Tüy Tarama Sıklığı Ve Tarak Tipi

iidyl
iidyl

116641 Puan

kedim daha küçük olmasına rağmen gür ve uzun tüylü. bir tane furminator’ımız, bir tane de şu metal dikenli gibi olan tarağımız var.


veterinerimiz 2-3 günde bir (yavaşça, bastırmadan, kısa bir süre) furminator ile, derisinin hava alması adına her gün birkaç dakika da diğeriyle tararsam tüy dökümünü azaltacağını söyledi.


uygulamalı mıyım sizce? ayrıca taradığımda tüyler üzerinde kaldığı için pek işe yaramadığını düşünüyorum başka bi yolu var mı tüm tüyleri almanın sizce?


son olarak özellikle göğüs ve göbek kısmındaki tüylerin karışması adına bit tarağı veya diş fırçasıyla kedisini tarayan var mı?


teşekkür ederim şimdiden :))

2 CEVAP

Furminatör en fazla haftada 2 kere yapılır daha fazlası yapılmamalı. Ben şu mavi eldivenlerden kullanıyorum tırtıklı olanlar bilirsiniz her yerde satılır. Her gün o eldivenle tarıyorum, haftada 1 kere de furminatör kullanıyorum.


Ama bildiğim kadarıyla o eldiven İran Kedisi gibi çok fazla tüyü olan cinslerde pek işe yaramıyor. Benim kedim scottish bir sıkıntı olmuyor, aynı şekilde tekir kedilerde de iyi performans gösteriyor. Ama iran kedisi olupta bu eldivenden memnun kalmayan çok kişi gördüm

Ruyasmom
Ruyasmom

1923

Merhabalar ben her gün tariyorum kedimi tekir cinsi olmasına rağmen ama tüy dökülme oranında ciddi bir azalma gördüm. Tarama bittikten sonra iki elimi ıslatıp aşırıya kaçmamak kaydıyla kedimi baştan aşağıya ellerimle sıvazliyorum kalan tüyler elimde kalıyor ve kedim ardımdan yalanıp kendini temizliyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 269 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR