Kısırlaştırma

suledoruk
suledoruk

114870 Puan

İyi günler arkadaşlar. Bildiğim bi konuda kafa karışıklığı yaşıyorum. Arkadaşımla konuşurken kedimi kısırlaştırıcağımı söyledim kısırlaştırınca kızgınlığı tekrar yaşıyorlar sadece çocukları olmuyor ama kızgınlığı yaşıyorlar dedi ben bu şekilde bilmiyordum doğru mu bu ? Kendisinin 2 yılı aşkın süredir kedisi var ben daha deneyimsizim o yüzden kafamı karıştırdı.

8 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Yok hayır. Dişilerde komple alınıyor kızgınlığa falan girmiyor, ciftlesmiyor da. Erkekler bildiğime göre cifltesebiliyor ama çocuk olmuyor.

Ozge00
Ozge00

131723

O yüzden kızgınlığa girmeden kisirlastirma öneriliyor zaten

ayselsckn
ayselsckn

5336

Kızgınlığa girmeden kısırlaştırırsanız olayı kökten çözersiniz. Eğer kızgınlığa girdiyse kısırlaştıktan sonra öğrendiği davranış devam edebilir ama ne olursa olsun sağlık ve gereksiz ürememe adına kısırlaştırma gerekli.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Geç kısırlaştırdıysa arkadaşınız ondan olabilir. Benim erkek kedim 1 yıldır kısır kızgınlığa falan girmiyor, bir tane peluş kedimiz var en fazla arada bir onunla çiftleşiyor. Onu da aylardır yapmadı. Kısırlaşmadan önceki halinden eser yok kedimin, koku bırakma yok, bağırma yok, dışarı kaçmaya çalışma yok, agresiflik yok. Pamuk gibi bir kedi oldu. Arkadaşınız yanlış bilgi vermiş bence.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Kızgınlıkta öğrendiği hareketleri tekrarlayan kediler var

Nakata
Nakata

2239

Dişide tamamen bitiyor ,
Erkekte işe geç kisirlastirildiysa kızgınlıktaki haraketleri devam ediyor zaman zaman ama bırakma olmuyor kesinlikle. Veterinerimiz 6-8 ay arası kisirlastirmayi önerdi bize sağlık durumu uygunsa tabi . Hiç kizginliga girmediği icin daha iyi olur dedi ama her veterinerin görüşü farklı olabilir bu konuda

suledoruk
suledoruk

114870

Arkadaşımın kedisi erkek belki de o yüzden böyle bi bilgisi var. Çok teşekkürler yanıtlarınız için

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Küçük kedimi de 1 hafta önce kısırlaştırdım, onda bile farketti, bağırması geçti. İkisini de 9 aylık civarı kısırlaştırdım. İleri yaşlara bırakmamak lazım kısırlaştırmayı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 360 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR