Kedim Beni Emiyor.

Yzymr
Yzymr

827 Puan

Merhabalar. 1.5 aylık tekir bir kedi sahiplendim yaklaşık 3-4 gün önce. Kuru mama yiyor ıslak mamayı da seviyor. Ancak her sevdiğimde mırıldanıp ardından boynuma gidio boynumu emiyor. Uykuya dalmadan önce, ben onu severken falan sık sık sağma refleksi yapıyor patileri ile. Sahiplendiğimizde annesi yoktu. 1 hafta bakıldı dışarda annesi gelmedi. 0.5 kilo. Süt ile beslenmesi gerekiyor mu sizce, annesi erken mi terk etti? Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar diliyorum.

6 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Bir kedinin annesinden ayrılması ortalama 9-12 haftalıkken gerçekleşmelidir. Sizinki biraz olağanüstü durum olduğu için bir şey diyemeyiz. Boynunuzu emmesi annesinden erken ayrıldığı için. Bana kalırsa 1-2 hafta daha süt tozu ile besleyin. -Kediler market sütünü sindiremez, vermeyin.- 2-2.5 aylık olduğunda yaş mama ve kuru mamaya başlayabilirsiniz. Ayrıca kilosu da normal. Yavaş yavaş toplanır zaten..

Gelyahron
Gelyahron

118178

Memeden erken ayrılan yavru kediler hep yapar bunu. Süt icirmeyin zararı olur. Anne sütünün yerini tutmaz. Burada süt tozu verenler vardı. Onlara bakabilirsiniz. Ayrıca evde yoğurt yapıp yedirin bağışıklık guclensin

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Soruda kaçırdığım nokta var, mamaya başlamışsınız zaten. Devam edebilirsiniz.. Dişleri kesmeyebilir kuru mamayı, hafiften ıslatıp verebilirsiniz..

Yzymr
Yzymr

827

Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Evet malesef annesi çok erken terk etmiş, öldüğünü düşünüyoruz annesinin. Yoğurt vermeyi deneyeceğim. Kuru mamayı yerken sorun yaşamıyor ancak ıslatıp vereceğim dediğiniz gibi. Yaş mama ile mi ıslatmalıyım yoksa yaş mamayı o kadar yemesi sıkıntı yaratır mı?

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Kuru mamada sorun yaşamıyorsa ıslatmanıza gerek yok. Direkt verin. Ayrıca verdiğiniz yoğurdun soğuk olmamasına dikkat edin. Varsa ev yapımı yoğurt tercih edin. Ayrıca kedinize tuzsuz peynir verebilirsiniz -tuzlu ise suda bekletebilirsiniz- bunların dışında suda haşlanmış yumurta gibi ek besinler ile bağışıklığını güçlendirebilirsiniz.

Yzymr
Yzymr

827

Teşekkür ederiz. Karan'a ve size sevgiler. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 355 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR