Karma Aşıdan Sonra

crenxx
crenxx

105292 Puan

Merhaba kedim dün karma aşı oldu ve kucağımıza alamıyoruz. Sanki canı yanıyormuş gibi miyavlamaya başlıyor bizde hemen yere bırakıyoruz. Ve elimizi görünce sanki korkuyor gibi. Dün çok kötü geçti. Karma aşıdan sonra tırnakları kesildi hatta orada veteriner değilde yanındaki başka biri kesdi. Hayvanın patisi kanamış artık ne kadar derinden kesdiyse. Ama kedimin belinin acıması normal mi ne zamana kadar sürer

14 CEVAP

crenxx
crenxx

105292

Ozge00, veteriner değiştireceğiz büyük bir ihtimalle. Beli neden acıyor bilmiyorum çok üzülüyorum onu bu şekilde görünce. Bu kadar hareketli bir kediyi bu şekilde görünce çok garip hissediyorum

Ozge00
Ozge00

131723

Ay kestirmeyin o şahsa bir daha. Cani acimistir yazık. Belinin acıması normal değil. Aşının vurulduğu yere dokunsaniz tepki gösterir. Acaba aşı yaparken belinden falan mi tuttular?

Yamukparmak
Yamukparmak

4259

Merhaba.benim kedimde ikinci karmada veteriner yüzünden biraz travma yaşamıstı. Kediyi düzgün tutamadı,resmen kediden korkuyodu vs vs. O gün asırı uyudu dediğiniz gibi dokununca miyavlıyodu.ertesi gün yine yaramazlığa devam. Max iki güne geçiceğini düşünüyorum. Geçmiş olsun :)

FridaDora
FridaDora

4279

Aşıdan sonra dağıtma masajı yapmak gerekiyor. Yapmadıysa veteriner ödem yapmış olabilir aşı yeri, kontrol edip buz ve elle masaj yaparsanız iyi gelebilir.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Öncelikle aşıdan sonra neden tırnak kesti şaşırdım. İlk tırnak kesilir ki hayvan o heyecan ile pati atmasın, hem kendine hem başkasına zarar vermesin, ayrıca aşıdan sonra aşı yapılan bölgeyi ovalamak gerekiyordu, sizin veteriner direkt tırnak kesip yollamış herhalde. Karma aşı en ağır aşılar arasındadır halsizlik, ateş, iştahsızlık, dokununca ses çıkarma gibi yan etkileri görülmesi normaldir.

Selinnnce
Selinnnce

1946

Bizimde dün karma2 aşkımız vardı tırnaklarını evde zorlanıyorum keserken burada keselim dediğimde aşıyı kenara bırakıp önce tırnakları kesti. Zaten aşı acıtıyor, orda bulunma stresi üzerine aşı stresi üstüne tırnak kesme stresi derken birde kanatmışlar yazık nasıl kötü hissetmiştir

crenxx
crenxx

105292

FridaDora, masaj yapmaya kalksam canı çok yanar sadece elimi değdirsem bile miyavlıyor.

crenxx
crenxx

105292

yusufsaygin2, Evet ilk tırnak kesmesi gerekiyordu. Aşıdan sonra tırnak keserken kedim baya huysuzlandı. En sonda arka ayağını keserken de dibe girmiş ve kanamış. Kedim orada zaten adamın suratına hamle yapmıştı. Çok şaşırmıştık meğersem kedimin can yandığındanmış.

Ozge00
Ozge00

131723

Arka tırnak normalde kesilmiyor. Bizim veteriner de önermedi. tirmanirken, atlarken falan tutunmasına yardımcı oluyormuş. Kanatmasi da iyi olmamış. Siz evde kesebilirsiniz, ben öyle yapıyorum. Hafif uçlardan alıyorum yoksa oyun oynarken haliya takip batisini falan burkuyor

crenxx
crenxx

105292

Ozge00, Ben kendim istemiştim arka patilerini kesmesini. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

sudeogrk
sudeogrk

1340

Merhaba, aşıdan sonranı şekilde canı acımıyor diye biliyorum. Biz de yaptırdık ve bir sorun yaşamamıştık. Küsmüş olabilir belki size, ödül mamalarıyla aranızı düzeltebilirsiniz. Ama bu acı sorununu başka bir veterinere götürmenizi tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun..

crenxx
crenxx

105292

Yamukparmak, umarım bizim kedimizde hemem eski enerjisine geri döner.

crenxx
crenxx

105292

FridaDora, veteriner biraz eli ile ovaladı sadece

crenxx
crenxx

105292

sudeogrk, tamam teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 918 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR