Pire?

iidyl
iidyl

116641 Puan

az önce, birkaç hafta önce dış parazit damlası yapılan kedimin kuyruk bölgesinde bir böcek buldum. dış parazitin yeni parazitler gelmesini engellemediğini biliyorum, en kötü ihtimalle 2-3 hafta önce gelmiş olmalı. ama bence yeni, illa dikkatimi çekerdi çünkü. her neyse, özellikle kuyruk bölgesinin tüyleri aşırı uzun olduğu için bulmam çok zorlaştı birkaç defa yakalamaya çalıştım.


en sonunda yakaladığımda çok sıktım ve öldü sanırım. annemle iyice tarayıp inceledik ve başka bir bulamadık. kuyruğunda yaşadığına eminim. nereden geldi onu da bilmiyorum.


ne yazık ki o panikle fotoğraf çekemedim ama internetteki pire ve bit fotoğraflarıyla uyuşuyordu bulduğum yaratık. bir tane olması kafamı karıştırdı. sizce tekrar dış parazit yaptırmalı mıyım? sirkeli suyla falan silmeli miyim? o görüntüde olup tek tabanca (:D) yaşayan başka bir böcek türü var mı bildiğiniz?

5 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Aynısı 3 gün önce başıma geldi.. 3-4 hafta öncesinde dış parazit yaptırmıştık biz de. Büyük ihtimalle yumurtalarını vs. bırakmıştır zaten. Gözlemlemeye devam edin, bu sorun ilerlerse kendiniz yapabilirsiniz dış paraziti. Veterinerden, eczaneden alacağınız kaliteli bir dış parazit damlası yeterlidir.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Ayrıca ne olur ne olmaz diye evi sirkeli, karbonatlı bir temizliğe tabii tutmanız iyi olabilir.

iidyl
iidyl

116641

nasıl bir tesadüfse üst katımız daha dün ilaçlandı :’)


minik beyaz toz bitleri basmıştı terası.. nasıl kaşınıyorum dünden beri anlatamam bir de üzerine bu yaşanınca çok fena oldum valla. başım kurtulmuyor böcek belasından, karbonat ve sirkeyi deneyeyim sağ olun :))

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Üst kattan kaçınca soluğu sizin kedide almış olabilirler mi diye düşünmedim değil.

iidyl
iidyl

116641

yok üst kattakiler pire bitten çok tahtakurusu gibi şeylerdi. ihtimal yok değil ama.


anladığım kadarıyla luna’nın üstünde bulduğum da birkaç gündür üzerinde. kuyruğunun bi kısmının rengi değişmiş, kirlenmiş. üst katla bağımsız bence.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 282 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR