Ödül Maması

fredda
fredda

4441 Puan

ben acana, orijen gibi markaların testerlarını sipariş etmek istiyorum. ama bu mamalara geçiş yapmaktan ziyade, ödül maması gibi kullanabilir miyim? herhangi bir sağlık problemi yaratır mı?

16 CEVAP

fredda
fredda

4441

midesi hassas değil gözlemlediğim kadarıyla, şu ana kadar herhangi bir kusma şikayeti olmadı. beğenmediği şeye burun kıvırarak geçiyor zaten. bir arkadaşım ödül maması yerine kullanıyordu böyle mamaları ben de size danışayım dedim. ama yakın zamanda veterinere gideceğim, aklımda bulunsun sorarım.

Zehrasnmz
Zehrasnmz

6579

Midesi hassas degilse ve yavru degilse kullanmanizda sakinca olmazmis bir veteriner arkadasim var ona sordum ama kusma problemi olursa aninda tek tip mamaya gecin dedi

fredda
fredda

4441

ya bir kesim var işte burada sorulara çok bilmişlik ile yaklaşıyorlar. x maması mı y maması mı diye sorulan sorulara bile z maması cevabını yapıştırıyorlar tak diye. aynı türden. ben gerektiği kadarıyla yaş mama da veriyorum, kremalı ödül maması kullanmışlığım da oldu ama sorumun cevabını karşılayacak bir yorum yazmadan bunu böyle değil şöyle yapın diye yazmalarına tilt oluyorum.

iidyl
iidyl

116641

@fredda sakin olun her yerden çıkıyor böyleleri, ben sorunuzu ve kedinize nasıl baktığınızı emin olun anladım.


öncelikle içeriği iyi kuru mamalar genelde kediler tarafından tabiri caizse "hapur hupur" yenmiyor. içeriği ne kadar iyi de olsa kuru bir mamayı ödül maması olarak kullanmak pek mantıklı değil. ödül mamalarının çoğunun içinde şeker gibi bağımlılık yapıp daha fazlasını istemelerine neden olacak maddeler var. size şöyle bir örnek vereyim.


normal ödül mamaları cips ve jelibon gibiyken orijen ve acana gibi markaların kuru mamaları brokoli, bamya, pırasa gibi. sanırım en mantıklı benzetme buydu :D


kısacası eğer tadına bayılmazsa (ki bayılma ihtimali gerçekten düşük) ödül maması niyetine kullanamazsınız. çok güzel bir düşünce ama kediden kediye değişir ne yazık ki. eğer illa sağlıklı vereyim diyorsanız da evde deneyip sevdiklerini seçerek kendiniz yapabilirsiniz.


iyi günleeer :))

Zehrasnmz
Zehrasnmz

6579

Saglik problemi yaratacagini sanmiyorum. Ama ne olur nolmaz kuşkunuz varsa veya kedilerinizin mideleri hassas ise veterinerinize sormanizi öneririm. Iyi gunler dilerim
.

Mertozsuren
Mertozsuren

2746

yani formu normal mamasına benzediği için ödül olarak kullandığınızda diğer mamasını yemek istemeyebilir diye düşünüyorum

fredda
fredda

4441

@zehrasnmz çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. henüz yaklaşık 3 aylık. o zaman bir yaşını geçtikten sonra kullanmayı deneyeyim.

fredda
fredda

4441

@gelyahron cidden bu sorudan sadece kuru mamayla beslediğimi nasıl çıkarabildiniz ki? gerektiği kadar yaş mamasını da veriyorum. amacım kuru mamaların ödül maması yerine geçip geçemeyeceğini öğrenmekti, nasıl besleyeceğimi öğrenmek değil.

Mertozsuren
Mertozsuren

2746

@fredda belki de kuru mamayı ödül maması olarak kullanmak istediğinizden yola çıkmıştır yani ben de tam ikraat edemedim ama sjdkfjdsk sabah sabah herkesin kafası bi dalgın oluyor sinirlenmeyin hemen lütfen :)

fredda
fredda

4441

çok teşekkür ederim iidyl, zaten sanırım yavru olduğu için daha da mantıksız kaçacak. :( benzetme için sağol, keşke daha sağlıklı besleyebilsem diye uğraşıyorum işte ben de.

iidyl
iidyl

116641

@mertozsuren gimcat'in puding ve yoğurdunun içeriği iyi diye biliyorum aslında. hatta gimcat'in tabletleri, maltları, taurin paste'leri falan da bayağı iyi içerik bakımından. bakın isterseniz siz de.


@gelyahron filtreye "yaş mama, sıklık" kelimelerini yazarsanız yaş mamanın ödülden çok öğün gibi görülmesi gerektiğini görürsünüz. lütfen emin olmadan bir şeyler önermeyelim :))

Gelyahron
Gelyahron

118178

Sürekli katı mama ile beslemeyin arada sıvı mama da verin bence

Gelyahron
Gelyahron

118178

Ödül maması olarak sıvı mama verin demek istedim ama yazımda belirtmemişim bunu, yoksa ne ile beslediginiz tabi ki haddime değil

Mertozsuren
Mertozsuren

2746

ama ödül maması olarak sıvı mama verilmez ki? normalde de verilmesi gerektiği için pek ödül niyetine sayılmaz?? ödül yoğurtlarını pudinglerini vb kastediyorsanız kesinlikle onlar çok zararlı

fredda
fredda

4441

@mertozsuren sitede ilk geldiğim zamanlar sormuştum ve bana kullanabileceğim söylenmişti. peki siz ne veriyorsunuz ödül maması olarak?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 734 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR