Çiş Problemi

Gizem-Pasa
Gizem-Pasa

5343 Puan

Merhaba kısır british shorthair bir oğlum var. Banyoda belirli yerlere çiş yapıyor. 2 tane büyük kum kabımız var ama kum kabının önündeki paspasa yapıyor çişini sürekli. Yazın koku oluyor haliyle. Aile evinde olduğumuz için sorun yaşıyoruz. Bu durumu yaşayan var mı ? Çözümü nedir ? Nasıl çözebiliriz ? ( Sirke ve çeşitli deterjanlar kullanarak temizliyoruz )

11 CEVAP

Gelyahron
Gelyahron

118178

Kumunu beğenmemiş olabilir, kullandığınız kumdan farklı bir kum kullanmayi denediniz mi?

Ozge00
Ozge00

131723

Hep ayni yere mi yapiyor?

Gizem-Pasa
Gizem-Pasa

5343

Ozge00 çok nadir salona yapıyor. Her gün 4 5 defa banyo dolabına veya dediğim gibi paspasın önüne yapıyor

Gizem-Pasa
Gizem-Pasa

5343

Gelyahron hayır kum değişikliği yapmadık. Bunu düşünerek kum değişikliği yaptım ama yok bu durumu çözemiyorum. Diğer kedilerimde yok bu durum. Bahsettiğim kedimin kardeşinde yaşamıyoruz mesela.. Siz ne kullanıyorsunuz kum olarak ?

Ozge00
Ozge00

131723

Davranis bozuklugu gibi geldi bana. hadi farkli yerlere ara ara yapsa tutamiyor diycem ama ayni yere yapmasi surekli tuhaf. Koku gitmiyorsa tam belki orayi tuvaleti bellemistir. Evde herhangi bi degisiklik oldu mu, ne zamandir devam ediyor bu durum?

Gelyahron
Gelyahron

118178

Bentonit kum kullanıyoruz ama şöyle bi durum var. Aynı sorun bende de var. Siz diğer kedilerim deyince jeton düştü. Galiba birbirlerinin kokularını alıyorlar. Şöyle oluyor; biri giriyor tuvalete ihtiyacını giderip üzerini örtüyor, diğeri geliyor kumu eseleyip küvete yapıyor.

Gizem-Pasa
Gizem-Pasa

5343

Ozge00 kedimi görseniz o kadar sakin ki var mı yok mu belli değil adım atarken bir düşünerek atar.. bana da davranış bozukluğu gibi geliyor doğrusu. peki onu nasıl çözeceğim şu an şehir dışındayız ve bu veterinerleri hiç tanımıyorum. umarım çözülebilecek bir olaydır. 6-7 ay daha aile evindeyim kedimi böyle bir şey yüzünden sahiplendirmek istemiyorum.

Ozge00
Ozge00

131723

Tasindiktan sonra mi oldu bu durum acaba? Ona tepki de yapmis olabilir.

Ozge00
Ozge00

131723

Kum kaplari ayri mi kedilerin? Belki yapmak istemiyordur ayni yere.

Gizem-Pasa
Gizem-Pasa

5343

Gelyahron biz de bentonit kullanıyoruz. öğrenci evinde beraberdik bahsettiğim kedimle kalıyordum nadiren küvete yapıyordu. kumunun yeterince temiz olmadığını düşünerek yaptığını varsayıp kabullenmiştim. ama aile evi bu durumu kabul edemiyor :) kum kutusunu 3'e çıkarmayı ve başka bir marka kum denemeyi düşünüyorum. onun dışında veteriner bi çözüm bulamazsa oğluşumu barındırmayacaklar bu evde.. :(

Gizem-Pasa
Gizem-Pasa

5343

ozge00 2 tane büyük kum kabımız var. daha öncesinde de böyle olduğu için buraya geldiğimizden dolayı olduğunu düşünmüyorum. bir sürü ev değiştirdiler biz geçici yuva olmuştuk kardeşiyle ona.. sanıyorum bunun etkisi var. çünkü verdik geldiler verdik geldiler derken kardeşinde strese bağlı bağışıklık çökmesi nedeniyle deri enfeksiyonu - mantar gibi değişik bir hastalık oluştu. bu yavrum da böyle oldu bir çiş problemi aldı başını gidiyor. tekrar versem daha kötü olacak çünkü en son camdan atladı da getirdiler. çok zor durumda kaldım inanın.. çözüm arıyorum kaç gündür..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 585 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR