Kedi Almadan Once Emin Olun!!!!!

Ozge00
Ozge00

131723 Puan

Kanser olacağım arkadaşlar gerçekten. Bugün kediye bakarken bir teyze geldi yanima. Kızı kedi istemiş, iran kedisi almışlar. kedi büyüyünce de babası artık napcaz bunu diyip adliyenin yanina bırakmışlar, bir de ordaki yemek yapan kadınlara tembihlemis yemek verin diye. Hemen gittim yakindaydim Etrafa Baktim yok. Ordaki kadinlar baba gidince o da gitti hemen demis. Kim bilir nerde Suan yavrum. Evde bakilmis bir de hep. Bulamadim, bir kac yere de ilan verdim. Onun harici daha oncede tavsan almislar. Buyuyunce de keselim yiyelim demis teyze, kizi da ben uzulurum istemem demis. Onu da hayvan barinagina birakmislar. Kuşta bakmislar daha ama onun basina ne geldi ogrenemedim. Yanarim o iran kedisine yanarim gercekten. Bir de biz cok hayvanseveriz diyor. Gulerek anlatmasi da cabasi. Aradim baya ama bulamadim cevrede.
Bakmayacaginiz hayvani almayin Allah askina. Burda bazen soruyorsunuz kedi mi tavsan mi, kedimi sahiplendircem, yok oyle yok soyle. Sonra Linc etmeyin diyosunuz. Vallahi gına geldi artik. Yapmayin etmeyin gozunuzu seveyim.

13 CEVAP

Gelyahron
Gelyahron

118178

İşte sırf "cins kedi bizimki" diyerek gösteriş meraklısı budala insanlar yüzünden barınaklarda sokaklarda binlerce Yavrucuk heba olmakta. İşim gereği çok sık sarımsaklı'ya giderim. 10larca Sibirya kurdu değişik cinste bir sürü kedi köpek sokakta başıboş olarak geziyor. Yazık bu hayvanlara yazık

iidyl
iidyl

116641

şunları okumak görmek duymak bizim en büyük imtihanımız gerçekten.


özellikle cins kediler çok hassas oldukları için sokakta yaşayamazlar, bir de ev kedisiyse sağ olmayabilir veya en iyi ihtimalle (çiftleştirmek için o da) biri evine almış olabilir.


ALLAHLARINDAN BULSUNLAR DİYORUM AMA BİR TÜRLÜ ŞAHİT OLAMADIM GÜNLERİNİ GÖRDÜKLERİNE


alıp dillerini kesip sokağa atacaksın böylelerini, barınak yok yemek yok su yok. çok sadistleşiyorum böylelerini gördükçe duydukça yemin olsun ki. özge n’olur bul o kediyi, ilan açarız hepimiz yeni bi yuva bulunur.

dilaraxx
dilaraxx

114626

anlık hevesle alıyorlar,saçma sapan bahaneler üretipsalıyorlar dışarı

ayseozz
ayseozz

252

Katılıyorum. İyice düşünmek lazım almadan önce. Şartlarınız el vermiyorsa sokaktaki kedileri besleyin. O da güzel bir şey.

Ayselgns
Ayselgns

113116

Ah zavallı yavru kimbilir nerede.. Nasıl anlatılır bilmiyorum ki bebeğini cami avlusuna bırakmak gibi benim için. Benim ödüm koptu pandemide Allah'ım bana bir şey olursa yavruma benim gibi kim bakar diye. Ki hala virüs etkisini son sürat devam ettiriyor.

cckzk
cckzk

5605

Cins kediler daha hassas ama evde bakılan tekirler de bi o kadar hassas... Bir tanıdığım sokaktan bir tekir kedi sahiplenmişti. Bakmış büyütmüş büyüyünce de evden kaçmış, kısırlaştırmaya karşılarmış kısırlaştırmamışlar. Eve hamile olarak dönmüş. Sonrasında, biz bu kedilere bakamayız diye hamile haliyle barınağa terk etmişler. Duyunca sinirlerim tepeme çıktı. Kısırlaştırmanın vebalini ödeyemeyiz diye kısırlaştırmayan insanlar o annenin ve barınakta doğan yavruların hesabını nasıl verecek ahirette! Cidden içler acısı böyle insanların olması. Hayvanseverlerdir sözde. Ki, Denizli barınağının adından iyi olarak söz edilmiyor. Gerçekten üzücü...

kedimi sahiplendiğimde geçici yuvadaydı,ilksahibi de evden atmış. miyoşu sahiplendikten sonra 2-3 kişi bizimkini de alsana dedi. hepsi britishti. malesef böyle

NZI
NZI

2469

Ben bunu demek istemezdim ama benim de tanıdıgım biri 2 kız kedi sahiplendi (yavru) yeni. Onlar inşallah kısa bi süre bir yere gidicekler ve 2 kediyi geri eski sahibine bırakcaklarmış. Ne kadar sokağa yada barınağa bırakmasalar bile kedilere açıdım. Ben baştan uyardım ama beni dinlemediler.


Yani bi düşünün sizi biri uzun süre baktıktan sonra başka bir yere götürseler yada sokağa atsalar nasıl yaşarsınız? Alıştığınız bir yerden ayrılmak o kadar kolay değil sonçta. Biz insan olduğumuz gibi bulunduğumuz yere hızlıca adapte olabiliriz, ama onlar hayvan, her hayvanın yeni bir yere adapte olması için zaman ihtiyacı var. Ama yinede biraz hayvanların gözünden bakın dünyaya.


Hem lütfen sokağa atmayın bari başkasına verin. Sokakta uzun süre evde kalmış kedi 2 gün yaşayamaz, Allah korusun ama ölebilir. Yemeği nerden bulcak? Arabaların geçtiği yerden nasıl geçicek? SEVGİYİ nerden bulcak? Bunlarıda bi düşünün.

iidyl
iidyl

116641

geçen bulduğunuz beyaz ağırlıklı smokindi değil mi?


eğer oysa buradan bile sahiplendirebilirsiniz bilirsiniz milletimizin insanı (örn:annem) beyaz kediye aşık..


barınağa bıraktıkları an kapın kediyi, burada bir ilan açarsınız.


sirkeyle minicik kedi yıkanır mı ya sabır. ben kuyruğunda böcek buldum diye bir bardak suya iki çay kaşığı sirke koydum SADECE kuyruğunu sildim onu da çekine çekine.


güveniyorum sana güzel bir yuva bulacağız o bebeğe:’)

NZI
NZI

2469

Cevapım biraz uzun oldu ama bu konuyla ilgili ben bi kitap bile yazabilirim, çünkü gerçekten gerek.

Ozge00
Ozge00

131723

Gecen buldugum yavru kediyi komsum getirmis 2-3 gun once. Buyuk ihtimalle annesi ya yemek bulmaya gitmis yada yavrulari tasiyormus. Bu insanciklarda uzulup almislar. Pireli diyede dalinle yikamislar 3-4 haftalik yavruyu. Gitmedi diye de sirkeli suyla yikamislar bir guzel. Kedinin tuyleri hem sert suan hem diken diken kirli gibi duruyor sapsari olmus. Ben sahiplendirme yapan birini buldum sonunda, konustum. Evinde bakiyormus sahiplendirene kadar. Anlattim onlara da ama illa barinaga verelim diyorlar. Arkadaslari barinakta bakarlar Ben surekli giyiyorum demis. Kedi pireli, mantar var sanirim bir de, cok zayif celimsiz. Orda bakabilirler mi bu kediye? Tedavi ederler mi? Ben ikna etmeye calistim ama illa barinak diyorlar. Onlar biraktiktan sonra gidip alsam mi diye dusunmuyor da degilim. Kafeste onlarca kediyle kalmasi beni uzuyor. Meme ariyor surekli kucak istiyor.

Ozge00
Ozge00

131723

Hem annesinden ayirmislar hem de barinaga birakmakta israr ediyorlar. Biktim artik laf anlatmaktan

Ozge00
Ozge00

131723

Bahsettigim iran kedisi olmus ne yazik ki. Birileri gorup cope atmis. Sahibine soyleyecegim umarim cokca vicdan azabi ceker

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 703 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 18 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR