Yavru Kedide Mantar Ve İshal

pirilthecat
pirilthecat

254 Puan

merhabalar, umarım görenler ve bilgisi olanlar soruyla ilgilenir.


sokaktan kurtarılmış, melek gibi çok uslu bir çocuğu sahiplendim. ilk günü veterinere götürdüm çünkü yaraları vardı ve ben ne olduğunu anlayamadım. anneannem tahmin etmişti, mantarmış. vücudunun 8-9 yerinde açılmalar var. kedim 1 haftadır benimle. her yara için farklı bir batikonlu pamukla temizleyip veterinerin verdiği exelderm isimli kremi sürüyorum. çok belirgin bir fark göremiyorum, çocuk da kaşınıyor ve rahatsız.


dün de ishal oldu. yemeğinde herhangi bir değişiklik yok (********* ciğer yaş mama ile karıştırılmış royal canin kitten kuru mama kullanıyoruz, evsel gıda tüketmiyor). pıt pıt kakasını bırakmak zorunda kalmış çocukcağız. odayı güzelce temizleyip bol bol şırıngayla su içiyorum, elimden mamasını yiyor. kakasının kıvamı daha iyi gibi ama cuma günü veterinere gidene kadar alternatif bir çözüm öneriniz olursa çok çok sevinirim.


vitaminli tüplerden (gimcat marka) hoşlanmıyor. ödül mamasıyla hiç ilgilenmedi. ıslatılmış yaş mama ve ıslak mama yiyor. ishal olmadan önce suyunu da hemen mama sonrası içerdi ama şimdi maalesef içmiyor ve ishal olduğu için dediğim gibi enjektörle ağzına yavaş yavaş sıkıyorum.


2 aylık bu çocuk. kendi kedisinde mantar ve ishal gözlemlemiş, kedisi iyileşmiş birileri ya da buraya kadar okuyup yardımcı olmak isteyen kim olursa çok çok mutlu eder bizi.

12 CEVAP

pirilthecat
pirilthecat

254

çok teşekkür ederim, sizinle iletişime geçerim tekrar

BellaMia
BellaMia

1582

Miayı ben 2 günlükken sokakta karganın önünde buldum anne sütü ememedi bulduğumuz anneler kabul etmedi emzirmedi süt tozlarıyla idare ettik ve anne beslenmesi eksik olunca 2-3 haftalıkken mantar başladı inanılmaz yayıldı tüylerinde ağız burun kenarlarında veterinerimiz baticon ve krem önerdi 2 hafta kadar kullandık fayda göremedik. Babam baş ucunda sarı kantoron yağı bulunduran biridir her ağrısına yarasına sürer bazen de içer :) -cidden faydalıymış araştırabilirsiniz- sonra babam mianın mantarlı yerlerine her akşam kantoron yağı sürmeye başladı neredeyse 1-2 haftada bitti bi daha da hiç olmadı isterseniz veterinerinize sorun biz sormadık çünkü bizim içebildiğimiz sürebildiğimiz bi şey hani bu dağlarda falan olan sarı çiçekler var ya onların yağı işte doğadaki hayvanlar zaten bunlarla temastalar. O günden beri de çıkmadı. Umarım sizinki de bi an önce geçer :)

Gelyahron
Gelyahron

118178

ishalin bir çok farklı nedeni var. Karaciğer enzimleri düzgün değildir? kandaki amonyak'ı ureye dönüştüremez? Böbrek yeteri kadar ureyi dışarı atamaz? Elektrolid dengesi bozulmuş olabilir, safra kanalı tıkalı olabilir? Yani ishal olması için bir çok neden var. Yani bazen ne kadar takviye gıda alsa da izotonik takviyesi almadıkça ishali kesilmeyebiliyor.

Ozge00
Ozge00

131723

Ishale tavuk gogsu haslayip vermek iyi geliyor. Deneyin bir.

Ozge00
Ozge00

131723

Mantar icin de baska veterinere gostermenizi oneririm. Tedavi ise yaramiyor sanirim

Ozge00
Ozge00

131723

Her gun ciger vermeyin bir de

nisanor
nisanor

2084

merhaba. yaklaşık 10 ay ishal problemi yaşamış bir kedi sahibiyim. yaptığım her şeyi veterinere sorarak yaptım. bizde tamamen çözüm olmadı çünkü kedimin coronası var ve bağırsaklarına vuruyor. ama iyi gelenler oldu. anlatıyorum. öncelikle "viyo" bence kediler için harika bir şey. bağışıklığını güçlendiriyor ve ishal için birebir ek tedavilerin başında gelmesi gerektiğini düşünüyorum. tüm veterinerler öneriyor. viyoyu deneyin. onun dışında sürekli yaş mama vermemek gerekiyor ama tabi açta kalmamalı. şırınga miktarını veterinerinize sorun çünkü kediler birden içmez, gidip gelip içerler aşırıya kaçmamış midesini rahatsız etmemiş olursunuz. bizim veterinerimiz biraz patatesi haşlayıp yedirmeyi önermişti ishali çok değilken. ayrıca çocuklar için olan bir ishal ilacı var, ismini vermeyeceğim ama bence antibiyotik tedavisine abanmak isteyen bir veteriner olursa önce böyle ilaçları sorabilirsiniz. eğer inatçı bir ishal ise gastrointestinal mama bir numara olacaktır. çocuğu ilaca boğmadan çözümler aramak önerim. maalesef mantar için bir önerim yok. sabredip, veterineri dinlemek gerek. ama bildiğim kadarıyla ufak mantarlara elma sirkesi sürün diyor veterinerler. doğru mu yanlış mı bilemem. devam eden bir ishal olursa yazabilirsiniz bana. biz çok çektik başkaları çekmesin.

Merhaba ilk önce çok geçmiş olsun benimde kedim mantar ve ishal olmuştu 2 ay sürdü veterinere götürdüm iğneler yapıldı kremler sürüldü ama bi türlü geçmedi Sonra tavuklu mamayı değiştirip balıklı mama aldım ve kendimce araştırma yapıp ilaç buldum ishal için flagyl şurup günde 1 cc mantar içinde ilk önce baticonla temizleyip 2 dakika bekledikten sonra travazol krem sürdüm mantarı geçene kadar şimdi çok iyi ????

nisanor
nisanor

2084

@Gelyahron izotonik takviye ne oluyor?

Kedim12
Kedim12

619

Mantar varsa tavuk ürünlerinden kurtulun vermeyin en iyi bağışıklık leysine sprey bunu bilinçli olarak yazıyorum tavuk mantar yapar kendinizin alerjisi var birde biokolinpet çok iyi, en iyisi ilijli kemik suyu içirmeniz içinde altın değerinde minareli amino asit vitaminler var mama olarak royal kanin, N&D, birit olabilir ama Tavuklu su dan uzak durun geçmiş olsun

pirilthecat
pirilthecat

254

yanıtınız için teşekkür ederim. her gün ciğer zararlı mı, sebebi nedir?

Gelyahron
Gelyahron

118178

@nisanor, izotonik takviye geniş tanımı serum oluyor, vücudun elektrolid dengesini sağlıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 859 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR