Kısırlaştırma Sonrası Nerede Ayılmalı?

nilayy24
nilayy24

13086 Puan

Kedim henüz 4 aylık, geçenlerde aşısı için veterinere gittiğimde gitmişken kısırlaştırmayı da sordum. Kedim dişi, veteriner kısırlaştırma sonrası 3 gün bizde kalıyor acil bi durumda anında müdahale edebilmemiz için dedi, gece 24 saat açıklar. Ama ben hep kedi evde ayılmalı diye okudum. Dişilerinki biraz daha zor olduğu için böyle bir prosedür uyguluyorlarmış. Sizce mantıklı mı?

2 CEVAP

sekerfare21
sekerfare21

115656

3 gun cok cok ama cok abartili geldi bana. Kedimi ayni gun saat 17’de aldim ben ve hicbir semptomu 3 gun surmedi. Kendi kedim adina konusayim, baska bir yerde 3 gun kesinlikle kalamaz. Bana tamamen goz boyamak gibi geldi. Gazli anestezi (bana bu terim yanlis dediler ama veteriner o sekilde kullandi) ve estetik dikis atilsin, cok rahat geciriyorlar.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ben simdiye kadar hic birakmadim duzgun yapsinlar acil mudahale gerekmesin. Bu uygulama sacma geliyor. Cunku orada ayildiginda tirnaklari kopana kadar kafes tirmalayan kediler duydum. Guvendigi bir ortamda ayilmasi daha iyi gibi. Kisirlastirmada onemli olan anestezinin cok iyi ayarlanmasi, problem cikanlar genelde bu yuzden oluyor. Anestezi agir geliyor. Anestezi tam ameliyat anina yetecek kadar ayarlanmali oyle olunca 1 2 saat sonra ayilip ertesi gunu kosmaya basliyorlar. Deneyimlerle konusuyorum tabi ki bilimsel degil

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 261 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR