2 Aylık Kedi Sahiplendim. Tüm Konularda Yardımınıza İhtiyacım Var.

YunusEmreA
YunusEmreA

166 Puan

Herkese merhaba. 4 gün önce aracımın motor kısmına girmiş bir kedi buldum. Kendisini bulunduğu yerden çıkarttığımda çok ufak ve cılız olduğunu gördüm ve bırakmaya kesinlikle gönlüm el vermedi ve bakmaya karar verdim. Ancak ev halkı evde bakmaya yanaşmadığı için ve huylarını bildiğim için kediyi eve alamadım. Bahçeli evde oturuyoruz. Bahçe korunaklı etrafı kapalı. Kedimi bahçede ahşap, üstü ve çevresi kapalı su geçirmeyen bir kedi evinde şu an beslemekteyim. Gün içerisinde ve geceleri beze sarılı sıcak su şişeleri koyarak üşümesin diye de uğraşıyorum.
Bulduktan sonra veterinere de götürdüm. Kulaklarının üst taraflarında tüy yok ve kabuk bağlamış. Mor ışık altında mantar olup olmadığına baktılar ama parlamıyor dediler. İç dış parazit aşılarını yaptılar, kan tahlilini yaptılar ve çıkan sonuçlarda kendisinin bir süredir hasta olduğu ortaya çıktı ve vitamin + antibiyotik tedavisine başladık. Hergün 3 4 iğne vurmaya başladılar. Önümde yarınla birlikte veterinere götürmem gereken 2 gün daha var. Mama olarak Croque diye bir yavru kedi maması aldım ancak neredeyse hiç yemedi. İkinci gününden sonra yaş mama ile birlikte az miktarda kuru mamayı karıştırarak vermeye başladım. Yaş mamayı büyük bir iştahla yiyor ancak kuru mamaları seçiyor. Su ise hiç içmiyor. Farklı farklı alanlara su koydum, çeşmeden akan suyu denedim ama malesef hiç içiremedim. Su ve mama kabının yanında bir kapta çeyrek bardak sütü ve bol miktar suyu karıştırdım. İçtiği tek şey o oluyor. Aynı kaba su koyduğum zaman yine gidiyor kokluyor ama içmiyor. İnek sütü tehlikeli diyorlar ama ne yapacağımı bilmiyorum.
İlk defa bir hayvan sahiplendim. Dediğim gibi bir yere bırakmaya kesinlikle gönlüm el vermiyor. Bakımları hakkında eğer bahçede kedi büyütmüş olanlar varsa tavsiye verirse çok sevinirim. Yemek ve özellikle su içme konusunda da yardımlarınızı bekliyorum.

9 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Yas mama yiyince su icme ihtiyaclari azaliyor, bir de sut iciyorsa o karsiliyordur. Su icmesi lazim yinede siz sut vermeyin. Daha iyi bi mama alabilirseniz yavru oldugu icin iyi beslenmesi lazim cunku. Bir de hastaymis zaten. Tavuk haslama yiyebilir. Suyuyla birlikte verebilirsiniz. Yogurt da yer,Yumurta da yer. Ozellikle yogurt oneririm. Asi miktari cok geldi bana ama kedi cok mu kucuk?


Fotografi varsa atar misiniz?

Badembaba
Badembaba

584

Merhaba öncelikle kediyi bırakmamış olduğunuza çok mutlu oldum. Umarım hep birbirinizi çok seversiniz. Mama olarak iyi bir mama kullanırsanız zorunlu olmayan durumlarda vitamine veya farklı takviyelere ihtiyaç duyacağınızı sanmnıyorum. Durumunuz müsaitse N&D tahılsız yavru kedi maması öneririm gerçekten çok iyi bir mamadır ve kedilerde yeme garantilidir. Eğer bütçenize uymazsa da royal canin ve proplan yavru mamaları da iyidir. Kaliteli mama hayat kurtarır emin olun benim de 3 kedim var. Eğer N&D mama veya diğer mamaları alırsanız et oranı fazla olduğu için cam kavanozda serin bir yerde saklamanızı öneririm. Aroma kaçınca, ağzı açık kalınca, plastik bir yerde saklanınca, havası kaçınca ve özellikle içeriği kaliteli olmayınca da kediler o mamayı tüketmez. Her mama masum içeriklere sahip değil malesef ki. Umarım faydam dokunur sağlıklı ve patili günler dilerim..

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tam olarak hangi hastaligi varmis? Aşilar konusunda da acele etmeymseymisler keske, hem zayif hem de hasta bir kediye aşi yapmak pek dogru degil

Badembaba
Badembaba

584

Suyu içmediği zaman hazır su denemenizi öneririm ve biraz serin bir su olursa da sevebilir malum havalar çok sıcak. Onun dışında şırınga ya da biberonla su içirirseniz sevabına olur yavrucağın..

Fridafrida
Fridafrida

726

Kuru mama olarak daha kaliteli bir marka alırsan severek yiyecektir çünkü onların et oranı yüksek olduğu için severek yiyorlar ben pro plan kullanıyorum sana da tavsiye ederim sağlığı açısından bu markayı tercih edebilirsin. Yaş mamayı da çok verme ki çok alışmasın kuru mamaya alıştır zaten mamalar ve vitaminlerle birlikte yavaş yavaş sağlığına kavuşur inşallah :) şimdi hastalığından dolayı da biraz canı sıkkındır o yüzden canı pek istemiyordur yavaş yavaş iyileştikçe keyfi yerine gelir :)

Fridafrida
Fridafrida

726

Bir de suyu musluk değil içme suyu verirsen severek içer, içtiği kabı her gün temizle ki su durdukça ve açık havayla temas ettikçe tadı bozuluyor

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Eger karma aşı falan yapmak isterlerse iyice toparlanip kilo alana kadar kesinlikle yaptirmayin

Linsenpai
Linsenpai

117282

Su alımını arttırmak için yaş mamaya biraz su eklediklerini görmüştüm internette. Bence siz de deneyebilirsiniz. Çok mutlu oldum bebeği bırakmadığınıza, yuvası sıcak ömrü uzun olsun ❤️

Badembaba
Badembaba

584

Bir de ağız içini kontrol ettirin belki yarası vardır yemekte zorlanıyordur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 282 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79541 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR