Dış Parazit Aşısına Rağmen Pire

ugcant
ugcant

724 Puan

Herkese merhabalar, 3-3.5 aylık tekir cinsi kedim var. sahiplendikten kısa sürw sonra veterinere giderek iç-dış parazitini yaptırdım. bunun üzerinden yaklaşık 14 gün geçti. 4 gün önce de karma aşısını yaptırdım. fakat dış parazit uygulamasından önce hafif kaşınmalaro ve tek tük piresini gördüğüm yavrumda dış parazit uygulaması sonrası birkaç gün işte kurtulduk derken 5-6 gündür ne zaman sevmeye kalksam üzerinde yürüyen pireleri görmemle kedimi pire tarağıyla taramam bir oluyor ama nafile ben taradıkça pireler inat ediyor sanki öldürdükçe çoğalıyolar gibime geliyor. biraz önce de pire tarağını üzüm sirkeli suya batırarak tarayayım dedim bilmiyorum yanlış mı yaptım. dış parazitten sonra yaşadığım bu durum normal midir? ne yapmalıyım, kedime banyo yaptırsam durum düzelir mi? Son olarak kedimin ve bizim sağlığımız için de ev için nasıl bir temizlik yapmalıyım? Cevaplarınız için teşekkürler iyi günler.

7 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Kedilerdeki pire sorunubfan bilinen en etkili yöntemlerden biri pire damlasıdır, eczanelerden, veterinerlerden, petshoplardan alacağınız bu damlalar etkili olabilir -Bayer markasını önerebilirim- Eğer ki bu uygulamada acemi iseniz bir veteriner hekim eşliğinde yapın.
Bilinen bir diğer etkili yöntem sirkedir. Sprey, parfüm kutusunu iyice temizledikten sonra içine sirkeyi koyup kedinizi de ürkütmeyecek şekilde üstüne sıkın. -Burada dikkat etmeniz gereken nokta kedinizin bunu yapamaması.-
Evin temizliği için de etrafa sirke sıkabilir veya sirkeli su ile temizlik yapabilirsiniz.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Bu aralar klavyemde sorun var, yazım yanlışları için özür dilerim...
sorunubfan - sorununda
yapamaması - yalamaması

dddkkkks
dddkkkks

2767

etkili damla olmayınca pirelere bir şey olmuyor veterinerden stronghold damlayı yapmasını isteyin damladan bir hafta sonra kedinizi yıkayın ilk önce tasma kısmına sabun uygulayın pireler kafasına kaçamasın ardından bekletebiliyorsanız şampuanla bekletin 2-3dk sonra yıkayıp kurutun ardından tekrar tarayın biberiye yağını ensesine damlatın tıpkı dış parazit damlasının damlatıldığı gibi

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Pire damlasını 3-4 haftada bir kullanan tanıdıklarım var. Genellikle kullanılan dış parazit damlaları, var olan pireleri öldürüyor, daha yumurtadan çıkmayan pirelere etki etmiyor. Kaliteli damlaları bunlar ile bir tutamam tabii. Ayrıca kaliteli bir pire damlasının etkisi 3-4 ay sürmekte.
Kediniz dış parazitten sonra kendini yaladı mı? Patisi ile ensesini kaşıdı mı?

ugcant
ugcant

724

@yusufsaygin2 yusuf bey öncelikle teşekkür ederim. veteriner hekim dış parazit için damla damlatmıştı zaten ondan haricen tekrar yapmamı mı tavsiye ediyorsunuz?

ugcant
ugcant

724

Cevaplarınız için teşekkürler. Hayır kendisini yalamadı, patisiyle kaşıyıp kaşımadığına garanti veremem ama görmedim öyle bir şey.

ugcant
ugcant

724

Veterinere stronghold damla yaptırdım sonuçları ve gelişmeleri buraya yazacağım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 518 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR