Barf, Aşı Ve Irk Hakkında Sorular

Dostlar başlıkta da yazdığı gibi 3 tane sorum var.
Tam olarak 60 gün önce evimin karşısında eski mezarlıkta pislik ve açlık içinde yaşayan 6-7 tane köpek yavrusu vardı. Bira şişeleri ve çöplerin arasında yaşıyordu hayvanlar. Birisi peşime takıldı ve ben de en fazla 1 tane sahiplenebilirdim peşime takılanı sahiplendim ve Fındık ismini verdim. İlk gün çektiğim fotoğrafları ve 10-15 gün önce çektiğim güncel halini koyacağım aşağıya.
Fazla uzattım sorulara gelirsek;
Bugüne kadar kemikli ve kemiksiz çiğ ve pişmiş dana veya tavuk etiyle besledim arada sırada yavru köpek maması verdim.
Şu BARF olayını okudum ve onu uygulamak istiyorum. Elimde dana ve tavuk etleri var yarısı kemikli yarısı kemiksiz. Hangi sebzeleri koymalıyım? ne kadar haşlamalıyım? pirinç makarna vs ne eklemeliyim?
2. sorum bugüne kadar aşı için büyümesini bekledim ve artık zamanı geldi gibi gözüküyor. Yarın gidip aşı yaptıracağım hangi aşıdan başlamak lazım? ek olarak internette bazı yerlerde 2-3 gün arayla aşı yaptırın diyor öyle mi yapmalıyım?
3. sorum bu köpek kırma ama ne kırması onu çözemedim tahmini olan var mı? vücut ölçüleri tahminen ne kadar olmalı şimdi az mı büyüdü eksik mi kaldı aklımı o kurcalıyor. Yarın veterinere de soracağım ama sizlerin de fikirlerini almak istedim.
Şimdiden TEŞEKKÜRLER.


6 CEVAP

yaprakonur
yaprakonur

2113

Öncelikle tebrik ederim, ne güzel bir şey yapmışsınız Fındık’ı sahiplenmekle.
Sorularınızı kısaca cevaplamaya çalışayım.
BARF öyle et verdim oldu diye yapılabilecek bir beslenme şekli değil maalesef, vereceğiniz yiyeceklerin besin değerlerini iyice öğrenmeniz, yavrunuza dengeli bir beslenme sunmanız gerekiyor ki ileride sağlık sorunlarıyla karşılaşmayın. Yine de niyetliyseniz internette BARF tarifleri olarak aratın, birçok bilgili insan kendi hazırladığı tarifleri paylaşıyor.


Veteriner konusunda, keşke beklemeyip eve alır almaz götürseymişsiniz. Muhtemelen veterineriniz iç dış parazit uygulamasıyla başlar. Sonrası için de size bir aşı planı çıkarır. Benim veterinerim parazit uygulamasından bir hafta sonra karma ile başlar takvime, sonra Corona + Bronşit aşılarını beraber yapar, bunları tekrarladıktan sonra da kuduza geçer. Farklı veterinerler farklı takvimleri tercih edebiliyorlar.


Son olarak bence köpeğiniz halis mulis Sokö, baskın olarak görünen bir ırka sahip değil. Ama çok tatlı!


Tüyü kadar ömrü olsun!

dagdbidil
dagdbidil

2049

Barf for us var instagramda ben oradan bir tarife baktım ama yeterli oluyor mu bilmiyorum supplement eklenmesi gerekiyor mu? Bide zerdecal ve karabiber ne kadar attılar acaba tartışmalı yararları ve zararları
İçerik:
Dana eti, dana yürek, tavuk ciger, hamsi, keten tohumu, kabak, kefir, yumurta, zeytin yağı, yumurta kabuğu tozu, zerdecal, karabiber..

Bir düzeltme yapayım dana değil sığır eti yazacaktım.

Ozge00
Ozge00

131723

Evet barf o şekilde et koyayım sebze koyayım tarzı değil. Kedi için olanları hakkında bilgim var da köpekler hakkında pek yok. Eksik veya yanlış yaparsanız faydadan çok zararı olur. Beslenme konusunda bir uzman vet ile konuşun derim.

Sehrazat
Sehrazat

6820

Barf oldukça hassas bir beslenme sistemi. Facebook da bu konuda ayrıntılı bilgi edinebikeceğiniz bir grup var ancak adını unuttum. Suzionline bir yazısında link vermişti o linkten grubu bulabilirsiniz

GamzeUmucu
GamzeUmucu

3767

Barf dediğiniz beslenme şeklini ilk zamanlar 2 ay kadar uyguladım arkadaşlarında dediği gibi faydadan çok zarar gördüm iyice araştırın derim. Köpegimin gelişimi çok geride kaldı kakasını zorlanarak yapıyordu sürekli hasta oluyordu şu an tamamen mamaya geçti elimle zorla yediriyorum ama gerçekten mama bizim için çok iyi oldu kakası düzeldi azıcık toparlandı ve çok şükür artık eskisi gibi hasta olmuyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 555 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR