Darling, Kiteket, Whiskas Gibi Mamalar Zararlımı?

Sedi
Sedi

5735 Puan

Anket

Evet
(18 oy)
Hayır
(2 oy)
Toplam (20 oy)

Bazı veterinerler “Darling, Kiteket Whiskas… olduğu sürece, işsiz kalmayacağız” diyorlarmış, sizce bu doğrumu? Yani şu marka mamalar gerçekten kedilere zararmı veriyor?

8 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Net olarak evet cevabını veremeyiz. Her mama konusunda söylediğim gibi; mamaların kedilerde gösterdiği etkiler değişkenlik gösterir. A kedisinde X mama çok iyi tüy yapısı vs. oluştururken, aynı mama B kedisinde tüy dökümüne yol açabilir. Bahsedilen mamalar uluslararası standartlarda onay almış mamalardır. Tabii ki bu onay alması onu kaliteli mama yapmaya yetmiyor. Kullanılan proteinin kaynağı, yağ, tuz oranı, lif ve kül oranları gibi etmenlerde göz önünde tutulmalıdır. Bu etmenleri göz önünde tuttuğumuz zaman bahsedilen mamalar bir iki tık geride kalıyor.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

@suleren Bir yukarıdaki yorumda arkadaşın senelerdir whiskas kullandığını ve bir sorun olmadığı yazılmış. Tüy olayını basit bir örnek olarak algılayamadığınıza çok güldüm bu arada .d Yoksa ben de biliyorum bir mamanın sadece tüy ile yorumlanmayacağını. Umarım birdahakine yazılan yorumları gözünüz ile okur, beyniniz ile kavrarsınız.

Sedi
Sedi

5735

En fazla whiskas için konuştunuz, peki diğerleri?

Maskesmom
Maskesmom

2534

Benim arkadaşım kedisine senelerdir whiskas arada da felicia veriyor ve kedinin maşallahı var. Ben karalama kampanyası olduğunu düşünüyorum kötü denmesinin sebebini. En kaliteli mamayi yiyen kedide en sonunda veterinerde açıyor sonucta gözünü. Allah korusun tüm yavrularımızı ama siz durumunuz el verdikçe kaliteli mama kullanmaya bakın. Iyi aksamlar.

suleren
suleren

13542

@Yusufsaygın her mamanın kediye iyi gelip gelmeyeceği belli değil, kedisine göre değişiyor demişsin ancak bu kaliteli içerikli mamalar için geçerli. Kediye iyi gelip gelmemesi sadece kakasına, tüyüne bakılarak karar verilen bir şey değil. Doğasıyla asla birebir olamaz ama ne kadar yakın o kadar iyi. Tuz, şeker ve hayvanın doğal beslemesinde olmayan her türlü besin zararlı. Başka ne gibi büyük farklar olması gerekiyor da bi iki tık diyip dev bir farkı küçümsüyorsunuz:d maddi durumu yoktur anlarım da whiskasa vereceğiniz parayı çok daha iyi bi mamaya verebilirsiniz.
@maskesmom kaliteli içerikli mamalar size kedinizin bir daha veterinere gitmeyeceğine dair bi iddiaa da bulunmuyor zaten. Nasıl bir mantık anlayamadım.

lwb
lwb

120684

whiskas ile ilgili çok konuşup tartıştık, hala daha savunanlar var malesef. konuşmaya bile gerek yok artık.

Siyammm
Siyammm

120334

Şaçma konuşmuş bazıları. Kötü mama vardır. Ama iyi bir kediye iyi gelmeyebilir. Sigara içen adam hemen ölüyomu yok . İçeriği kötü mama (whiskas) kediye iyi gelsede bu onu iyi yapmaz . Dün bir videoda gördüm. Denetlemişler whiskası kullanmayın demişler. Et yemesi gereken kedinize içinde %4 et olan bir mama mı vereceksiniz.
Felicia kötü bir mama değil. Ama whiskas öyle . Market mamasını kullanmayın. İçinde %50 et var mystic öneririm fiyatı yerli olduğu için çok uygun. Bu mamalar elbette zararlı. Uzun veya kısa vadede. Ucuz mama kullanıcam diye 3000 lira vet. Masrafı ödemeyin sonra

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

""Bahsedilen mamalar uluslararası standartlarda onay almış mamalardır. Tabii ki bu onay alması onu kaliteli mama yapmaya yetmiyor."" Bu forumda ilkokul okuma ve okuduğunu anlama kitaplarına ihtiyacı olan onlarca insan var. Yazık kafanıza :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 787 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR