Yıkarken Aşırı Huysuz

Hyp3rG
Hyp3rG

265 Puan

Arkadaşlar kedimi yıkarken hiç düzgün durmuyor hatta yıkadığımız yere bile yaklaşmıyor en kötüsü de yıkanacağını anladığı zaman altına yapıyor bunu nasıl önlerim çok kirli ve yıkanması lazım.

10 CEVAP

veganggx
veganggx

2250

Suzionline blogta bununla alakalı bir yazı var. Ancak mecbur kalmadıkça kedinizi lütfen yıkamayınız. "Kedilerin yıkanmasına gerek yoktur çünkü kediler kendi kendilerini yalayarak temizlerler. Kedi dili, antiseptik özelliğe sahiptir. Antiseptik demek; hastalığa yol açan bakteri,virüs,mantar gibi tek hücreli canlıları yok eden demektir.Kedi dili, antiseptik olmasının yanı sıra taraklı bir yapıya sahiptir. Bütün tüylerini ve derisini bu özel dil sayesinde temizlerler! Kediler günün yaklaşık 1-2 saatini kendilerini temizlemeye ayırırlar. Normal şartlar altında bizlerin onları temizlemesine asla gerek yoktur. Sadece bazı ekstrem durumlarda kedileri yıkamak gerekir. Sokaktan eve kedi almak bu ekstrem durumlardan değildir. Sokaktan eve aldığınız kedi kendini yalayarak temizleyecektir."

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ne kadar sıklikta yikiyorsunuz ki? Cok asiri kirlenmedikce yikamayin ne gerek var tertemizler zaten. Deri problemleri ve psikolojik problemler yaratirsiniz. Tepki vermesi cok normal sizin yaptiginiz normal degil.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bu bir problem değil ki her kedi banyo yaptırılırken aşırı huysuzdur çünkü kediler yıkanmaz. Kedim ameliyatta altına işedi o zaman bile yıkamadım, onların mucize gibi bir dilleri var, her kiri çıkartıyor. Kuru şampuanla temizleyin gerisini ona bırakın. Banyo yapmak çok eziyet onlara gerçekten, yalamasında sakınca olan bir şey bulaşmadığı sürece kediler yıkanmamalı.

nilayy24
nilayy24

13086

Yıkamak yerine nemli bir bezle silmeye çalışın zaten kendi kendini temizleyecektir. Yıkamayın lütfen deri hastalıklarına yol açıyor ve kediler bundan hiç hoşlanmıyor.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Altina yapiyor kismini gormemisim. Yazik gunah ya yapilir mi bu

blue_hpood
blue_hpood

128183

kedinizi yıkamamalısınız, yıkadıkça derisinin pH dengesini bozarsınız. üstelik fazlasıyla korkuyor anladığım kadarıyla, lütfen gerekmedikçe yıkamayın.

Fatmaduven
Fatmaduven

4540

Nano havlu diye bir ürün var kedinizi yıkamak zorun da kalmıyorsunuz nano havluyla silebiliyorsun 15 gün etkili bir ürün paketten 1aylık çıkıyor 15 günde bir sile bilirsiniz .

nilayy24
nilayy24

13086

Altına yapması da başka bir rahatsızlık olabilir veterinere götürün

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Nilay korkudan altına yapıyor hayvancık o kadar çok korkuyor yani.

Fatmaduven
Fatmaduven

4540

Birde bu üründe kimyasal yokmuş bu sebebten dolayı dişlerini temizleye bilirsiniz , kulak , göz vb. Kullanan kişiler bu ürünü kullandıktan sonra kedinin derisine iyi geldiğini söylüyor .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 413 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR