Kısırlaştırma Sonrası Normal Midir ?

Mrtbkts
Mrtbkts

193 Puan

Merhaba bugün kızımın kısırlaştırma ameliyatından sonra 3. günü. Dün gece boyunluğu çıkartmış ve sanırım yalamış. Bu kızarıklık normal midir ? Bir de veteriner kalıcı antibiyotik verdik tarzı bişey dedi o yüzden pansumana falan götürmüyoruz. Düne göre biraz durgun ve 2 kere kustu (biri yaş mama diğeri de sarı bir sıvı) ama 3 günde 3 farklı yaş mama, malt macunu ve ödül kurabiyesi yediği için olabilir diye düşündüm. Yardım eder misiniz ?


6 CEVAP

sudeogrk
sudeogrk

1340

Uzun süre yalarsa evet sorun olabilir. Ben kısırlaştırdıktan sonra hafif bir uykuda uyudum sürekli kontrole kalktım. Boyunluğunu gece mutlaka çıkartamayacağı bir şekilde takın.. kusması benimkinde de ona benzer oldu. Fakat devam ederse veteriner vitamin serum yapıyor. Biraz daha gözlem altında tutmanıza özen gösterin derim. Geçmiş olsun.

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

ilk 3 gün boyunca sürekli başında durdum gece gündüz 1-2 saat kestirdim o sırada annem bakmıştı yalamasına izin vermeyin lütfen bizde antibiyotik hap kullanmıştık 1 hafta kadar suyunu ulaşabileceği yerlere koyun kuru yerine bu süreçte yaş mamadanda yardım alın kolay kaka yapabilmesi için kumuda yanında dursun iğne ve ilaçların etkisi olabilir sarı kusmukta ben sadece tavuklu yaş mama ve kendi maması dışına çıkmadım ek başka bişey vermeyin karışmasın iyice durgun olması normal ameliyat geçirdi

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Normal gorunuyor gecmis olsun

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

kızarıklık olucak normal endişe etmeyin bulunduğu ortamı temiz tutun yeterli farklı bir ilaç krem vs sürmeyin

Mrtbkts
Mrtbkts

193

Teşekkür ederim ben de 2 gündür uyumuyorum da işte uyuyacağım tuttu böyle yapmış. Biraz daha gözlemleyeceğim iltihap falan kapmaz umarım. Yarasının iyileşmesini hızlandırmak veya mikrop kapmasını önlemek için bir şeyler sürmemi önerir misiniz ?

Mrtbkts
Mrtbkts

193

Suyu ve yaş mamasını sürekli yanında tutuyorum bazen mama yiyor ama su hiç içmiyor. Kusması heralde midesi karıştığı için oldu ama işte o dikişindeki kızarıklık aklıma takıldı veterinere mesaj attım cevap vermedi henüz. Kafesine koyup da taşımak istemiyorum bu durumda. Umarım normaldir. Teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 324 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR