Kısırlaştırma Anestezi

busedinleyici
busedinleyici

4493 Puan

Merhaba. 10 aylık erkek kedimi kısırlaştıracağım. 3 tane anestezi şekli olduğunu öğrendim. Katı,gaz,kombine. Hangisi en az risk taşır? Kombine anestezi nasıl yapılır? Ve merak ettiğim diğer bir konu şu: Kedimi bir kez çiftleştirdikten sonra kısırlaştırsam bir zararı olur mu,o duyguyu hiç tatmasa daha mı iyi? Kısırlaştırma sonrasında yeniden istek duyar mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim:)

7 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hiç çiftleştirmeden kısırlaştırmanız çok daha iyi, çiftleştiği dişiden hastalık kapabilir ne gerek var böyle bir riske. Çiftleşme içgüdüsü tamamen kaybolmuyor ama yok gibi oluyor nerdeyse, arada peluş oyuncaklarla çiftleşebilir gene ama aşırı bir durum olmaz kesinlikle.


Gaz anestezi en iyisi veterineriniz uyguluyorsa onu seçin, benim iki kedim de iğne anestezisiyle oldular çok şükür sorun olmadı. Sırf gaz anestezi yapıyor diye bilmediğim kliniğe yaptırmak istemedim.

nisanor
nisanor

2084

annelik duygusu diye bir şey insandaki gibi değil kedilerde. bir kez çiftleştirmeniz ve sonra kısırlaştırmanız onun için daha riskli özellikle ilk gebelik. gaz anestezi daha iyidir. lütfen başka bir yavruya bakabilme gücünüz varsa sokakta bir sürü bakıma muhtaç hayvan var. kedilerin bu denli kontrolsüz üremesinin önüne geçmeliyiz. hem kendi kedinizin sağlığı için hem de diğer canlar için kısırlaştırın. bununla ilgili bir çok makaleye ulaşabilirsiniz

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

Kedinizi gereksiz yere yormayın. Hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırın ki sağlık sorunlarının önüne geçmiş olun. Gaz anestezi erkek kedi için daha iyidir. Zaten erkek kedinin ameliyat süresi kısadır o sebeple uzun süreli baygın kalmasını gerektirecek bir durumu yoktur.

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

Kızgınlığa girmeden kısırlaştırılan kedilerde çiftleşme isteği, koku bırakma sorunları yaşamazsınız. Eğer kızgınlığa girerse ameliyat sonrası bir süre daha bu durum devam edebilir (birden bire kesilebilir de) ama uzun sürmez.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Gaz anestezi daha iyi, daha çabuk uyaniyorlar. Ama şimdi bilemedim o duyguyu yaşayıp yaşamaması konusu biraz şüpheli. Söyle örnek vereyim, erkek kedimizi iki kez ciflestikten sonra kisirlastirdik. Dişi kokusu alınca halen böğuruyor. İçgüdüsel mi bilemedik

arest1234
arest1234

1466

bence annelik duygusunu yasat dogumdan iki ay sonrada kisirlatir..

nisanor
nisanor

2084

erkek olduğunu gözden kaçırmışım. erkek kediler için de çok sıkıntı. ayrıca kızgınlık belirtilerini kısırlaştırdığınız halde göstermeye devam edebilir. zaten onlarda babalık duygusu falan da yok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 387 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR