Kedinin Domuz Eti Yemesi

crenxx
crenxx

105292 Puan

Merhaba, kullandığım yaş mamanın içeriğinde domuz etide yazıyor. Domuz eti kediye zararlı olur mu acaba?

13 CEVAP

AnneRoss
AnneRoss

12395

@sekerfare21 Merhaba, tabii ki açıklamaya çalışayım bilgim dahilinde.


Öncelikle dünya tüketimine baktığımızda (ve hayvan mamaları üretimine) domuzların en yağlı kısımları kullanılır. Domuz eti yüksek miktarda doymuş yağ ve kolesterol içerdiği için kalp-damar sağlığı açısından pek tüketilesi değildir.


Bunun dışında yüksek miktarda kükürt de bulunur, kükürtün de yine fazlası vücut sistemleri için iyi değildir. (İnternette etkilerini bulabilirsiniz üşendim yazmaya, karalıyo gibi görünmek de istemiyorum)


Yeterince iyi işlenmeyen etlerden domuz tenyası geçme ihtimali vardır. Aynı şekilde Hepatit E taşıma olasılığı da bulunur, birçok ülkede hepatit E nin yayılma sebebi av hayvanları ve bilinçsiz domuz eti tüketimidir.


Bunun dışında sutoksin içeriği sonucu sukrofuloza sebep olabilir.


Bu bahsettiklerim tabii ki insanlar için potansiyel tehlikeleridir, bilimsel birçok makalede içerikler sorgulanır eder, bu etkilerin birçoğunun belki önüne geçilebilir bilemem, ben tercih etmiyorum.


Burada göz önünde bulundurulması gereken evcil hayvanlarımızın mamaları üretilirken domuzların nereleri ne şekilde kullanıldığını, sterilize edilmesinşn yeterli olup olmadığını bilmememizdir bana göre. Ancak hemfikir olmayanlar olacaktır, ben önlem olarak kullanmamayı tercih ediyorum dediğim gibi.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hayır olmaz.

AnneRoss
AnneRoss

12395

Diğer birçok contextten bağımsız olarak domuz etinin içeriği insan için bile sağlıklı değilken, ben kedim için aldığım mamalarda bulunmamasına dikkat ediyorum açıkçası. Ancak zararlı mıdır onlara da, bilemiyorum net olarak.

crenxx
crenxx

105292

Bende artık kullanmamaya karar verdim. Yorumlarınız için teşekkür ederim

Gelyahron
Gelyahron

118178

Kullanmamanızı öneririm, çünkü içinde et ve türevleri oluyor?

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

sekerfare yağ oranının yüksek olması sanırım, kolestrolü yükseltiyormuş.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Yazdiklarinizin benzerlerini diger etler icin de diyebiliriz. Ben tatmin olmadim aciklamadan.

AnneRoss
AnneRoss

12395

@sekerfare21 Bir miktar haklısınız evet, ancak ben bilim insanı değilim bilgim bundan ibaret şuanlık ve bu şahsım için yeterli en azından, bunun dışında internette birçok bilimsel makale var inceleyebilirsiniz.


Bunun dışında şuna da değinmek isterim ki domuz çiftliklerindeki ortam bi hayli acımasızdır, Earthlings belgeselinde meat kısmında domuz çiftliklerini izlemenizi öneririm.


Aynı belgeselde diğer besi hayvanlarını da görebilirsiniz, buna da cevabım Türkiye'de inek, tavuk ve küçükbaş çiftliklerinde standartlar çok daha üst seviyededir. Bunun birçok sosyal sebebi vardır, evet din ve toplum vicdanı da dahil, ancak domuz çiftliklerindeki durum için maalesef aynını söyleyemiyorum malum sebeplerden.


Tüm bunlar benim şuanlık bu eti kullanmamam için yeterli, ancak tabii ki herkesin kendine kalmış bir karar. Beni ikna eden elbet sizi etmeyebilir saygı duyuyorum :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bence bisey olmaz. Tenya falan gecmez işleniyor sonucta. Yag orani da ayarlaniyor zaten

sekerfare21
sekerfare21

115656

n&d’nin icerik olarak en iyisi domuz eti-elmali olan diyorlar. denemeyi cok istiyorum ben.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Domuz etinin icerigindeki ne insana zararli aciklarsaniz sevinirim, ilk defa duyuyorum?

Linsenpai
Linsenpai

117282

Ben evde yaptığım zaman çok azıcık veriyorum yağsız kısmından. Kokusunu alınca durmuyor çünkü yerinde :d

Puffi
Puffi

360

Tüm yaş ve kuru mamalarda hayvansal et ve hayvansal yağ adında kökeni açıklanmayan domuz türevleri kullanılmaktadır. kimi markalarda ise açıkça domuz olduğu belirtilmektedir. Benim tavsiyem bonacibo,felicia,britt markaları. Hepsinin içeriklerini okudum ve araştırdım ve Bonacibo üretici firma ilede görüştüm mama içeriklerinde domuz ve türevleri kullanılmamaktadır. Kedim için bonacibo kısırlaştırılmış mama satın aldım kedilerim severek yiyorlar ve ağır bir kokusu yok.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 674 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR