Kedimin Tek Gözü Kapanıp Kızardı

Meldabayram
Meldabayram

1432 Puan

Daha demin eklemiştim bu sorumu ama ek olarak kedimin gözünün içini çekip atmak istedim.
Önceki sorum: Kedimin tek gözü dünden beri kapalı ve hafif kızarık. Arada açar gibi oluyor ama tekrar kapanıyor. Kapalı gözünün tam üstünde hafif bir pembelik kızarıklık var. Yemesinde içmesine bir sorun yok normal davranıyor. Sizce ne olmuş olabilir? Yarına geçmezse veterinere götüreceğim.


15 CEVAP

Peliinky
Peliinky

619

Açık veya nöbetçi bir eczane varsa veterinere gidene kadar gentagut/ terramycin/ tobrased gibi göz damlalarından alabilirsiniz. Öncesinde bir pamuğa ılık çay sürüp gözünün etrafını temizleyebilirsiniz ( Enfeksiyon varsa temizlemek amaçlı, pamuğu gözüne değdirmeyin tabi tahriş olmasın)

Peliinky
Peliinky

619

Gözünü kaybedebilir ama her kedide oluyor mu??? Yok öyle bir şey. Gözünü kaybetme ihtimali varsa demek ki ortada çözülmesi gereken bir sağlık sorunu var. O kadar kedi besledim ama böyle bir durumla karşılaşmadım, gözü iltihap kapan bir kedi tedavi edilmelidir,işini eksik yapan veterinerler malesef çok bu devirde. (Kimsenin günahını almak istemiyorum ama riske girmeyin diyorum) Sizden ricam çevrenizdeki iyi veterinerlerden birine gidin. (internetten adresinize yakın veterinerleri bulup ardından adlarını aratıp haklarında yapılan yorumları okuyabilirsiniz.)

Meldabayram
Meldabayram

1432

Arkadaşlar merak edenler için yazıyorum. Gözündee hala iyileşme yok ve iltihap da yok. O yüzden dedim acaba gözüne ot gibi bisey mi kaçtı. Demin iyice açtım baktım ve çok zor da olsa pisi pisi otu (yürüyen ot) gördüm. Ona çok benziyordu %100 emin değilim ama. Kendim çıkarıp göze zarar veririm diye veterineri aradım getirin dedi. Şuan bu şekilde durum. Sizin de kendiniz gözünü kısıp kızardıysa gözü ve iltihap yoksa büyük ihtimalle böyle bir ot batmıştır göze.

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

Vakit kaybetmeden veterinere gidin lütfen beklemeyin

Meldabayram
Meldabayram

1432

Iltihap için bir damlam var dünden beri yapıyorum zaten. Bugün iyileşmis gibiydi akşama doğru yine kapandı. Yarın veterinere götürene kadar da yaparım damla.

tuanaerol5755
tuanaerol5755

4864

Neden beklediniz ki hemen veterinere götürün

Meldabayram
Meldabayram

1432

Bu şekilde foto çektiğimde çok kötü gözüküyor. Başka fotoları da ekledim o şekil sadece gözü kapalı. gözüküyor. Düne göre daha iyi gözüküyor iyileşti tam derken tekrar kapandı. Yemesinde içmesinde bir sorun yok. Acaba arı mi soktu diye düşündüm o yüzden soruyorum. Yarın veterinere görürecegi.

Peliinky
Peliinky

619

yarın erken saatte veterinere gidin bence, gözü iyi görünmüyor

Meldabayram
Meldabayram

1432

Veterinere gösterdik olabilir her kedide bu dedi. Bir tane damla vardı bende buna devam et başka yapabileceğim bir şey yok nereye gidersen git aynı damlayı verirler gözünü de kaybedebilir ama yani oluyor böyle şeyler dedi veteriner??

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

bu ne demek ya ?????? BAŞKA BİR VETERİNERE GÖTÜRÜRÜN LÜTFEN
bu veterinerin bilgilerini yazar mısınız ?

Meldabayram
Meldabayram

1432

2 tane veterinere sorduk. Çektiğim fotoları da gösterdi babam. Damlanın adi neo-kort. Bu damlaya devam edin demiş. Hayvan hastanesine gitseniz bile aynı şeyi yapar demiş. Gözünu kaybedebilir yani başka bisey dememiş.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Terramicyn tobrased faydalı olabilir.

Peliinky
Peliinky

619

Ha belki damlaları düzenli kullanmazsanız gözünü kaybedebilir demek istemistir bilemem ama bence bir de güvendiğiniz bir veteriner baksın.Bakalım o hangi ilacı önerecek ya da hangi tedavi yolunu önerecek.

Ozge00
Ozge00

131723

Sacmalik. Normal degil bu. Damla kullanilinca iyilesme oluyor mu ? Umarum gecer. Neden oldugu belli mi?

Meldabayram
Meldabayram

1432

Hayır belli değil. Damla bitmek üzere olduğu için yeni almaya gittim fakat elinde yoktu o yüzden bir merhem verdi bir de onu denicem.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2284 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR