Kedilerin Yanında Sigara İçilmesi

milesay
milesay

1035 Puan

Herkese merhaba. Öncelikle bu bir soru değil bilgi amaçlı yazdığım bir şey. Geçenlerde burda kedisinin kanser olduğuna dair soru başlığı açılmıştı. Birçoğumuz bu konuda endişelendik. Bende hem veterinerimize danıştım hemde birkaç makale okudum. Sizleri de bunla alakalı bilgilendirmek istedim.


Kedilerin bulunduğu ortamda sigara içilmesi veya içilen ortamın tamamen havalandırılmaması onlar için tamamen zararlıymış arkadaşlar. İçmeyen bir insanın yanında nasıl o kişi pasif içici oluyorsa kedilerde de aynı durum varmış. Bu olaya 3. Dereceden pasif içici deniyor. Koku tüylerine sindiği için yaladıklarında ağız kanserinden tutun akciğer kanserine kadar yol açabiliyor. Sigaranın içinde bulunan maddeler tüylerine yapıştığı için her yaladıklarında onları zehirliyor oluyormuşuz.


Bazılarımız kendimiz içiyor, bazılarımızın ise ailesi. İçilen ortamdan kediyi uzak tutmak havalandırmak ve içildikten sonra elleri yıkamak kıyafeti değiştirmek onlar için önemli adımlardan biriymiş.


Kendi sağlığımızı önemsediğimiz gibi lütfen bu konuda da dostlarımızı düşünelim. Yanında içip veya içilen ortama sokup bir şey olmaz nolucak demeyelim. Kötü sonuçlar doğurmasına engel olmak bizim elimizde :))

7 CEVAP

Ares87
Ares87

12250

Bunu bilmemek için aşırının aşırısı cahil olmak lazım ki zaten evde arabada kısaca kapalı alanda sigara içilmemesi lazım evde hayvan ya da başka birisi olmasa dahi ev iğrenç kokuyor ben sigara içtikten sonra kedilerime dokunmam bile bunu bilmek için alim olmaya gerek yok

FloorGang
FloorGang

4360

Sağol yazdığın için ama bu zaten bilindik bir şey (sigaranın kanser yapması) ve bu her canlı için geçerli buna rağmen hâlâ içen varsa buna doğal seçilim diyoruz

Mertozsuren
Mertozsuren

2746

Evet, bu sebepten dolayı kedimi dün kaybettim ve gerçekten sigara o kadar önemli miydi diye soruyorum kendime. Umarım evinde bir dostu olan ya da olmayan herkes sigara konusunda bilinçlenir.

milesay
milesay

1035

Tabiki zararını bilmeyen yoktur ama çoğu kişi bunu çokta önemsemiyor nolcak ya bir şey olmaz havasına giren çok insan var ya da ailelerine anlatmayı deneyip onları umursamayan aileler en azından yıkıcı olanaklarını geçirilen maddi manevi sürecini dile getirince insanlar bir nebze dikkat ediyor

milesay
milesay

1035

Başın sağolsun acın tazeyken ne denir bilmiyorum ama seni anlıyabiliyorum bende bir evlat kaybettim çünkü o yüzden sana saçma saçma cümleler kurup daha çok üzmek istemiyorum

Mertozsuren
Mertozsuren

2746

Öncelikle gerçekten teşekkür ederim ve sizin de başınız sağ olsun.
Eğer ki yaşadığımız olay dolayısıyla kızım insanlara çok şey öğretmiş ve bir çok canı kurtarmışsa çok mutlu ve gururlu hissedeceğini düşünüyorum :')

milesay
milesay

1035

Ben de teşekkür ederim
Bence birçok kişiyi aydınlattınız verilen cevaplara baktığımda çoğu insan ya bilmiyormuş ya da bu kadar büyük bir etki yarattığının farkında değilmiş bence hem gurur duyun hem mutlu olun birçok yavruyu anlattıklarınızla korumuş olduğunuzu da düşünebilirsiniz bunun için de ben kendi adıma da teşekkür edebilirim her ne kadar bilsemde böyle bilinçlendirmeniz güzel bişey :)


Melek olan yavrunuzda bence sizinle gurur duyardı bunu da asla unutmayın her canı kurtardığınızda yuva bulduğunuzda yardım ettiğinizde onu hatırlayın emin olun ilerde ne demek istediğimi anlıycaksınız :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 824 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR