Karma Aşı

Gamsem
Gamsem

10825 Puan

Minnoşum bugün karma 1 oldu 4.5 aylık ve 2 kilo 360 gr.sorum iştahta sorun yok fakat dışkısı nasıl anlatsam görünümde sorun yok fakat katı değil kürekle alırken kalıntı oluyor yani yumuşak gibi anlatabildim umarım mamasıda nd yavru bugün yaşmama verdim hills ve yoğurt ta verdim sorum aşıdanmı öyle verdiklerimdenmi ishal değil ama yapışkan yumuşak sizce sorun varmı ?

7 CEVAP

dddkkkks
dddkkkks

2767

süt değil ama yoğurt, kefir gibi besinleri vermekte hiç bir sorun yok aksine gelişimine yardımcı olur veterinerler genelde zaten kuru mamadan başka hiç bir şey vermeyin derler onları dinlersek hayvan bütün hayatını tek kuru mama odaklı yaşayacak.

Ickis
Ickis

650

Arama kısmından karma aşı ile ilgili diğer üyelerin neler yaşadıklarını ve aşı süreçlerini öğrenebilirsiniz.


Veterinerinizin size, genelde tüm aşılardan sonra "ateş, ishal ve/ya kusma" gibi belirtiler görülebileceğini ve bu belirtilerin en fazla bir gün sürebileceğini; eğer ikinci gün de devam ediyorsa kendilerine uğramanız gerektiğini söylemesi gerekirdi.


Ayrıca iki tekir kedi ile yaşayan biri olarak veterinerimin önerisi kedilere süt, yoğurt vs. gibi ürünleri vermemem yönünde. Bu canlıların bünyeleri bizimki gibi değil ve oldukça da hassas. Şu "benim kedim her şeyi yiyor bir şey de olmadı" diyenlere her zaman güvenmeyin. Kediden kediye değişiklik gösterebilir bu durum.


Arkadaşımın, ev ahalisinin yediği tüm yemeklere "salça" olan kedisi 5. senesinde bir sürü sağlık problemiyle karşılaştı ve veterinerlerinin sorduğu tek şey, "Bu kediyi neyle beslediniz?" oldu. Gördüğüm kadarıyla kediniz "cins" olarak tabir edilen kedilerden. Beslenme konusunda bence daha dikkatli olmanızda yarar var.


Ben aşı sonrasında BritCare yaş mama veriyorum 25-30 gr. kadar ve şu zamana kadar hiçbir aşı sonrasında ne bir ishal ne de kusma ile karşılaştım. Sadece ateşleri ilk gün yüksekti ve gecesine normale dönmüşlerdi.

dddkkkks
dddkkkks

2767

aşıya gelirsek halsizlik iştahsızlık ishal gibi durumlar ortaya çıkabiliyor uzun süreli devam ederse kliniğe götürmelisiniz

Gamsem
Gamsem

10825

Buarada hillsi ilk defa verdim

Gamsem
Gamsem

10825

Teşekkür ederim:) sadece yoğurt ve tuzsuz peynir veriyorum yoksa obur arkadaş bizimki herşeyi yer versem ama vermiyorum yoğurt verdimki ateşi var vücut susuz kalmasız diye sulandırıp verdim .ishal gibi değildi obyüzden bende acaba yaş mamadanmı aşıdanmı çözemedim yapışkan ama ishal değil

Ickis
Ickis

650

Anladım. Geçmiş olsun tekrar. Kedilerde de garip garip yiyeceklere alerjik reaksiyonlar geliştirme gibi olgular var. Yoğurdu sulandırarak vermeniz iyi olmuş. Fermente ürünlerin kedi ve köpek dostlarımızın sağlıklı olmaları için zaman zaman tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar da var fakat tabii bunun da dozunda olması gerektiğini savunuyorlar. Ben açıkçası korkar oldum ambalajlı gıdaları minnoşlarıma vermeye, çünkü içilerinde ne gibi koruyucu maddeler olduğunu biz bile anlamıyoruz... E bu pahalılıkta organik ürünlere de ulaşamıyoruz. Kısacası sıkıntılı konular.


Sağlıklı günler dilerim hem kedi dostunuza hem de sizlere.

Gamsem
Gamsem

10825

Doğru diyorsunuz ama böylede insan vicdan azabı çekiyor.karma aşı başlığında birçok kötü vaka okudum bende korktum bilmediğimden buraya sorıyım dedim ters durum görmedim görsem veterinere hemen götürürüm zaten .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 352 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR