Kedimi Bahçeye Bırakmalı Mıyım ?

ozgesahinn
ozgesahinn

108368 Puan

Anket

Evde bakmalısın
(8 oy)
Bahçede bakmalısın
(3 oy)
Hem evde hem bahçede istediği gibi
(6 oy)
Toplam (17 oy)

Arkadaşlar kedimi sokakta bulmuştum rahatsızdı baya barınağa bırakmaya cesaret edemedim sahiplendim tedavisine başladım evde ne kadar sorun olsa da şu an kabul ettiler. Kedim bahçeyi seviyor bir ay bahçede baktım hastalanınca yine eve aldım mecburen ama gece kapısını kapatıyoruz sabaha kadar sıkılır mı bilemiyorum bahçeye çıkmayı çok istiyor yuvası da var orda arada sırada bahçeye çıkmasına izin veriyordum ama duvarlara tırmanmaya başladı ve ileride sokağa çıkmak için yeri var. Daha geçen gün sokakta baktığım kediyle camda kavga ediyorlardı bıraksam büyük kedi saldıracaktı pek anlaşamadılar korkuyorum kaçarsa geri gelmesi de zor yüksek bir tümsek var indiği zaman bir daha çıkamaz. Sokağımızın çocukları da çok bilinçsiz bütün sokakta kovalarlar onu bulduğumda yıkamışlardı bir aylık kediyi donuyordu ellerinden zor aldım. Sizce bırakmalı mıyım bahçeye de girip çıkmalı mı onu da sıkmak istemiyorum evde bahçe de varken hazır oyun alanı da kurmuştuk ona yoksa sadece evde mi baksam iyi olur onu kısıtlamış olur muyum ?

9 CEVAP

kadis
kadis

40375

Bahçeyi seviyorsa gün içerisinde gözleyerek bırakabilirsin. Ama bu konu senin insiyatifinde bir konu, kavga etme, yaralanma, hastalık kapma, kaza geçirme, kaybolma riski yüksek bir durum. Bana sorarsan şayet, bende kedi bakıyorum sokağa hiç bırakmadım hoş bahçemde yok ama, sonuç olarak sen onu ev ortamına alıştırdın dışarıda savaşmayı bilmeyebilir ve sokağa kaçarsa kaybolabilir başına bir şey gelebilir. Bunlara dikkat etmen gerekiyor. Ben gezdirme tasması aldım havalar güzel olduğunda hemen her gün parka götürüp biraz o şekilde gezdirmeyi tercih ediyorum.

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Bende öyle yapıyorum okuldan geldiğim zaman bi saat falan bahçede oynuyor eve girince de çıkmak için bi süre miyavlıyor ama geçiyor alışır sanırım cesaret edemiyorum bi gece dışarda uyusa ben rahat uyuyamam gitti mi başına bir şey mi geldi diye

DogukanA
DogukanA

931

Şuan bırakıyorsanız onu bahçeye alıştırmanız demek ileride bunun için sizle çatışması demek hem sizin için (bit,pire) hem de onun için (köpekler arabalar insanlar) dışarı çıkarmayın

pitirsi
pitirsi

273

bahçede bakabilirsin şahsen ben öyle yapıyorum hiç bir sorun olmuyo ama benimki sokak kedisi ve kaçırılcak bi alan yoksa rahatlıkla salabiirsin ve bahçeyi seviyorsa

LALIAL
LALIAL

170

BENCE BAHCEYI SEVIYOSA BAHCEDE BAKMALISIN. HEM 1 AY BAHCEDE KALMIS ALISMISDIR.

Berilbest
Berilbest

53

bahçede güvenliği sağla ve bırak onun doğası bu şansın varken değerlendir,havalar soğuk değilken tabiki :)

schindler123
schindler123

3095

Yeni eve tasindigimda ilk yaptığım şey kedimi de getirtmek oldu evin bir bahçesi yok elinde sonunda dışarıya çıkacağını bildiğim için sokağa alistirdim mecburen.Once bir km kadar yürüdük peşimden geldi arada bir durup etrafi koklayip tanimaya calisiyor bende onunla bekliyorum.Sonraki iki gun de yuruyus yaptik ayni sekilde ucuncu gun gece gelmedi.Yürüyüş yaptığımız yerlere baktim kendine mekan yapmis dişi kediler erkek kankiler filan aldım eve getirdim.Ne zaman kaybolsa ayni yerde buluyorum içim rahat:)Yuruyuse cikmadan bakiyorum koltukta uyuyor ciktigimda benden önde gidiyor ne ara uyanıyor anlayamadım ama gezmeyi seviyor belli:)

kesmeseker
kesmeseker

8801

Bahçe güvenli mi? Kedi vakti geldiğinde kısırlaştırılmalı.. Ayrıca ayda bir iç-dış parazit yaptırmalısınız. En önemlisi viral hastalıklara karşı tüm aşıları tam olsa bile corona ve fiv için etkisi yok.. Riskli..

ozgesahinn
ozgesahinn

108368

Bahçe güvenli ama ileride atlarsa çıkamama durumu var tek korkum o yoksa kısıtlamak istemem asla. Yok üç aydır bakıyorum zaten iki aydır da evde aşılarını her şeyini çok iyi şekilde yaptırıyorum veterinerimiz çok iyi. Daha kısırlaştırılmasına çok var ama tabiki yaptıracağım sokağımda beslediğim ondan fazla kedi var bakımını ve gereklerini biliyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3071 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR