Kedim Balkondan Düştü Yardım Lütfen

Merhabalar, 3 yaşındaki tekir cinsi erkek kedim 4 gün önce üçüncü kattaki evimizin balkonundan düştü. Olay vuku bulduğunda hemen bahçeye inerek kedimi sepetine koyup veterinere intikal ettirdik. İç kanama aşıları yapıldı, ağzında yara var, maalesef sol ön patisinde parmak bölgeleri üstünde iki küçük kırık var. Topallayarak yürüyor,üstüne basamiyor o ayağının. Veteriner 4 haftada kendiliğinden kaynayacagini ifade etti bandaja veya atele gerek görmedi. Yavaş yavaş eski moduna dönüyor ama beslenmemizde problemler var. Çok severek yediği kuru mamasını maalesef yemiyor su tuketimi çok az. Yaş mama ve ödül çubuklarını yiyor. Son 62 saatte dışkılama yapmadi. Moduda cok düşük, en ufak bir kapı açılmasında bile ürperiyor sanıyorum şok ve travma durumu halen devam ediyor. Daha önce bu şekilde üzücü bir hadise yaşamış arkadaşlarımız varsa Kuru mama tuketim-Beslenme rutinleri ve genel tavsiyelerinizi paylaşırsanız müteşekkir olacağım.


15 CEVAP

dilaraxx
dilaraxx

114626

Keşke balkona bir önlem alsaydınız, kediler dört ayak üstüne düşer mantığıyla hala önlem almayan kaç kişi var Allah bilir. Doğal olarak korkmuştur hayvancağız. Yani ters birşey yazmayayım diyorum ama ihmal yüzünden balkondan düşen kaçıncı kedi bu.

Ozge00
Ozge00

131723

Kabiz hayvan, veterinere danissaniz daha iyi olur. Biz ev yogurdu kullaniyoruz uzun suredir kabizlik icin ise yariyor. Dis mudahele gerekebilir kakasi katilasmistir baya. Zeytinyagi ile popoya masaj da ise yariyormus. Stres ve korkudan kaynakli az yiyor olabilir li agzinda yara varmis zaten cani aciyordur. Agri kesici kullaniyor musunuz?

Öncelikli olarak özeleştiri yapıyorum ihmal konusunda. Pandemi süreci sebebiyle bu yönde önlem almayi uygulayamamistim yaz öncesi. Cok derin üzüntü içerisindeyim. Oğlumun tekrar eskisi gibi olmasına koşup oynamasına keyifli iştahlı hallerine donmesine duaciyim.
Bahsettiğiniz yolları deneyeceğim çok az yiyor(yaş mama,konserve,ödül çubuğu) veteriner ile gorusecegim tekrar yarın. Şu an ağızdaki yarasina uyguladığımız krem hariç herhangi bir ilaç kullanmıyor.

Ozge00
Ozge00

131723

Agrisi acisi varsa istahi da yoktur

Seliniz
Seliniz

877

Özeleştiri yapmanız çok güzel birşey bundan sonra dikkatli olmanızı sağlar önlemlerinizi alırsanız o korkuyu bir daha yaşamazsınızda zaten benim kedim ikinci kattan atlarken son anda patisindan yakalamıştım o günden beri balkonumuzda file var bazen korku olmadan önlem alınmıyo yani????????

dilaraxx
dilaraxx

114626

Başka veterinerle de görüşün bence 62 saat uzun bir süre. Ve lütfen oraya önlem alın. Bazı insanlar kedisi düştüğünde dahi hala sanki bilerek yaptım gibi saçma sapan konuşuyorlar. Sizin özeleştiri yapmanız gerçekten güzel birşey. Ve tekrar söylüyorum tekrar başına birşey gelmemesi için önlem alın. Başka veterinere de gösterin.

QueenMete
QueenMete

2681

Merhaba, çok çok geçmiş olsun. Öz eleştiri yapmışsınız zaten o konuda diyecek hiçbir şey yok. Yemek yememesi travma nedeniyle olabilir ama 62 saat çok uzun süre zeytinyağı içirebilirsiniz ya da evde mayalanmış yoğurt verebilirsiniz. Ama acil müdahale edilmesi gerekebilir lavman gibi, veteriner hekim en iyi müdahaleyi yapacaktır.

Tekrar teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz ve geçmiş olsun dilekleriniz için. Derin üzüntüde ve şokta olduğum bu zamanlarda bu tavsiyelerin hepsi çok kıymetli. İdrarını yapsada iştahı az olduğu için kuru mama yiyemediği için diye düşünmüştüm. Düzenli goturdugumuz veterinerimizde pazartesi iletişime gecmemi söylemişti dışkılama yapmaması durumunda. Başka hekimlerin de tavsiyelerini alacağım. Her ne kadar kutusuna koymak heleki bu travmatik döneminde oldukça zor olsa da (çok bağırıyor,saldırıyor psikolojisi allak bullak oluyor) sağlığı için ne gerekliyse yapacağım.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kisir degilse kisirlastirin o yuzden de kaciyorlar ama her turlu onlem alinmali tabi

Yzymr
Yzymr

827

62 saat çok uzun bir süre. Bir başka veteriner hekime daha danışmalısınız bence.

Seliniz
Seliniz

877

Allah bilir başına ne geldi de böyle oldu . Başka bir veterinere götürmeniz muayene ettirmeniz gerek bence 62 saat bayaa uzun bir süre . Geçmiş olsun kuzucuğa❤️????

Ozge00
Ozge00

131723

Dususun erkisiyle agri oluyormus biz iki gun kullandik agri kesici

ArdaYrgr
ArdaYrgr

616

Ben de benzer bir durum yaşadım. Öncelikli tavsiyem başka veterinerlerle görüşmeniz bukadar süre tuvaletini yapmamış olması üzerine düşülmesi gereken ciddi bir durum.o sorunu çözmeye odaklanın iştahı yerine gelecektir akabinde

Ozge00
Ozge00

131723

Evet kabiz oldugu icin de istahi olmayabilir.

rojan
rojan

603

Bizim karamel de ramazan ayında felandı 6.katan düşmüştü(küçük oğlum itelemişti) iç kanama vardı ağzında dilinde yara vardı ön sağ diş kırılmıştı ön sol patisinde 3 kırık vardı. İgneleri yapıldı film çekildi ciğerleri hasar görmüştü zor nefes alıyordu. Bi hafta boyunca antibiyotik yapıldı.sonra depresyona girdi su ve mama yemeden kesildi. Meğer patisinin altında iğne başı kadar Bi yara varmış ve apse yapmış patisinden yarım çay bardağı kadar apse çıktı. 2 ay boyunca topalladı. Zayıfladı 1 ay boyunca şırıngayle yemek veriyordum su veriyordum ve hiç yurumediği için karnı şişti. Probiyotik verdik. Zamanla iyileşti kilosu yerine geldi tabi arada bir sorunlar çıkıyor. İnşallah sizde bizim yaşadığımız kadar zor durumlar yaşamazsınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 954 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79753 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR