Köpek Hırlaması

euribia
euribia

245 Puan

Bugün 3 aylık yavrum mutfaktan bir parça ekmek çalmış ve onu yerken annem yanına gittiğinde ona hırlamış. Normal bir şey mi, ilerler mi, ilerlememesi için neler yapmamız lazım

4 CEVAP

GamzeUmucu
GamzeUmucu

3767

Hayır gayet normal bizimkide küçükken öyleydi tabi siz ondan baskın olun kızın hayırı öğretin büyüdükçe çok değişiyorlar

euribia
euribia

245

Çok teşekkür ederim :)

yaprakonur
yaprakonur

2113

Normal olmasına normal ama düzeltilmesi gereken bir davranış, yoksa büyüyünce başınıza büyük bela olur. Kaynak koruması yapıyor.


Kaynak koruması problemi yaşamamak için bizim köpeklerimize eve girer girmez öğretilen ilk kural her şeyin bize ait olduğu ve bizim onun kullanmasına izin verdiğimizdir. Örneğin bebekliklerinde oyuncakları her zaman etrafta değildir, bizim verdiğimiz oyuncakla oynarlar ya da yemek yemeden önce oturup beklemeleri ve izin verilince yemeleri gerekir.
Benzer yöntemleri uygulayarak sizin de yavrunuzu eğitmeniz gerekir. Yemeğini vermeden önce oturup beklemesini öğretin, hatta hırlama davranışını değiştirmek adına yemeğini sizin yanınıza yesin. Hâlâ hırlamaya devam ediyorsa bir süre sadece sizin elinizden yesin. Ulaşmak istediğiniz nokta o yemek yerken elinizi mama kabına rahatça, ısırılma kaygısı hiç duymadan sokabilmek.


Kolay gelsin!

euribia
euribia

245

Teşekkürler @yaprakonur, bizimkinin oyuncakları her zaman ortalıkta, yanlış bir davranışmış demek :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 492 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR