İkinci Kedi Masrafı

Merhaba,
Evde 5 yaşında bir kedim var. Daha önce geçici olarak evimizde bulunan 6-7 aylık bir kedi ile anlaşamamışlardı. Gelen kedi bir miktar hırçındı. Şimdi ikinci bir kedi sahiplenmek istiyorum. Fakat masraf durumu beni korkutuyor.


Evdeki kedim ND mama yiyor ve açıkçası başka mama yedirmek istemiyorum alt segmentte. Üst olarak sınırdayım zaten şu an. Dün mezun oldum, şu an işsizim :p


İkinci kedi alanlar masraf konusunda nasıl deneyimler yaşadı merak ediyorum. Evdeki kedim çok hantallaştı ve işe başladığımda iyice zaman ayıramamaktan korkuyorum. Beraber beni daha az ararlar diye umut ediyorum.


Örneğin ayrı kum kapları kullanılıyor mu? Evet kum mama masrafı direkt 2 katına çıkacak. Fakat onun dışında katlanan masraflar nelerdir?
Evdeki kedime NDden başkası iyi gelmiyor. Örneğin yeni kedi için daha uygun fiyatlı, ona iyi gelen bir mama alsam, mamalarını ayrı ayrı yedirebilir miyim yoksa ikisi de aynı mamayı mı yiyor evinde 2 kedisi olanların?
Muhtemelen yaşça küçük bir kedi sahipleneceğim için, bir süre yetişkin veya kısır mama kullanması gerekecek örneğin. Bu mama ayrımını nasıl gerçekleştirebilirim?


2 veya daha fazla kedisi olanlar bilgi verebilirse çok sevinirim.

11 CEVAP

Carathras
Carathras

111749

2 kedi ideali sakın gaza gelip sayıyı arttırmayın :)
Bizim ev şuan çığırından çıkmış durumda :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Yavru kedi alirsaniz kum masrafi 2 degil 3 katina cikar. Cok sık tuvalet kullaniyorlar. 2 ayri tuvalet vardi ikisi de israrla aynini kullaninca birini kaldirdim. Mama cok sorun olmuyor. 15 kiloluk aliyorsunuz daha da hesapli oluyo. Ama tabi cok pahali bir mama kullaniyorsaniz başka. Yine yavru kedi alirsaniz aşısı kisirlastirmasi daha masrafli. Bence yetiskin sahiplenin, hem 5 yasindaki bir kedi yavrunun enerjisine yetisemez. Hem de yetiskinleri sahiplenmek isteyen daha az oluyor hele ki cins degilse sokaga gitme riskleri yuksek

Ares87
Ares87

12250

Benim iki tane kedim var evet masraflı oluyor veteriner mama kum vs. Bende nd kullanıyorum ayrı mama ve su kapları var ikisini de ortak kullanıyorlar büyük olanı yakın zamanda kısırlaştırıcam kısır mamaya geçicem ama bende düşünüyorum mama işini nasıl yapıcam diye çünkü diğer mamadan da yer nasıl engel olabilirim bilmiyorum iki tane tuvalet var biri açık biri kapalı ikisini de kullanıyorlar iki kedi çok güzel oluyor eğleniyorlar beraber maddi olarak zorlanmayacaksınız sahiplenin derim karşı cins bir kedi alırsanız daha çabuk alışırlar

Ozge00
Ozge00

131723

Masraf artıyor tabi. Kedi almak yerine oyuncak da alabilirsiniz. Masrafın altından kalkmamayabilirsiniz belki sorunlar yaşarsınız. Çeşitli oyuncaklar var hareket etsin istiyorsanız o tarz şeyler alabilirsiniz. ikinci kedi her zaman daha iyi ama bütçe yoksa zor. İyice düşünüp karar vermek lazım :(

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

Biz bir tane tuvalet kullanıyoruz kapalı. Ama iki kediye bayağı kum gidiyor. Mama kapları ayrı. İkisi de kendi kabından yiyor sadece. Ama aynı mamayı yiyorlar. Mama masrafı da 2 katına çıkınca biraz fazla geliyor. Tabi bütçeniz müsaitse sıkıntı olmaz. Aylık Kum ve mama masrafınızın 2 katını düşünüp karar verebilirsiniz.

lwb
lwb

120668

herşeyi ilk başta kontrol altında tutabilirseniz maddi olarak da daha kontrollü olur (odaları bir süre ayrı tutmak yeni gelen kedideki parazit riskine karşı vb).


mama,kum x2 daha hızlı tükenir. bizim evde iki kum kabı var ama ikisi de karışık kullanıyor, böyle giderse büyük bir kum kabım var ona tekli geçirmeyi düşünüyorum. iki kediye de ayrı su ve mama kabı var ama su karışık kullanılıyor.
yavru kedinin kısır mama kullanmasını önermem gelişimi açısından, yavruya özel mama kullansanız daha iyi olur.


geçenler de okumuştum " bir kedi güzeldir, iki kedi muhteşem" diye, gerçekten de öyleymiş.

Carathras
Carathras

111749

Suyu, kumu ortak kullanabilirsin, ama veteriner kontrollerini ve aşıları tamamlayana kadar bunları ortak kullanmamaları iyi olur.
Kum sarfiyatı bir anda 2 katına çıkmaz ama mama masrafın 2 katına çıkacak.
Öğün saatlerini belirleyip (örnek : sabah ve akşam) ayrı ayrı vermedikçe birinin diğerinin mamasını yemesine engel olamazsın.
Yıllık veteriner masrafın da 2 katı olacak.


Bunların bilincinde sahiplenmelisin, önerim kedin dişi ise erkek sahiplen erkek ise de dişi sahiplenmen.

Nakata
Nakata

2239

İkinci kedimizi yeni aldık , evet epiglotiss in dediği gibi kum masrafimiz 3 katına çıktı :( yavru kedi aldık hatta bir ara ishal oldu masraf 4 katına bile çıktı .Mama açısından sorun yaşamadık çünkü cok pahalı mama kullanmıyorduk ama veteriner masrafları aşı kontrol vs bunlar ciddi şekilde ikiye katlanıyor .
Kum kabı bizimkiler ayrı kaplari kullanıyor büyük kedim zaten izin vermedi hiç bebeğe kum ve mama kabıni kullanmasına kızdı :) oda kendiliğinden yenilere alıştı . Sorunuz masraf üzerine kisaca cevabı masraflar iki katına çıkıyor , hele olağan dışı hastalık vb olunca vet masrafları zorlayabiliyor :(

Mamayı ayıramadım ben maalesef ikinci kedim yavru aşırı obur çareyi tüm yaşam evreleri için mama almakta buldum çok pahalı ama bir müddet bu şekilde devam edeceğim kum masrafı ise 2 değil 3 hatta 4 kata çıkıyor çünkü yetişkin günde 2 kere kullansa yavru 6 kere kullanıyor kabı 2 kum kabım var ortak kullanıyorlar

öncelikle herkese cevapları için teşekkürler.


kedim 5 yaşında ve çok hantal çok şişmanladı. yavru kedinin onun enerjisini biraz arttırmasını istiyorum bir yandan da. yetişkin kedi sahiplenmeyi şu an için düşünmüyorum en azından.


oyuncaktan geçilmiyor ev. hepsi var. pillisi, elektroniği, manueli. 2 gün için de ilgisi kaçıyor oyuncağa malesef.


biraz daha düşünmem gereken bir konu malesef. çünkü mama/kum kalitesinden ödün vermek istemiyorum açıkçası. diğer türlü de biraz kontrol etmem gerekecek :D

Evde iki kedim varken huyları birbirisinin tam zıttıydı. Birisi kuma tuvaletini yapıyordu diğeri toprak olmazsa yapmıyordu. Mama kapları her ne kadar ayrı olsa da birisi ortada yokken diğeri gidip onun kabından karnını doyuruyordu. Su kabını tek koyabilirsin onu rahatlıkla paylaşıyorlar. Yatakları varsa onları birbirine alışana kadar ayrı tutmanı ve birbirine az uzak koymanı tavsiye ederim. Çünkü ilk başlarda benimkiler yatakları olan odaya ilk hangisi girerse diğerini sokmuyordu sonra yataklarını birleştirmiştik öyle sevmişlerdi birbirlerini. Masraflar otomatik olarak 2 katına çıkıyor bunu fark etmişsindir. Kısacası hem eve gelecek minnoşun huyunu iyi öğrenmeni hem de evdekinin kendisini dışlanmış hissedip üzülmemesi için hep aynı davranmanı tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 708 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR