Kedi Hırçınlığı

busedinleyici
busedinleyici

4493 Puan

Pandemiden dolayı öğrenci evimden kedimle birlikte ailemin yanına geldim fakat ailem kedinin evde gezmesine izin vermediği için sadece kendi odamda tutuyorum. Strese girip hırçınlaştı ayrıca 9 aylık ve kızgınlık döneminde bir erkek. Sürekli bacağıma saldırıyor ve ısırıp çiziyor. Saldırdığı esnada ne yapmalıyım? Refleks olarak ona zarar vermek istemiyorum ama canımı çok yakıyor. Bu süreçte ne yapabilirim? Umarım biri yardımcı olur..

6 CEVAP

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Kedinizin 1 odada durarak günler geçirmesi imkansız resmen, bir de üstüne kızgınlıkta. Valla sizi parçalamadığına dua edin. Öncelikle annenizi ikna etmeye çalışın. En azından koridorda dolansın, diğer kapıları kapalı tutarsınız. Bir diğer çözüm, eğer aşıları tamsa gezdirme tasması ile park, bahçe vs yerlerde çıkarabilirsiniz ama kızgınlığı geçtikten sonra lütfen. Koskoca evi dolaşıp durmaktan bile sıkılıyorlar, bir odada kalmak gerçekten onlar için büyük stres. Lütfen ailenizi ikna etmeye çalışın :(

Ozge00
Ozge00

131723

Kısırlaştırmak tek çare. Bolca oyun oynatin şimdilik baska bir sey yapamazsınız. İlla ki tek odada kısıtlı bir alanda durmak onu sıkar strese sokar. Bir de üstüne kızgınlık. İsiniz zor kisirlastirnadikca.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Şuan kızgınlıkta olduğu için bu kadar agresif, eğer kısırlaştırmazsanız bu böyle devam edecek hatta etrafa koku bırakma ısırma vs gibi huyları yer bile edinebilir malesef /: inanın kısa süren bir operasyon bütün bunları ortadan kaldırır. Özellikle erkek kediler çok çabuk iyileşiyorlar ameliyatları daha kolay olduğu için

sforselin
sforselin

119776

Kısırlaştırmada yaşayacağı stresle(?) tek odada yaşayan ve kızgınlıkta olan bir kedinin stresini karşılaştırmamalısınız diye düşünüyorum. Unutmayın kısırlaştırma bir kere olacak bir uygulama, kızgınlığı ömür boyu sürecek bir durum. Hazır kısıtlı alana sahipken kısırlaştırma yapabilirsiniz bana kalırsa. Fazla hareket etmemeliler zaten bu süreçte.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Kısırlaştırın

busedinleyici
busedinleyici

4493

Kısırlaştırmak tabii ki aklımda fakat kısırlaştırmak da onları büyük strese sokuyor. Bu durumdayken daha fazla strese girmesi pek doğru olmaz gibi geldi. Koridorda dolaşmasına izin veriyor arada çıkartıp gezdiriyorum fakat geri odaya getirdiğimde bana sinirlenip saldırıyor.. çok mutsuzum bu durumdan ama ne yapılır bilemedim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 433 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR