Herkese merhaba. Kedime haftada bir veya iki kez yaş mama veriyorum. Şimdi evde de mama yapmayı deneyeceğim. Yaş mamanın sıklığı konusunda kafam karışıyor. Veterinerim haftada bir diyor. Ama daha çok vermem gerektiğini okuyorum bazı yerlerde. Sizce nasıl vermeliyim?
2.5 aylık kızıma günde bir öğün olmak üzere iki veya üç günde 1 konserve veriyorum. konserveler 85 veya 100 gr olarak değişiyor, iki gün verip bir gün vermiyorum veya her gün veriyorum genelde. su ihtiyacını kendi suyunu içerek karşılamasa günde 2 öğün bile verebilirdim, dişlerini fırçaladığınız sürece verme sıklığınızın pek önemi yok. yurt dışında kuru mamadan çok yaş mama veriliyor hatta, yaş mama hiç öyle bahsedildiği gibi zararlı değil.
hindistan cevizi yağı ile fırçalayabilirsiniz, gördüğüm ve duyduğum en güzel yöntem oydu.
ben parmağa takılanlardan sipariş ettim, kargoda şu an.
yabancı forumlar ve youtube kanallarında da genelde o öneriliyor. fırçalama videoları da var youtube'da, kediniz çok ısırmıyorsa parmağa takılanlar uzun bir süre zarar görmez diye düşünüyorum.
https://www.suzionline.com/kedi/kedilerde-agiz-ve-dis-bakimi-nasil-olmali/ buraya da bakabilirsiniz :))
başkalarını bilemem ama ben günde bir kere veriyorum su ihtiyacını karşılasın diye haftada iki kez bana göre ha yemiş ha yememiş,benim veteriner de öyle diyor ama dinleyeceğimi ve doğru bulduğumu pek sanmıyorum
Dişlerini hiç fırçalamadım. Yetişkin bir kediyken sahiplendim onu ve hiç denemedim. Denemekten zarar çıkmaz :/
Teşekkürler Peki diş fırçası olarak parmağa takılanlar mı yoksa uzun olanlae mı daha kullanışlı acaba sizin deneyiminiz oldu mu? @iidyl
merhaba ben parmağa takılanlardan kullanıyorum uzun saplı olanların kontrolü biraz zor geliyor, fiyatları makul bütçeniz uygunsa ikisini de deneyebilirsiniz
Teşekkür ederiim.
Eczanelerde de var bebek diş fırçası o da iyi :E
Teşekkür ederiim ısırıyor aslında ama deneyeceğim. Suziyi okumuştum zaten sağolunn
Evet idilin dediği gibi bende duydum. Elime azıcık alip yavaşça elimld fırçalarim yoksa asla sokmuyor ağzına dis fırçası falan.
Veterinere sorup deneyeceğim bir. Umarım ise yarıyordur
bende haftada en az iki kez veriyorum ama daha fazlada verebilirsiniz eğer dışkıda falan farklılık görmüyorsanız chefs choice ve brit care kullanıyorum yaş mamada ben memnunum mamalardan
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor