Emzirme Dönemindeki Kedimdeki Tuhaf Belirtiler, Ne Yapmalıyım?

igearisan
igearisan

616 Puan

Kedim 1,5 ay önce doğum yaptı. Gayet sağlıklıydı, her şey de yolundaydı. İki gün önce ishal olduğunu fark edip geçmesini bekledik. (bilseydim ihmal etmez derhal veterinere götürürdüm bayram öncesi) Dün ise kakasında kan gördük, ishali de devam ediyordu. Bugün yerinden hiç kalkmadı hep uyudu, yavrularına hırlamaya başladı, kemikleri sayılacak kadar zayıflamış, tüyleri de yoluk yoluk duruyor ve bu durum bizi çok endişelendirdi. Bayram sebebiyle yalovadayız, açık veteriner bulamadık. Doktor bir tanıdığımız ölçüyle flagyl vermemizin faydalı olacağını söyledi ama bir sonuç alamadık, üstelik kusunca da panikleyip ilacı kestik. Ne yapacağımızı bilmez durumdayız, buradan sağlıklı bilgi almanın pek mümkün olmadığını biliyorum ve inanın açık veteriner bulsam koşa koşa götüreceğim. Yalova'da bayramda çalışan veteriner bilen biri var mı?
Yada bu durumu daha önce yaşayıp atlatmış, en azından ne olabileceğiyle ilgili bilgisi olan var mı?

3 CEVAP

Geçmis olsun öncelikle. Benim kedim de bi dönem sizin kediniz gibi hasta olmustu, hem ishal hem kusma vardı tabi hemen veterinere götürdüm. Vetim sağolsun çok güvenilir ve hayvansever biridir öncelikle bana kedim istemese dahi zorla da olda şırıngayla vs yardımıyla yoğurt yedirmemi önerdi aynı sekilde ishal durumunda çok su kaybedildiğinden kedinizin bol miktarda suya ihtiyacı var ona bi sekilde az zaman aralıklarıyla su içirmeye bakın. Benim kedim o zamanlar çok çok minik olduğundan serum takılmasında epeyce sorun yasadık ama çok şükür damar yolunu açabildik. Yani serum konusunda sanslısınız kediniz yetiskin anladığım kadarıyla. Serum zaten gerek kaybettiği su konusunda gerek de beslenmesi konusunda çok yardımcı olucaktır kedinize. Benim kedim de tedavinin ilk zamanlarında kusmaya devam etti endişelenecek bir sey yok siz veteriner takibinde işlemlere devam etmeye calısın. Yavrular konusunda da sunu söyleyebilirim anne hasta olduğundan çok tedirgindir su an, yavrularını yanında istememesi normal minikler 1,5 aylık oldularsa artık mama takviyesi yapılabilir diye düsünüyorum. Çok çok geçmiş olsun tekrar, benim burda yazdıklarım yalnızca naçizane tavsiyem yine en iyisini yetkin veterineriniz söyleyecektir :)

Bu arada vereceğiniz suya çok az miktarlarda su ve seker de ekleyin, veterinerim bu sekilde kaybedilen tuzun da az da olsa geri kazandırılabileceğini söylemisti

Tuz ve seker diyecektim yanlıs olmus :) tekrar çok geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 887 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR