Ağızda Kızarıklık Ve Şişme

Ickis
Ickis

650 Puan

Merhabalar,


Bu sabah minik dostlarımın vakti gelen iç ve dış parazit uygulamalarını yaptırmak için veterinerimize gittim. Muayene sırasında benim fark etmediğim ve fotoğrafta görebileceğiniz kızarıklık/şişkinliği fark eden veterinerimiz bana bunun ne olabileceği konusunda net bir şey söyleyemedi. Kendileri bunun kedi uçuğu; sağlığa zararlı herhangi bir şeyi yalaması yüzünden alerjik bir reaksiyon ya da bunların hiçbiri olmayabileceğini söylediler.


Şimdilik bana bağışıklık sistemlerini artırıcı bir macun ve bir de kızarık bölgeye günde 5-6 kez uygulamam gereken bir sprey verdiler. Sprey yerine damla olarak da kullabileceğim bir başlığı var fakat ne spreyi sıkmama ne de damlayı damlatmama müsaade ediyor sevgili miniğim.


Bunu sizlerle paylaşmak istememin sebebi ise belki benzer şeyleri atlatmış olabileceğiniz ve deneyimlerinizi benimle paylaşmak isteyeceğinize olan inancımdır. Ayrıca aklıma minnoşumu arı ya da herhangi bir başka haşerenin sokmuş/ısırmış olma ihtimali de geliyor ama dediğim gibi konunun uzmanı da değilim. Sadece bir varsayım olarak düşünüyorum. Kalıtsal ya da kronik bir rahatsızlık çıkmaması için dua ediyorum şu an...


Yardımcı olabilecek, fikirlerini ve deneyimlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.


4 CEVAP

lwb
lwb

120674

sanırım dudak ülseri, bir kaç sebebi var


https://www.walkervillevet.com.au/blog/cat-lip-sore-mouth-ulcer/

Ozge00
Ozge00

131723

Yakın zamanda yerleri falan sildiniz mi?

Ickis
Ickis

650

Hayır, yerleri artık yüzey temizliyecilerle silmiyorum; ayrı ayrı kovalara temizlik sirkesi + su koyuyorum ve yerleri ayrı, mobilyaları ayrı temizliyorum.


Umarım ciddi bir şey değildir, şu an aşırı mutsuz ve üzgünüm. Gözümden sakındığım canlarda böyle şeyler çıkınca çok üzülüyorum.

Ickis
Ickis

650

Ah yaa... evde de onlara zararlı olabilecek hiçbir şey yok, yalayabilecekleri bir deterjan kutusu vs. hiçbir şey yok. Hepsi kapalı odalarda duruyor, işimiz olunca girip alıyoruz. Umarım tedavi edilebilen bir şeydir... Kahroldum şu an. Teşekkürler sayın lwb.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 604 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR