Köpek Beslenme

jessiex
jessiex

2406 Puan

selam arkadaşlar benim 3 aylık border collie cinsi köpeğim var ona günde kaç kere ve her öğünde ne kadar mama vermeliyim ?

3 CEVAP

Yavru köpekler 6. haftadan itibaren ortalama 3. aya kadar toplam günde 4 öğün yemek yerler.3. aydan 6. aya kadar ise günde 3 öğün yemek yerler, 6. ay ile 12. ay arası ise toplam 2 öğün yemek yemektedir.Anne sütünden kuru mamaya geçerken kuru mamayı sütle ıslatmak önemli bir durum. Hemen geçilirse kabızlık yapabilir. Ancak köpeklerin yaklaşık ℅80 ni süte alerjik olduğu için(yani 3 aydan sonra)sütü suyla karıştırıp mamayı ıslatmak daha doğru.Miktar olarak da kullandığı mamanın ölçü kabındaki ölçüyü kullanın. Henüz elinizde yoksa ben 200-250 gram diye biliyorum.( Mama olarak da Acana ve Orijen i öneririm fiyatı uygun olarak ise Bonacibo) Umarım faydalı olmuştur :)

jessiex
jessiex

2406

çok teşekkürler :)

Gofretsla
Gofretsla

116585

merhabalar köpekler anne sütünü kestiğinden itibaren (7- haftalık) kuru mamaya geçilebilir mamayı sıcak suyla ıstlatmak ve hamur haline getirmek lezzetini ve köpeğin mamayı daha çok sevmesini sağlıyor mamayı devamlı sütle ıslatmak hayvanı direkt ishal yapar sakın böyle bir şey yapmayın belki 3 4 kez yapılabilir sıcak sütle. 2.5 aylıktan itibaren kuru mamaya geçiş yapılabilir köpek ler 45 günlükten y 60 günlküğe kadar 5 kez beslenmeli 4 aylığa kadar 4 kez eğer yemezse 3e kesin 6 aylıktan sonra iki öğün ve hayatı boyunca 2 öğün her öğün 50 gr yemeli bir mama ölçü kabı almalısınız 50 gr toplam 150-200gr mama yemeli ve bonaci mamaya bakmanı tavsiye ediyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1513 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR