Kedi Aknesi ?

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535 Puan

Merhaba biraz önce kedimin alt çenesinde tüylerinde ve altında siyah nokta tarzında şeyler vardı pul pul dökülüyor o siyah şeyler sildim bir kaç kere kedi aknesi olduğunu düşünüyorum fakat detaylı bilgim yok 1 hafta sonra aşılarımız var acil bir durum içeriyorsa ailemden rica edeceğim veterinere götürmesi için (mama kaplarımız çelik) sizce nedir ?


7 CEVAP

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

acil bir şey değil sirkeli suyla silin cam/metal/seramik/porselen mama-su kabı kullanın ve mama kabı derin olmasın tam doldurmayın

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

Teşekkür ederim :)

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

Sirke türü fark ediyor mu acaba ?

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

elma sirkesi olması lazım yoksa batikon da olur

ozlemalice
ozlemalice

4165

Merhaba. Acaba kedinizin o bölgesinde tüy dökülmesi de var mı? Benim kedim de aynı bölgede ağzının solunda bıyık bölgesinde var. Veterinere götürdüm sorun görmedi. Ama yine de içim rahat etmiyor. Siyahlıklar böyle küçük nokta nokta.

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

1,5 yıl uğraştım bu illetle. Hipoalergenik mamalar, sirke, baticon, merhemler, vitaminler vs denemediğimiz şey kalmadı. Sonrasında apseler oluştu antibiyotikler kabus gibiydi. Sonunda mama kabını kaldırıp havlu üstünde mama vermeye başladım. Çünkü mama kabına çenesini sürterek yiyordu ve mamada ki yağ, kırıntılar çenesine bulaşıyordu. Bir de Mutamin Multivay Clean 1 hafta sabah akşam gazlı beze sıkıp bastırarak sildim. Tamamen geçene kadar kullanabilirsiniz. Biz bu şekilde kurtulduk.

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

merhaba dökülme yok dünden beri elma sirkesiyle siliyorum umarım çözüm olabilir bunu deneyeceğim çözüm olmazsa dediklerinizi uygulayacağım hafta sonu veterinerime danışacağım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 875 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR