Köpeğim Aşırı Tüy Döküyor Hasta Oldum

bixicola
bixicola

245 Puan

9 aylık dişi bir american staff sahibiyim. Onu aldığımızda 55 günlüktü 6 aylık olana kadar bodrumda-kulübede kaldı. Sonra ev degistirdik. Artık ev içinde. Ilk zamanlar bu kadar değildi ama son 1 aydır aşırı tüy döküyor. Evin heryerinde tüy ve kıl var. Yediğim yemekten bile tüy çıkıyor. Psikolojik anlamda bitmiş durumdayım. Bir de kızana girdi herşey artık üstüme geliyor. Dün telefonuma işeyince, sinirle eşime sahiplendirmek istediğimi söyledim. Sonra birileri isteyince bu sefer vermek istemedigim için gün boyu ağladım. Hâlâ göz kapaklarim ağrıyor. Bahçemiz yok site sakinleri bahçede istemiyor. Artık yasama sevincim bile kalmadı. Sosyal hayatım sıfır. Hergün 5. kata günde 3 kez inip çıkmak fiziksel olarak beni yıprattı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Evin heryerinde tüy var deliriyorum. Bana biseyler onerin ne olur

19 CEVAP

yaprakonur
yaprakonur

2113

Özür dilerim ama bence sahiplendirmeyerek bu güzelliğe haksızlık ediyorsunuz.


Hayatının ilk 4 ayini bodrum / kulübede geçirmiş. Sizin için endişe yaratan ilk şey deri problemleri değil, tüy dökümü. Ayrıca hayvanı günde üç kez tuvaletini yaptırmak için dışarıya çıkarmayı zul görüyorsunuz. Düzgün beslenmesine dikkat etmiyorsunuz. Tüy döküyor diye son dönemde odada kapalı tutuyorsunuz.


Bu hayvanın eğitime, egzersize ve sevgiye ihtiyacı var. Yazdıklarınızda bunları ona vermeye gönüllü bir sahip göremiyorum. Gönüllüyseniz kendi davranışlarınızı acilen değiştirip öyle devam etmeniz gerek, ha değilseniz lütfen daha da geciktirmeden sahiplendirin.


Deri problemleri muhtemelen egzama kaynaklı (elbette bir veteriner olmadığımdan bu sadece bir tahmin). Egzemanın temel çözümü düzgün beslenme. Deri ve beslenme problemini çözdüğünüzde elbette tüy dokumu azalacak fakat ne kadar köpeğinizi tarasanız ve evinizi temizleseniz de köpekli bir ev asla tamamen tüysüz olmaz.


Ayrıca eğer çiftleştirmeyi düşünmüyorsanız (ki bence düşünmemelisiniz) acilen kısırlaştırmanız gerek çünkü kızanda olmak onları hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok yıpratıyor.

lwb
lwb

120674

bu aylar tüy dökme mevsimleri, baş etmek zorundasınız.


eve işese eve işedi çıldırıyorum olur, dışarı yapsa yoruyor olur. köpeğin dışarı yaptığını gün içinde çıkarmak zorunda olduğunuzu bilerek sahiplenmediniz mi bu hayvanı? yavaş yavaş günde 2 kereye düşürebilirsiniz. bazı insanlar bir kez çıkartıyor ama o kadarına gerek yok bence.


köpeklerde kısırlaştırma farklı bir şekilde işliyor sanırım tam bilmiyorum ama kısırlaştırmak için hekime başvurun, beklemek gerekiyorsa bu dönemi hafif atlatmak için danışırsınız.


çözülemicek problemler değil.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Tüy dökümü verdiğiniz mamaya, vitamin eksikliğine bağlı olabilir. Mamanız ne? Vetinize danışarak tüy dökümünü engelliyecek bir vitamin-ilaç önere bilir. Size ısrarla önerim köpeğini kısırlaştırmak olacak. Emin olun bu onunda sizinde hayat kalitenizi artıracak. Kısırlaştırırsanız köpeğinizin işeme vs. tarzı sorunları zamanla düzelir ve daha dengeli bir yapısı olur. Günde 3 kere inip çıkmak çözümü olmayan bir konu. Sonuçta öyle böyle onu tuvalet ihtiyacını gidermesi için dışarı götürmelisiniz. Eğer çok zorlanıyorsanız ve artık yapamam diyorsanız hayatı köpeğe de zorlaştırmayın iyi bakılacağından emin olduğunuz bir yere bilgi almak şartıyla sahiplendirin bu onun için daha iyi olur.

yaprakonur
yaprakonur

2113

Kendinizi bana ya da buradaki herhangi birine açıklamak zorunda değilsiniz fakat köpeğinizle mutlu ve sağlıklı bir yaşam için birkaç davranış değişikliği şart görünüyor. Umarım bunu yapmaya gönüllü olursunuz da ailecek keyifli bir hayatınız olur.


Hope’n Bite mamayı araştırdım ama dediğiniz gibi hakkında hiçbir bilgi yok, benim tavsiyem Bilinen ve tavsiye edilen markalardan birinin balıklı ya da kuzulu mamalarında birini seçmeniz. Bir de mümkünse başka bir veteriner bulmanız, zira hakkında hiçbir kaynak bulunmayan bir mamayı öneren, deri problemi hakkında herhangi bir tedavi uygulamamış bir veterinere güvenmekte güçlük yaşıyorum.

yaprakonur
yaprakonur

2113

Benim de saygısız insanlar alerjim var!
Sizin yazdıklarınızdan çıkardığım durumu özetlemişim, bu yazdıklarınızda bunları ona vermeye gönüllü bir sahip göremiyorum demişim. Size kötü bir sahipsiniz ya da köpeğinize şöyle kötü davranıyorsunuz diye bir ithamda bulunmamışım. Gönüllüyseniz ve ben yanılıyorsam diye kendimce doğru tavsiyelerimi vermişim. Hatta benim yazdıklarıma verdiğimiz cevap olduğunu düşündüğüm yazınız üzerine kendinizi bana ya da buradaki herhangi birine açıklamanıza gerek yok demişim. Benden yaşça küçük olsanız da size saygıda hiçbir kusurum olmamış ama aldığım cevap bu!
Peki! İnsanlar duymak istemedikleri kendilerine söylendiğinde bazen böyle davranabiliyor. Merak etmeyin ileride daha büyük davranış sorunlarıyla karşılaşıp yardım istediğinizde hiç sesimi çıkarmam geneli kedi sahiplerinden oluşan topluluk ya niye öyle oldu ki yazık diye cevap verir.

lwb
lwb

120674

denilen gibi bu aylar tüy dökme zamanları, kediler de döküyor ama sizinki cilt problemi yaşadığı için x2 olmuş anlaşılan. düzenli taramak dökme seviyesini düşürebilir ama tabi ki sıfırlamaz. tek odada kalmaktan hoşlanmaz büyük ihtimalle, stres gibi faktörler de tetikleyebilir. vetoskin okumuştum bir de, ona da bakabilirsiniz

lwb
lwb

120674

hekime götürmelisiniz, belli ki bir cilt problemi yaşıyor. çok tüy dökmesinin altındaki neden bu olabilir.


endişelenmekte haklısınız, bu tür ırklar kötü ellere geçmemeli.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Bu durum köpek içinde çok kötü odada kapalı kalması sizin onu öpüp sevememeniz onuda üzer umarım sorunları bir an önce çözersiniz. Deri problemleri çok önemlidir. Ev yemeği veriyo olmanız kuru mama yemiyo olması deri yaralarına yol açar. Deri problemini çözdükten sonra furminator kullanırsanız kesinlikle tüy dökümü azalır ben köpeğime kullandım çok etki ediyor.

SBKart2207
SBKart2207

121826

Beslenme konusumda sadece et et suyu kemik vs den gerekli vitaminleri almamış olabilir . Köpekler hakkında çok bir bilgim yok ama öyle besleniyorsa gerekli vitaminleri de eklemeniz gerekir. Kedilerde öyle köpeklerde de öyle büyük ihtimalle . Köpeğin kısıtlı alanda olması vs kötü. Bir de köpek bu yani tabiki gezecek bence günde üç kere gezdirmeye de eziyet olarak görüyorsaniz ve gerekli ilgiyi parayi emeği zamanı vermeyeceksiniz sahiplendirin . Ben büyük bir bahçem olmadığı sürece bir köpek almayı düşünmem.hayvan enerjisini nerede atacak . Günde üç kere bile bence enerjisini atmasına yetmiyordur . Bahçede koşup oynasın.diye hayal kurarum hep. Bence siz de köpek de rahat değilse en doğrusu onu iyi bir yuvaya vermek

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

https://m.********.com/flexi-life/kopek-cis-pedi-60x90-30-lu-paket-p-35773031?boutiqueId=500095&merchantId=106715&gads=true&popup_id=2051463255&gclid=Cj0KCQjw6PD3BRDPARIsAN8pHuEGz71wKtUQgagGqlzO0odHPOTg2Un5IhRA2RhboQ7nPate1teuQDwaAhMpEALw_wcB


https://m.********.com/parex/premium-desenli-tuy-toplayici-rulo-48-li-p-2924922?boutiqueId=511355&merchantId=106216&gads=true&popup_id=2051463255&gclid=Cj0KCQjw6PD3BRDPARIsAN8pHuEOwlKQGPY6Oy_Kr_77X5sG0pB9lc9Kk2_aV1i10QjLjZR5bACQyhcaAgvWEALw_wcB


https://m.********.com/dr-sacchi/kedi-kopek-tuy-toplayici-eldiven-p-1146934?boutiqueId=497757&merchantId=106814&gads=true&popup_id=2051463255&gclid=Cj0KCQjw6PD3BRDPARIsAN8pHuFEvzNYjrPnwILuP0VhTgKQzaqRCwF6BJazlPHdrJLvR5a-diP66P8aAtsYEALw_wcB


https://m.********.com/buffer/kedikopek-taragi-10-cm-p-4236150?boutiqueId=497757&merchantId=2681&gads=true&popup_id=2051463255&gclid=Cj0KCQjw6PD3BRDPARIsAN8pHuFqq2OWzVqRXJhzfb3kYHlYH_cNsTijAjVaFn921sd9JqoFtLM_p2oaAv11EALw_wcB

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

yıldızlar trendy ol
bunlar gibi şeyler alın

bixicola
bixicola

245

Gezdirmeyi eziyet görmüyorum normalde ama bu aralar çok tüy döktüğü için çok gerildim.Öyle ki kendini kasidigi an yumak yumak tüyler havada uçuşuyor Genelde nereye gidersem onu da götürüyorum. Günde yaklaşık 3 saatimiz de dışarıda geçiyor. Bugün eşim veterinere götürdü ve hope'n bites adında bir kuru mama ve
vitality excel calcium isminde bir kutu hap ile döndü. Bilginiz var mı bu markalar hakkında? Çünkü mama hakkında internette nerdeyse hiç bisey bulamadım. Normalde evin yatak odası hariç bütün odaları kopegime açıktı. Ta ki her yerde tüyler ucuşana kadar. Maalesef alan kısıtlaması yapmak zorundayım. Bende insanım. Yuttugum tüylerin haddi hesabı yok:( sahiplendirme konusuna gelince, yapamıyorum göze alamıyorum çünkü biliyorum ki bu evden giderse ben kahrımdan ölürüm.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Sen git 5 sene üniversite oku birsuru hayvanı tedavi et sonra @yaprakonur diye biri gelsin sana sırf onun bilmediği bir mamayı onerdin diye bilgisiz desin.
@yaprakonur kaç sene veterinerlik okudu kaç hayvan tedavi etti merak ettiğim asıl şey bu

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Veterineri izin verdiği ürünleri kullanın buradaki kişilerden çok veterineri bize güvenin ne yazikki sitedekilerin çoğu tenekeye benziyor içi boş ama sesleri çok çıkıyor. Mamanizi da değiştirmeyin protein oranı çok yüksek olmasa da sağlıklı tüyler ve parazitler için önerilen ve veterinerler tarafından kullandırılan bir mama.
Köpeğinize ev yemeği vermeyin yaş mamada vermeyin. Sadece kuru mama ilk gün yemezse sonraki gün yer o günde yemezse ondan sonraki gün yer siz dert etmeyin. Köpeğiniz zabıta gördüğünde el koyup geri verilmeyecek yasak olmamasina rağmen apbt sanilip ölene kadar barınaklarda tutulan cinslersen bir köpek o yüzden sahiplendirmeyin

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tam bu aylarda eski tuylerini atip yenisini cikartiyordur. Kedilerde de bu aylarda dokuluyor. Guzel bir sarjli supurge alip hergun supurun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1432 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR