Sokakta Bulduğum Yavru Kedilere Nasıl Yardımcı Olurum?

perleoco
perleoco

185 Puan

merhaba arkadaşlar ben sırf şu minikler için an itibariyle üye oldum ve ne yapacağımı bilemiyorum... bizim sokağımızda bir sürü kedi var ve ben eve giderken bi kedinin mütemadiyen miyavladığına şahit oldum. Daha sonra ne olduğuna bakmak için araştırdım etrafı ve iki tane yavru kedinin miyavladığını fark ettim- hava çok soğuk ve yağmurlu-. Hemen kucağıma çıktılar zaten ,sevmemle susmaları bir oldu. Annelerine baktım ama bulamadım sonra bi delilik yapıp eve aldım,havluya sardım uyudular. İnternrtten etraflıca bi araştırma yaptım ve sonuç olarak eğer karınları şiş ise anneleri emzirmiştir yazıyordu. Baktım ki bizimkilerin karnı şiş.. ben de sardığım havluyu bi kutuya serdim kedileri de onun içine koyup bulduğum kamyonun altına bıraktım. Fakat camdan gördüğüm kadarıyla içinden çıktılar ve miyavlamaya başladılar. Ne yapacağımı şaşırdım. Akşam 8e kadar evde yokum ve bi yavru kedinin bakımını sağlayamam . Lütfen bana yardımcı olun


4 CEVAP

perleoco
perleoco

185

başlığı da aceleyle yanlış yazmışım..

Karnı şiş ise parazit sorunu vardır, annesini emmesiyle alakası yok. Kedilerin yaşı anneye çok da ihtiyaç duymayacağı yaş. Kuru mamayı ıslatıp (hemen hemen bu yavruların yaşıtında yavru bakarken sıcak suyla şişirip eziyordum ben) veya yavru kedi yaş maması verirseniz sağlıkla büyüyeceklerdir.

milodelisi
milodelisi

11213

Benim tavsiyem site üzerinden ilan açmanız ve en kısa zamanda veterinere götürmeniz. Kediler en az 2-3 aylık. Bakılması normal bir kedi gibi ayrı bir bakıma gerek yok. Kumları, suları, yavru kedi mamalarını bulunudrun onlara yeter. Kediler hep kendo kafalarındadırlar. Hem 2 taneler asla sıkılmazlar:) Bir delilik yapıp sahiplenmenizi öneririm. Banu Aydın'ın yazdığı 'Bir Başka Dünyanın Çocukları Kediler' kitabını okumanızı öneririm.

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Eğer imkanınız varsa sahiplenebilirsiniz yoksa da sahiplendirmeye bakın kısa zamanda çünkü sokağınızdaki kedilerle anlşamayabilirker daha küçükler anneleri de yok ölebilirler.Bu arada eğer ki karnı şişse iç parazitten süpheleniyor veterinerler hemen belediyenizin veterinerine götürün zaten ücretsiz olark iç parazit aşısı yaparlar evde de mama koyun bi kaba bir de su siz gelene kadar ikisi asla sıkılmaz karınları da doyar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1392 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR