Kısırlaştırma Sonrası

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277 Puan

Merhaba, oğlumu geçen cuma kısırlaştırdım kendisi gayet iyi ancak şöyle bir durum oldu veterinerimiz dikişsiz ameliyat olduğu için 1 hafta o kafasına taktığı başlık kalıcak dedi ancak oğlum çok rahatsız oldu kakasını yapınca temizleyemediği için poposunu yerlere sürtüp silmeye başladı ben de çıkardım 4. günü ve şimdi ameliyat yarasındaki kabukları sökmüş resmen yalayarak. ama bir tahriş ya da kan durumu yok sıkıntı olur mu? veteriner kesinlikle geri takın diyor ama ben takmak istemiyorum gerçekten kedi hayattan soğudu tecrübeli arkadaşlar iyileşme sürecinde neler yaşadı anlatabilir mi acaba?

5 CEVAP

Nayeli
Nayeli

2785

:( ben de oğlumu kısırlaştıracağım. Ve sanıyorudum ki ertesi gün hemen bu şeyden kurtulacak? Yazınız sayesinde öğrendim ki öyle değilmiş meğerse. Peki biz evde değilken o evde yanlızkem ya bi yere takılırsa o kafasındaki şeyle?

milodelisi
milodelisi

11213

Merhaba :) İlk başta sahiden zor. Ama kuzunun iyiliği için takmanız gerekiyor. Benim tavsiyem tuvaletini yaptıktan sonra ıslak peçeteyle çok bastırmadan bir kaç kere silin. İsterseniz eczanelerden bepanten gibi kremler alabilirsiniz. Koklayıp bişey yapmaya çalıştığı zamanda onun sevdiği bir şeyi yaparak( ödül maması gibi) onu oyalayın. Umarım işe yarar::)

Hamidemrc
Hamidemrc

1494

bende o dönemde çok yıpranmıştım kafasındaki şey yüzünde ne kadar mutsuz olduğunu görebiliyor insan benim kedim dişi olduğu için yan tarafından yapıldı dikişin üzerine pamuklu bölüm gelecek şekilde daire şeklindeki yarabantı yapıştırdım. yara bantının üzerini sürekli yalıyordu ama mutsuz değildi. fakat yara kapalı olduğu için birkaç gün daha geç iyileşti. sizin yanınızdayken yakayı takmayabilirsiniz. ama gözlemleyemeyeceğiniz anlarda kesin takın dikişlerini parçalayabilir daha kötü mikrop kapabilir.

karamrve
karamrve

2412

benim dişi kedimi 8 aylıkken kısırlaştırdım şuan da 1 yaşında biliyorsunuz dişilerinki daha zor oluyor ben de çok endişeliydim çok iyi bandaj yapmışlar kızım çok uğraşmadı sargısıyla başlık takmadık biz bi sorun yaşamadık açıkçası.yara küçüktü ama sargıyı neredeyse tüm vücuduna yapmışlar o yüzden açamadı geçmiş olsun

tugba35
tugba35

426

Veterinerin tavsiyesine uymak lazım, birazcık zor bir süreç.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 976 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR