Köpeğim Çok Korkuyor

Alynacpn
Alynacpn

1834 Puan

5 aylık golden Retriever cinsi köpeğim var. Herşeyden korkuyor. Hayır, enimize geldiği ilk günden beri hiç vurmadım kızıcağım zaman yüksek sesle konuştum hep. Şimdi bebekliğinden beri elektrik süpürgesi, vileda sopası, dışarda motor, bisiklet. Rüzgardan yere düşen bi cisim. Herhangi bir köpeğin havlamasından da korkuyor fakat ben yakınlaştırırsam geri çekilmiyor kokluyor falan.
Korktuğunda ise kuyruğunu iki bacağının arasına sıkıştırıp geri çekilmeye çalışıyor. Ben yanına gidip "bişey yok oğlum" diyorum başını okşuyorum sanki biraz daha rahatlar gibi oluyor.
İlk fotoğrafta çimenlerin üstünde bişeyler kokluyor ve genelde bişeyler koklarken de kuyruğu fotoğraftaki gibi duruyor.
Daha önceleri merdivenden inip çıkmaktan da korkardı ama onu atlattık çok şükür. Ne yapabilirim bir bilginiz var mı?


9 CEVAP

rnt
rnt

5741

Merhaba. Köpekler sahibinden ne görürse onu öğrenirler. Genel olarak sahibi korkmuyorsa evcil dostuda korkmaz. Siz sakin olun o da olacaktır. Siz farkında olmadan biri onu korkutmuş olabilir. Korktuğu sesler ya da cisimlerle karşı karşıya kalınca ödüller vererek o şeylere tepkisiz hale getirebilirsiniz. Ödül sayesinde korkudan izole edecektir.

Domatess
Domatess

174

Bence daha küçük olduğundan dolayı ortama alışamamıştır zamanla düzelir benim köpeğimde elektrik süpürgesinden aniden düşen şeylerden korkuyor 2 yaşında olmasına rağmen

gulnihal
gulnihal

1689

Kopek kotktugunda onu severek korkma kizim veya oglum fiyerek oksarsaniz kopeginiz bunu iyi birsey zannedebilir

izzy
izzy

11296

Ben köpeğimin ilk sahibiyim 2 aylıkken katıldı bize şuan 2.5 yasinda ve hala sesten bile korkuyor bir türlü düzeltmedim gören sanir ki hayvana iskence ediyoruz da bu halde ses oldugu anda hemen kaçıyor tuvaletini bile yapmayi birakiyor konteyner kapağı gibi ses yetiyor korkmasina care bulamadım ben bulursanız bana da yazin olur mu ?

Alynacpn
Alynacpn

1834

Bu sefer farklı bir sorunla :)

Alynacpn
Alynacpn

1834

Oğlum tam 20 gün sonra 3 yaşına girecek, korkusu hakkında bazı şeyleri atlatmış olmamıza rağmen hala bazı şeylerden irkilmeleri oluyor. Dediğiniz gibi köpekler sahibinden ne görürse onu öğrenirler çok doğru. Artık korktuğu şeyler olduğu zaman yanına gidip başını okşayarak "bir şey yok" tarzında teselli veriyorum ve rahatladığını hissediyorum
Hepinize çok teşekkür ederim :)

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

3 yıl sonra yine buradasınız:

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7631 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR