Kedi İç Dış Parazit Aşı Süresi

Sulekaya111
Sulekaya111

1352 Puan

Kedimi bugün aşıya götürdüm Eski veterinerimiz 2 ayda bir tekrarlayalim demisti. Yeni veterinerimiz aşı zamanına daha 1 ay var neden getirdin 3 ay da bir yaptırman yeterli dedi. Kedim dışarı çıkmıyor ama ilk sahiplendigimde piresi vardı şuan gördüğüm kadarıyla yok. Kedime fazladan ilaç yüklemesi yapmak istemiyorum 1 ay 2 aydır diye düşünüyorum.Siz kaç ayda Bir yaptırıyorsunuz aşılarını ?

6 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Kullanılan damlanın, ilacın markasına göre ortalama 2-3 ayda bir yapılması normaldir. Bazı veteriner hekimler işin suyunu çıkartıp daha fazladan para kazanmak için her ay yaptırtılmasını istiyor.

Ozge00
Ozge00

131723

Ben dis parazit yaptirmiyorum. Ic paraziti de 6 ayda bir, siz 4 ayda bir de yaptirabilirsiniz. Fazla yuklemeye gerek yok Gercekten. Evde dis parazit kapmasi biraz zor. Oldu da bi sekilde kapti o zman yaptirirsiniz

NovaLevent
NovaLevent

879

Dış parazit için konuşuyorum dostumuz dışarıya çıkmasa bile biz çıkıyoruz ve bit yumurtası bile eve getirebiliriz bundan dolayı dış parazit düzenli yapılmasına inanıyorum.

sudeogrk
sudeogrk

1340

Ben kendim 3 ayda 1 kere iç dış yaptırıyorum. Sürekli yapmamanızı öneririm. Kimyasal bir sıvı çünkü. Yararı var derken zarar yaşamasın.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

piresi yoksa dış parazite gerek yok
iç parazit görürseniz (popoda veya kakada) iç parazit yaptırın ama görmeseniz de 4 aydan fazla bekletmenizi önermem

Ozge00
Ozge00

131723

O zman ikisini de 6 ayda bi yaptirin. Zatem virusten dolayi ben ayakkabilari disarida birakiyorum, gelince de kiyafetlerj cikartiyorum baska giyiyorum. Bu kucuk bi olasilik. Gerceklesse bile kurtulursunuz zaten kaldi ki dis parazitin yumurtalara etkisi yokmus anca bir taragi ile ayiklarsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 468 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR