Köpeğim Yeni Gördüğü İnsanların Bacaklarına Mastürbasyon Yapıyor Ne Yapmalıyım?

Çocuklara bile yapıyor, onlara ulaşamadığında da çok havlıyor.

10 CEVAP

Bikedi
Bikedi

13753

Ben kucukken komsumuzun kopegi evlerine gittigimizde hep boyle yapardi. Komsumuzda kahlahalarla gulerdi. O zamandan beri kopeklerin bu hareketlerine sinir olurum. Cocuklar icin hic dogru bir durum degil. Veterinerinize danisin cozum bulsun.

yaprakonur
yaprakonur

2113

Davranış iyice oturmadan acilen kısırlaştırmak tek çözüm.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Kısırlaştırın

Emrsbr
Emrsbr

2835

Aman diyin tasmasız çıkarmayın köpek bile olsa çocuğa yapması hoş değil bunlar yüzünden çocuklarımız evde tıkılı kaldı

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Icguduyu nasil egitebilirsiniz ki.. kisirlastirp deneyin zaten boyle yapmasa da kisirlastirmak gerek

yaprakonur
yaprakonur

2113

Kısırlaştırmak elbette sihirli değnekle dokunmak değil. Oturmuş davranışı değiştirmez ama genç köpeklerde davranış oturmadan yapıldığında çok büyük farklar yaratabilir.


Aslında sizin aradığınız şey bu davranışı engelleyecek bir eğitim değil, köpeğinize öğretmeniz gereken şey insanlarla tanışma protokolü. Yeni bir insanla karşılaştığında nasıl davranmasını istiyorsanız bunu öğretmeniz gerek, oturup sakince sevilmeyi beklemek olabilir, patı verip tokalaşmak olabilir, göbeğini açıp yatmak olabilir. Bu sizin istekleriniz ve köpeğinizin davranışlarının en kolay evrilebileceği haraketten yola çıkarak seçeceğiniz bir davranış protokolü. Beklenen davranışı göstermediği sürece kimseden ilgi görmemeli, yanı şekilde beklenen davranışı gösterdiğinde mutlaka ilgi görmeli.


Zor bir eğitim çünkü çevredeki insanların hepsinin sadece sizin izin verdiğiniz durumlarda köpeğe ilgi göstermesini gerektiriyor. Köpeğin yaşı artıkça aslında oturmuş bir davranışı değiştirmeye yönelik rehabilitasyona dönüştüğü için daha da zorlaşıyor ama hiçbir koşulda imkansız değil.


Benim 9 aylık kelimeni tam manasıyla hiperaktif ve insan aşığı köpeğim birinin onu sevmesini istiyorsa sakince oturması gerektiğini öğrendi. Heyecanını ve enerjisi atmak için kendi çevresinde birkaç tur döndükten sonra oturup sevilmeyi bekliyor artık.

Ama kısırlaştırınca da kesin çözüm olmuyormuş eğitimi falan yok mu bildiğiniz?

Veterinerim oyun oynama amaçlı yapıyor dedi, sonra bırakıyor zaten içgüdüsel olduğu için hayır diye kızınca bırakıyor ama dışarıda çok havlıyor insanları koklamak için onun için bir çözüm bulamadım

Siz kısırlaştırdınız mı köpeğinizi kesin davranış değişikliği oldu mu?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hayir benim hic kopegim olmadi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 675 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR