Geçmek Bilmeyen Sulu İshalin Sebebi?

Sekolat
Sekolat

763 Puan

Merhaba yaklaşık 10 gün önce halsiz, 1 aylık (yaklaşık), tekir bi kedi bulduk. Geldiğinde önüne sokak kedileri için aldığımız kuru mamadan koyduk. İri taneli olmasına rağmen büyük bir iştahla yedi. Daha sonra yemesi için evde bulunan ton balığını yağını süzerek verdim. Kedi kakasını yaparken baya acı içinde miyavlıyordu. Kakası taş kadar sert ve küçüktü. Sürekli acı içindeydi. Poposuna zeytinyağı sürdük. Her neyse ertesi günü kakası normale döndü fakat akşama doğru yerini ishale bıraktığını gördük. Bu ishal ertesi güne kadar devam etti kıvamı epey cıvıktı. İnternetten araştırdığım kadarıyla patates haşladık. Daha sonra belediyenin hizmet verdiği veterinere götürdük. Üç tane iğne yaptılar vitamin ve antibiyotikmiş. Parazit için küçük ama bi şurup varmış onu verin dediler ve pirinç lapasıyla tavuk göğüsünü yemesini söylediler. Şurunu ve pirinç lapasını tavuk göğüsüyle yedirdik. Yemesinde ve içmesinde herhangi bir sıkıntı yoktu. İshal geçmeyince özel bi veterinere götürdük. Veteriner antibiyotiğin devam etmesi gerektiğini söyleyerek iğne yatpı ve bize içirmemiz için antibiyotik haplar verdi. 3 gün boyunca hapları çeyrek boyutta sabah akşam sulandırarak içirdik. Ancak ishalde değişiklik yoktu. Hatta ishali jel gibi sümük gibi bi kıvam aldı. Antibiyotiklerin bitiminde tekrar veterinere gittik. Yemesi içmesi normal hatta çok iyi olduğu için ve halsizliği olmadığı için anlamlandırılamadı. Poposu kanamıştı ishalden dolayı bunun için bi iğne yaptı ateşine baktı ateşi yoktu. Lapaya devam etmemizi ve geçmezse tekrar getirmemizi söyledi. Ertesi günü kakası biraz katılaşır gibi oldu altına kaçırmaları da azalmıştı. Ancak bi kaç gün sonra ve şuan tekrar ishali sulanmaya başladı. Jel kıvamında bazen de sırf su gibi. Hali çok yerinde oyunlar oynuyor zıplıyor koşuyor acıktığında mama istiyor. Suyunu içiyor yemeğini az ve sık yiyor. Ancak ishali bir türlü geçmedi. Pazartesi tekrar veterinere gidicez bi çözüme kavuşamazsa başka bi vet.e danışmayı düşünüyorum.

5 CEVAP

melonime
melonime

271

ishal ve kaka problemni biz de yaşadık.iç parazit kaynaklı olması yüksek sanırm..bize veteriner immuneks veya immuzinc kullanın dedi..günde iki kez içirmeye çalışıyoruz.sebebi de yavruların bağışıklığının cok cok düşük olması ve parazit,mantar gibi durumlarda hastalığa cok açık halde olmaları.braz bağışıklığını güçlendirerek bu durumları azaltabiliriz gibi.işallah çabuk atlatır kedicik.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

İmmuneksin ben de çok faydasını gördm. Bağışıklık güçlendirici bi C vitamini şurup ama siz yine de bu kdr çeşitli yöntemleri denemeyin lütfen. Veteriner ne diyorsa o şekilde devam edin. Benim bildiğim kadarıyla vetler tedavi süresince özellikle evden bir şey yememeleri gerektiğini söylüyorlar. İnternetten çare arıyoruz ama faydadan çok zararımız dokunabilir. Çok geçmiş olsun. Hemen iyileşir inşallah.

Nayeli
Nayeli

2785

ya emin değilim ama iç parazit olabilir. aynı insanda olduğu gibi...başka doktorlara nasıl danışıyorsak başka veterinerlere de gitmeli

seraperpek
seraperpek

4970

Mamaya alışma sürecinde de oluyor bu sorun. Bir de ne kadar tedavi amaçlı olsa da pek çok çeşitli şey yemiş. Bence bir süre sadece su ve kuru mama ile devam edin.

Sekolat
Sekolat

763

Ayrıca karnı şiş ve sert. Veteriner gazı olduğunu söyledi. Ateşine, gözlerine baktı su kaybı yok dedi ateşi yoktu. Sebebini anlamadık. Bi kere kustu sadece o da fazla yediği içindi. Bi daha da olmadı zaten. Başına bu tip bi vaka gelen hayvan severler dostlarımın yardımını bekliyorum şimdiden teşekkürler ☺️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1160 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR