Kedime Neler Oluyor?

Durum çok acil.
Bizim iki kedimiz de corona hastası ve Allah’ın her günü fib e dönecek korkusu ile yaşıyoruz. Gıda takviyesi, kedi macunları, 500’er 500’er veteriner muayeneleri.... ne yaptıysak içimize su serpilmedi. Hep bir risk grubunda çıktı test sonuçları... en son paramızı biriktirip Eliza testi bile yaptırdık. Çocuklar kızgınlığa girene kadar tek problemimiz Mihayloviç‘in ürkek hali (ürkek dediysem aşağıda yürürken ürkek her hangi bir yüksekliğe çıktığındaya da biz onun boyuna indiğimizde normale dönüyor) ve ablası Fiyador’un tripleriydi (onun bulunduğu odaya girdiğimizde ilk onunla ilgilenmezsek bize küsüyor). Bunun dışında kendilerinden çok bizi ve birbirilerini yalayan aşırı sevgi dolu iki kedi. Kızgınlığa girdiklerinde önce Fiyador’u düşük kan değerleri yüzünden veterinere yatırdık. Değerler çok düşük değildi fakat Fib ihtimali bizi korkutu. Ardından Mihayloviç (Mihi) kızgınlığa girdi ve asıl endişe ataklarımız böyle başladı. Mihi küçüklükten beri hızlı nefes alıp veren bir kediydi. İkisi de koşup koşup köpek nefesi almaya başlıyorlardı, oyun oynadıkları için biz çocuk enerjisidir diyip geçtik. Fakat zamanla gerçekten kabusumuz olmaya başladı bu hastalık. Artık uyuyamıyoruz endişeden ve eşimin psikolojisi ciddi anlamda bozulmaya başladı. Biz bu kedileri evlat sevgisi ile seviyoruz. Ve her gün evlatlarınıza bir şey olacak korkusu ile yaşamak gerçekten zor. Biraz rahatlamak istiyoruz. Ne yapmamız gerekiyor?
-Bunun yanında bir de Mihi’de bulunan bir kaç durumdan bahsetmek istiyorum
1.Kumunu asla kapatmıyor. Tuvaleti bittikten sonra kabın dışına iki üç pati haraketi yapıp kapatmadan gidiyor.
2. Tuvaletini yaparken ön patilerini kabın kenarına koyarak yarı-ayakta değişik bir pozisyon ile biraz kambur bir hale giriyor.
3. Dudağında aşağı eklediğim bir yara belirdi. Genelde de çenesinde siyah mama kalıntıları gibi şeyler var.
4. Aşağıda yürürken bizden aşırı ürküyor



Bir de sanırım ikisini de sağlık için kısırlaştırmamız gerek. Ne düşünüyorsunuz?



6 CEVAP

Lütfen yardım edin...

QueenMete
QueenMete

2681

Merhaba, kedilerin %80-90’nında corona var, fib olmamaları için iyi beslenmeleri ve strese girmemeleri gerekiyor. Daha da önemlisi başka ( yabancı kedilerle) bir araya getirmeyin. Veterinere gittiğinizde kedinizin duracağı yerin temiz olup olmadığından emin olun. Hatta belki abartmış olabilirim ama yanınızda alt açma bezi götürebilirsiniz. Onun haricinde endişe edeceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Yara için veterinerle görüşmenizde fayda var. Kedilerde de bizler gibi birçok deri hastalıkları mevcut, erken teşhis ile koşa sürede atlatırsınız. Çok geçmiş olsun.

Ser77
Ser77

2185

Kedilerin yuzde 80inde corona vardir arastirin nette rahatlayin insanlarin kanser olma riski gibi.tuvalet durumunda birsey yok yine de veterinere anlatin isterseniz.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kumu kapatmama sık gorulen bir durum hastalikla alakali degil bence. Asagida bizdrn cok korkuyor demissiniz yani disarida mi? Kediniz disari alisik degilse korkar strese girer eger disari cikartiyorsaniz cikartmayin. Coronodan ds bu kadar korkmayin kedi sizin stresinizi hissetmesin. Ben hic test yaptirmadim kedilerine ama belki de vardir. Iyi bakinca iyiden kastim cok cok ekstra seyler degil temel seyler; stressiz hayat, gusel bir mama gibi, fipe cevirmesi icin bir sebep kalmaz.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Cenesindeki siyahliklar ise cene aknesi olabilir, kendinden bile geçiyor ama artarsa veterinere gosterirsiniz. Bunun disinda cok sık veterinere goturmeyon o da stres yapiyor. Pirelenmedikce surekli dis parazit asisi yaptirmayin. Kuduz bir kez yaptirdiysaniz yeterli. Ic parazit bile cok sık gerekli degil ev kedilerinde

Gelyahron
Gelyahron

118178

Bir kedimizi fip yüzünden kaybettik. Corona virüsü fip'e çevirdi. Normalde kedilerin %99u bu virüsü taşır %90ı bağışıklık kazanır. Fip'e dönüşme riski iyi bakılırsa çok çok azalır. Bağışıklığı sağlam oldukça korkmanıza gerek yok. Bizim kedimiz ihmalimiz yüzünden öldü. Ağzında çürük dişi çektirdikten 1 hafta sonra kaybettik. Anestezi bağışıklığı zayıflattı ve virüs mutasyona uğradı. Bağışıklığı güçlendirmek için bağırsaklara yonelmeniz gerekiyor. Çünkü bağışıklık hücrelerinin %70i bağırsaklarda bulunuyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 328 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR