Pire & Sahibe Tıslama

iidyl
iidyl

116641 Puan

öncelikle dış parazitimizi 3 hafta kadar önce yaptırmamıza rağmen dün üzerinden pire gibi bir şey çıkmıştı. luna’nın tüyleri inanılmaz uzadı şu birkaç haftada böcekleri bulmak aşırı zorlaştı ayrıca.


az önce incelerken bi tane daha minik böcek gördüm ama çok hızlı olduğu için yakalayamadım, luna’yı tutmam gerekti aramak için.


luna birkaç kez kaçmaya yeltendi iyice tuttum ama canını acıtmadığıma eminim sıkmadım sadece sabitledim çünkü.


bir anda hiç görmediğim kadar sinirli bir şekilde tısladı ben üstünü ararken ve ödüm patladı. hâlâ yan yan yürüyor aşırı sinirli her fırsatta elime ayağıma saldırıyor kulaklarını dikerek.


yarın veterinere götüreceğim zaten ama yarına kadar ne yapayım? o böceği de bulayım mı yoksa yarını mı bekleyeyim? tekrar dış parazit yapılırsa bir şey olur mu?

10 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Aranızdaki bağla falan alakası yok. Köpek değil bi kediden bahsediyoruz. Hoşlanmadığı bi şey yapmışsınız. O da bunu belli etmek istemiş sadece. Endişelenmenize gerek yok. Sonuçta sinirlenince siz de birilerine bağırıyorsunuzdur. Dış parazit ilaçları da 24 saat içinde üstündeki canlı böcekleri tamamen öldürüyor diye biliyorum. Bizim ekstra bi şey yapmamıza gerek kalmamıştı eve ilk geldiğindeki pireler için. Ertesi güne tüm pireleri ölmüştü.

iidyl
iidyl

116641

@freddykrueger ben de bağla ve alışmayla ilgisi olmadığını düşünüyorum, tamamen karakterle ilgili. ayrıca 2 aylıkken geldi eve, geç gelme meselesi de değil. rahatsız oldu diye tısladı nefretinden falan değil bence. yine de teşekkürler.


@poughkeepsie ödül mamasını küstükten sonra çıkardım ama eskisi gibi aşkla yemedi sanırım cidden çok sinirlendirdim o panikle. teşekkür ederim :)


@nurls pire faciası atlatan birinden bunu duymak çok iyi geldi, tarak pek işe yaramıyor tüylerinin uzunluğu ve gürlerinden dolayı ama yine de denerim. haberdar ederim, teşekkürler :))


@suleren ilk defa başıma geldiği için çok şaşkındım ama bugün olayın farkına vardım sakin kafayla bakınca, çok sağ olun.


@sforselin dediğim gibi sakin kafayla bakınca normalliğini fark ettim ama ne bileyim o an ödüm patladı böceğin ve tıslamanın korkusuyla.. birkaç saat sonra veterinere gideceğiz, umarım dediğiniz gibi olur. teşekkürler.

suleren
suleren

13520

İstemediği bir şeyi yaptığınızda tıslaması çok normal.
Yarını bekleyebilirsiniz, pire tarakları da var ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ancak veterinerinize sorabilirsiniz.

Ozge00
Ozge00

131723

Normal. Bende bugun kasini kasidigi icin aynisini yaptim inceleme amacli. Aramiz limoni suan

Nurls
Nurls

4157

Pire durumu biraz sabır istiyor maalesef. Eğer beraber yatıyorsanız bugün farklı bir çarşaf kullanın. Ben yavrum geldiğinden beri beraber yattığım için onunla böyle bir durum söz konusu olunca yanımdan ayrmak istememiştim. Yarın veteriner spreyle temizleyecek uygunsa ense damlası yapacaktır. Sonra başlıyor sabır işi :) gördüklerinizi canını yakmadan almaya çalışın. Yumurta bırakacaktırlar. Tarakla her gün tarayarak temizleyebilirsiniz. En fazla 4-5 günde geçecektir. Hiç endişeniz olmasın :)) Durumdan haberdar edersiniz

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Ödül maması verin yaş mama çıkarın biraz da oyun oynayın anında unutur benim kedim bana bağırıp kaçtıktan 3 saniye sonra ödül mamasını çıkarıyorum kafasını koluma sürte sürte bi hal oluyor. Sevmediği bir şeyi yapmışsın, şimdi de sevdiği şeyleri yaparsan sorun kalmaz. Yarına kadar yapacak birşey yok pek etrafta dolanmasın mümkünse 1 odada kalsın

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Cok sık pire damlasi kullanmayin bence 1 tanr pire icin. Kendiniz tarakla falan temizleseniz belki de kendiliginden bile kaybolabilir bizde oyle oluyo anlamiyorun nasil ama arada tek tuk goruyom sonra ayikliyorlar galiba. Cunku kucuk kedim disari cikan kedi, bir de anne kedi var o da disari cikiyo pire olmamasi mumkun degil. Ama cok sukur artmadi cok kasinmiyolar da. Hatta fatmede hic yok gecmemis ötekilerden

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Kısırlaştıktan sonra sevgi kelebeği oluyor adolf hitler gibi kediler. Ve karakter oturuca ısırmak, tırmalamak pek eser kalmıyor bunlardan.

iidyl
iidyl

116641

havalar iyice ısındı ya pire parazit börtü böcek neyin iyice coştu şu sıralar


minnak kuzum resmen ağzını iyice açarak tısladı bana ya olayın şokunu atlatamadım daha

Benim kedim bana hiç tıslamadı bugüne kadar.
Üstelik kısır değil erkek 7/24 balkon açık dıșarıda gezebilen özgür bir kedi olmasına rağmen tıslamadı. Bazen dikenlee yapışıyor üstüne çıkarmak için biraz çekiştiriyorum rahatsız olduğunu belli ediyor ama saldırma falan olmadı daha.
Aranızdaki bağ tam oturmadı mı acaba?
Sahipleneli çok olmadı mı?
Veya büyükken mi sahiplendiniz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 407 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR