Ülke Değişimi Ve Olası Riskleri

cdogali
cdogali

792 Puan

Önümüzdeki yılın ikinci yarısında İstanbul'dan İngiltere'ye taşınmam gibi bir ihtimal ortaya çıktı. Kedimi ve köpeğimi de elbette beraber götürmem gerekecek. Bu aşamada da çevremden duyduklarım beni korkutuyor; başka ülkelere taşınan insanların köpeklerinin, muhtelif sorunlardan dolayı öldüğüne çok kez denk geldim. Böyle bir riskin gerçekleşme ihtimali benim köpeğim için yüzde on bile olsa, gitmeyi göze almayacağım.
Bu arada farklı yollardan taşıma yapıldığını biliyorum, ve en sağlıksızının da hava yolu ile taşıma olduğunu sanıyorum. Herhangi bir riski yok etme şansım varsa arabayla kendim bile götürebilirim. Sizin bildikleriniz nelerdir? En sağlıklı yolu ne? Risk ne? Bir takım firmalar var kara ve deniz yolunu kullanan ve iyi olduğunu iddia eden, ama herhangi bir müşterileriyle konuşmadan bunlara inanmak da mümkün değil.
Bu konuda tecrübesi olan, ya da tecrübesi olan birini doğrudan tanıyan birileri varsa ve yardımcı olursa çok mutlu olurum. (Köpeğim 3 yaşında bir İngiliz Pointer mix.)

3 CEVAP

sudeogrk
sudeogrk

1340

Benim rus kız arkadaşım var. 3 farklı ülkede evi var. Tek yaşadığı için köpek almıştı. Ama cinsine çok hakim değilim şimdi yalan olmasın. :) kendisi pasaport çıkarttı haliyle ona. Sürekli geziyorlar. Hava yoluyla gidiyorlardır. Köpekle ilgili hiç sıkıntı yaşamadık. Bulunduğu ortama çok kolay alışıyordu. Hiç ilaca falan gerek yok, sağlıksız zaten. Tabi sizin köpeğinizin yaşı büyük olduğu için biraz daha zor olabilir. Ödül mamasıyla gönlünü alırsınız. Kolayca alışır umarım. ????

yaprakonur
yaprakonur

2113

Seneler önce Rottweiler mix o zamanlar iki yaşında olan kızımızı Kanada’ya yanımızda uçakla götürmüştük. Aynı şekilde geri dönerken de bizimle geldi. Gidiş de dönüş de THY ileydi.


Ne gibi sorunlardan endişeleniyorsunuz? Bence kara-deniz yolu alternatiflerini değerlendirip yolculuk süresini kat be kat uzatmaktansa uçakla birkaç saatlik tek bir yolculuk daha sorunsuz olur.


Bir de İngiltere bir zamanlar ülkeye sokulmak istenen tüm evcil hayvanlara uzun süreli karantina uyguluyordu, o ne durumda öğrenmenizi tavsiye ederim.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

2 köpeğimle birlikte yaklaşık 1 yıl önce Amerika'ya gittim. Hiçbir sorun olmadı, maşallah ikiside turp gibi şuan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 348 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR