6Cm Kadar Solucanımsı...

FridaDora
FridaDora

4279 Puan

İç paraziti 2doz yaptırdık geçen ay. Akşam kumunu temizlerken kakasından ayrı beyaz kalıncana uzun (et siniri gibi kopmayan) bir şey gördüm. Aşıdan sonra daha kısası olmuştu. Sonraki günlerde takip ve kontrol ettiğimde kakasından birşey yok gibiydi. 3haftayı geçti son aşıdan beri. Hali hazırda aşı işleme devam mı ediyor. Maması yedikleri aynı. Yani böyle ara ile çıkması normal mi? Yarın veterineri arayıp soracağım. Sizlerin tecrübelerinizi bilmek isterim. Tedirgin oldum. Aşı işe yaramamış vs olabilir mi?

15 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hap sadece ergin kurtları öldürüyor yumurtaları öldürmüyor. Yumurtalar 21 günde ergin oluyor. O yüzden daha garanti olması için 2 doz arası 3 hafta olmalı. Bu dediğim ilk dozdan sonra parazit dökerse geçerli, dışkısı temizse 2. doza gerek yok. Biz caniverm kullanıyoruz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Sakin olun benim kedim ilk geldiğinde o 6 cmliklerden kaç tane vardı kakasında kakaya sarılı halde çıktılar ilaçtan sonra, spagetti gibiydi öyykk. Acı çektiğini sanmıyorum ama rahatsızlık verebilir parazit başka birçok zararları da var tabi.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Valla bu parazit gene masum sayılır, kedisinden tenya çıkan var çektikçe geliyor canlı hem de. Neyse iyice korkutmayayım şimdi :D

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hepsini temizleyememiş demek ki ilaç tekrarlanması gerek, 2 doz kaç gün arayla verildi?

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Hap daha etkili enjeksiyondan bu arada.

sforselin
sforselin

119776

Eve gelmeden iç parazit hapı vermişleridi bizimkine. Döktü ufak parazitler. Sonrasında hiç görmedik. 10 gün sonra tekrar karşılaştık aynı parazitlerle. Hekim bazen tekrar edilmesi gerekebileceğini söyledi. İnternette de ilaçların parazitleri öldürdüğünü ama yumurtalarını öldürmediğini yazmışlardı. Büyük ihtimalle tekrar edilmesi gerekir.

sforselin
sforselin

119776

İlkinin yazılı olduğu aşı karnesi yok maalesef elimde. Ama ikinci caniverm'miş.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Sizin kedinizde askarit var büyük ihtimalle, en sık karşılaşılan parazitlerden biri, caniverm çok kolay hallediyor onu.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yok vücut kendi üretmez, kedinin bir şekilde parazit yumurtasını yutması gerekli iç parazit olması için. Başka hayvanın dışkısıyla temas sonucu olabilir, çiğ etten olabilir, pireler de taşıyordu diye hatırlıyorum. Yavrulara anneden de geçiyor. Sokaktan gelen kedilerin hepsinde vardır zaten parazit ilk başta. 1 kere parazitlendi mi parazitlerin yaşam döngüsünü kıramadığınız sürece parazit enfeksiyonu devam eder, ilk tedavide 2-3 doz üstüste verilmesi gerekebiliyor bazen.

lwb
lwb

120668

yakın zamanda pirelendiyse pirenin yumurtasını yedikleri zaman oluyor. parazitin türüne de göre de bulaştığı yer değişiyor ama dediğim sıklıkla olan.


1 hafta arayla 3er doz yapıldı pire sıkıntısı yaşayan kedilerime ve 3. haftanın sonunda tertemizler. çıkan parazitleri ya da yumurtalarını çekip hekime gösterirseniz ona göre bir yol izlenir. bu bir süreç, 1 ay içinde temizleniyor genelde.

lwb
lwb

120668

bu arada parazit hapından sonra bir hafta içinde çıkartırlar olanları, 3 hafta sonra çıkarmasının hapla ilgili olduğunu düşünmüyorum.

lwb
lwb

120668

1 hafta arayla 3er doz yapıldı iç parazit sıkıntısı yaşayan kedilerime


ilk yorumumda yanlış yazmışım.

FridaDora
FridaDora

4279

1er hafta arayla 2doz hap verildi. Çok tedirgin oldum şuan. Yani başka hiç bir belirti yok aslında. Aniprazol kk ve endopet yazıyor isimleri aşı kartında. Sizin kullandığınız ilaçların isimleri neler?

FridaDora
FridaDora

4279

Pardon 2 haftaymış. 3 haziran ve 18 haziran. İlkinde belirgin birşey çıkmamıştı yada ben ilk defa baktığım için farketmedim yani ince cılız belli belirsiz bişeler vardı. 2.de kısa ama belirgin bir tane vardı. Ama 6cm değildi. Çok uzun değil mi zaten. Yavrum nasıl çıkardı acaba. Acı çekmiyordur değil mi? Allahın evhamdan ölecem arkadaşlar :(

FridaDora
FridaDora

4279

Bu parazitleri ne oluşturur peki arkadaşlar? Ben açıp bakamıyorum huylanıyorum da o resimleri fln gördükçe. Bilginiz varsa paylaşır mısınız? Doğal birşey mi insandaki gibi, çocuklarda olur ya hani. Bağırsak florası düzenleyici bir yönü falan mı var? Vücut mu üretiyor?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 608 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR