığını görüyorum,bebekler için olan ıslak mendillerle siliyorum fakat paranoya yapmaya basladım artık tuvaletten çıkmasını bekliyorum kapıda elimde mendille. Neyse buna Zaman'la alısacak annesiyle cok vakıt geciremediğindendir belki dedim ama bu sabah cok kötü bir manzarayla uyandım. İnanılmaz kötü bir koku vardı odamda tuvaletini yaptı herhalde dedim gittim almaya kakalar parça parça olmustu ve kumunun çevresinde her yere dağılmıştı,kum kutusunun kenarlarına bulaştırılmıştı. Dedim herhalde poposunda da vardır yatağımda yatırıyordu gittim poposunu silmek için bir baktım yatakta da bulaşmış sekilde kakası var. İyice sinirlerim bozuldu,sonra miaya baktım poposu temiz ama sağ arka patisi kaka içinde bulanmış. Aldım mecburen bebe şampuanı ile yıkadım yıkarken de cok kızdı ama mecburdum. Bana lütfen tecrübeli arkadaslar yardımcı olabilir mi ne yapacağımı hic bilmiyorum kakasıyla oynamasını ya da kendini temizlemesini Nasıl teşvik edebilirim? Bu arada mia 3.5aydır benimle. Benim sahiplendiğim bayanda da 1 aya yakın kalmıs. Simdiden cok tesekkürler yardımlara cok ihtiyacım var

4 CEVAP

mhtpyldz
mhtpyldz

104584

Belki kakasini yaparken zorlaniyordur bu benim basima da gelmisti ve kabizdi ki kedim fazlasiyla titizdir yaparken zorlandigi icin huzursuzlasiyor..takip edin eger boyle bisr sey olduguna emin olursaniz bi cay kasigi zeytinyagi icirin ilk etapta bunu bana veterinerim onermisti.

Lynda
Lynda

1345

Tüylerini de temizlemiyorsa, temizlenme alışkanlığı olmayabilir. Tüylerini temizliyorsa, tuvaletini yapar yapmaz temizlemiyordur. Bir kaç kez başıma geldi ama benimkiler ishaldi ve birisinin patilerine bulaşıyordu, ordan da kum kabının etrafına . Ben çözümü tuvaletini yapar yapmaz , kediyi kumdan çıkararak üzerini örtmesine engel olarak buldum. Kapatmaya çalışırken hep kirleniyordu patileri, hemen kendim kumla kapatarak çöpe atıyordum. İshali geçince bunlar da bitti.
Sizin durum da bağırsaklarını bozduğu için olabilir, yumuşak olduğu için kalıntı bırakıyordur. Islak mendille temizleme , tembelliğe alışmasın :)
Çok fazla kalıntı varsa, ıslak pamukla fazlalığı al sadece.Gerisini kendi temizlesin.

Mia da ishal gibi bir sorun da gözlemlemedim dün aksam ilk defa öyle yapmıs da olabilir ama. Islak mendilin tembellik yapacağını duymuştum ama Oray'a buraya bulaşmasın diye mecbur siliyordum dediğinizi yapmayı denerim. Temizleme alışkanlığını Zaman'la mi kazanacak peki bunun icin benim yapabileceğim birşey var mı? Tüyleri ilk defa bu sefer pislendi genelde sadece poposunda kalıyordu.

Lynda
Lynda

1345

Temizliği anneden alıyorlar . Bazı kediler tüylerini dahi temizlemez ve o alışkanlığı sonradan kazandırabilen var mı bilmiyorum. Kedin normal temizliğini yapıyor ise (tüylerini) , poposu için teşvik edebilirsin. Pamuğu fazlaca ıslatarak poposunu ıslat , su rahatsız edeceği için yalayabilir. Kedilere banyo yaptırdıktan sonra kendilerini yalayarak tekrar temizliyorlar ,oradan yola çıktım belki bunda etkili olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7768 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR