Kedim Saklanıyor

notthatbad
notthatbad

238 Puan

Merhaba, bir yavru kedi sahiplendim. Eve geleli birkaç saat oldu. Benden saklanıyor, yanına yaklaşınca tıslıyor. Şu anda dolabın altında, çok rahatsız olduğunu düşünüyorum ama çıkmıyor. Ben de zorlamak istemiyorum. Aslında annesinin yanında büyümüş, insanlardan uzak. Bir köy evinin ahırında. Birkaç haftalık henüz veya bir aylık, emin olamıyorum. Dişi mi yoksa erkek mi, onu bile bilmiyorum. Hiçbirimiz ne yazık ki bunu öğrenebilme şansını yakalayamadık çünkü kedi insanlardan gerçekten korkuyor, çok korkuyor. Annesinden ayrılalı birkaç gün oluyor, başka birinde kardeşiyle kaldı ve dediğim gibi bugün benim evime geldi. Kardeşinden de ayrıldı yani. Daha önce barınaktan bir kedi sahiplenmiştim ancak bir yaşında, yetişkindi. Şu anda o yaşamıyor ve uzun zaman sonra ilk kez bir kediye yaklaşmaya çalıştım. Hata mı ettim onu annesinden koparmakla, bilmiyorum. Sadece bütün kalbimi ona açmak istedim, güzel bir yuvası olsun istedim. Elimde olsaydı annesini ve kardeşlerini de alırdım yanıma ama olmadı ne yazık ki. Ne yapmam gerekiyor, nasıl yaklaşmalıyım? Yavru kedi tecrübem yok, önceki kedim bundan çok çook farklıydı haliyle. Gerçekten ne yapmalıyım, bilemiyorum. Yardımcı olursanız çok çok minnet duyarım. Teşekkürler.

11 CEVAP

elfiktos
elfiktos

5783

Üstüne gitmeyin kendi haline bırakın yavaş yavaş alışır. Ortamda gürültü olmasın korkmasın bikaç güne evi tanımak için dolaşmaya başlar

veganggx
veganggx

2250

Daha önce insanlarla hiç iletişime geçmemiş çok korkak hasta bir yavruyu sokaktan yakalayıp, tedavisi sırasında geçici yuvalık yapmıştım. Çok korkuyor ve tıslıyordu. Mama ve su vermek ve zaman tanımak yavru kediler için genelde yeterli olsa da daha önce hiç insanla etkileşime geçmemiş yavruda biraz daha fazla ilgi gerekebiliyor. Örneğin; sürekli yanında olmaya çalışın. Onunla ilgilenmeseniz bile aynı odada olmaya çalışın. Sürekli konuşun. Özellikle ona mama verdiğiniz zaman uzaktan da olsa, ona bakmasanız bile konuşun. Telefonla bile konuşabilirsiniz. Sesinize alışacak ve sizden zarar gelmeyeceğini zamanla öğrenecektir. Ayrıca biz veterinerimizin önerisi ile başta tek bir odada tuttuk. Bir havlu yardımıyla yakalayıp, sarıp sarmalayıp yavaş yavaş severek konuşarak alıştırabilirsiniz demişti. Havluyla yakalayıp tutarak sevdik, rahatladıkça havluyu gevşetip açtık. Böylece 2-3 gün içinde kaçmamaya başladı.

veganggx
veganggx

2250

Bir de yatağın altına saklandığı zaman yatağın üstüne çıkıp onun görüş alanında bir ipi oynatıyordum. Avlama iç güdüsü ile çıkıp oyun oynuyordu. Öyle oyuna dalmışken ipi çeke çeke de yakınıma getirip geldiğinde hiç temas etmeyip sadece yakında kalmasını ssağlıyordum. Bir süre sonra yanımda uyumaya ve temas etmeye başlamıştı.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Veganggx in tavsiyelerine katiliyorum. 2.5 3 ayliksa anneden ayrilma vakti gelmis siz almasaniz da anne yavas yavas uzaklastirirdi. Kendinizi kotu hissetmeyin yani bu durum sizin yuzunuzden degil sadecee insana alisik olmadigi icin cok dogal

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

biraz kendi haline bırakın etrafı evi tanısın yaklaşmayın mamasını suyunu koyun nasılsa saklandığı yerden çıkıcaktır sıpa :)) bebek olduğu için farklı bir ortama girdiği için çok normal lütfen sevmeye veya sıkıştırmaya çalışmayın daha kötü sonuçlanabilir veterinere görürdünüz mü ?

Ozge00
Ozge00

131723

O kadar kucukse annesinden koparmayin. En az 2 aylik olmasi lazim

Ozge00
Ozge00

131723

Saklanmasi normal. Birkac gune alisir. Mamasini suyun kumunu koyun odaya

notthatbad
notthatbad

238

2.5-3 aylıkmış az önce öğrendim ve teşekkür ederim

Catfhs
Catfhs

1848

Ona güvenli bir alan oluşturun öncelikle. Yemeğini suyunu koyun yanına yatabilecegi bir kedi evi. Önce kendi haline bırakın konuşarak yaklaşın ..sonra alisacaktir size zaten

notthatbad
notthatbad

238

teşekkür ederim, mamasını yemesiyle birlikte daha da rahatladım, bir de kumunu kullanmış ama bunları ben odad yokken yapmış, beni görünce hemen saklanıyor, yine de ihtiyaçlarını giderebilmiş olması beni rahatlattı. üzerine gitmiyorum, sesli bir şekilde sakince kitap okuyorum sesime alışması için. iple oynatmayı denedim ancak tepki vermedi. kendi haline bıraktım, yarın veterinere götürmek istiyorum ama onu zorla yakalayıp bir kutuya koymak beni geriyor.

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

Siz uyuduğunuz zaman çıkıp evi gezicektir şuan korkması çok normal ortam değişikliğinden çok etkileniyor kediler. Hiç karışmayın kendi haline bırakın müdahale ederseniz daha çok korkar. Bizim kedimiz 6.5 aylıktı geldiğinde saatlerce saklandı ne mama yedi ne tuvaletini yaptı. Ben de çok endişelendim. Gidip yaş mama almıştım yaş mamanın kokusuna çıkmıştı koltuğun altından. Ara ara yaş mama verebilirsiniz dayanamıyorlar ona o zaman çıkar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 625 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR