Kedilerim Kavga Ediyor

FloorGang
FloorGang

4360 Puan

İkiside erkek 3 aylıklar ve aslında kardeşler ancak uzun zamandır başka evlerdeydiler. Şimdi bşr kapının yada sinekliğin arkasındayken oyun oynuyorlar eminim çünkü tıslamıyorlar yada kükreme yok. Sadece kapıyı açtığımda kavga başlatıyor bir tanesi. Kapının arkasında sadece iki kere tısladı bir tanesi. Sizce ne yapabilirim.


11 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bunların kavgasından ne olcak salın gitsin. Kozlarını paylaşsınlar 1 saate düzelirler.

nejadekoldas
nejadekoldas

105457

Hiç unutmam Benim Belalı Kedim programı böyle kedilerle doluydu(tabi o kediler hep 1 yaş üstüydüler). Kedi davranış uzmanı hep şey diyordu bir oltayla ikisini oynatmayı deneyin ve ciddende işe yarıyordu. Aslında herşey olabilir kavga başlatan kediniz evde en sevilen ilgiyi üstüne isteyen kedidir diğeri de normaldir. Ama bu yaşta merak etmeyin öyle aman aman kavga olmaz. Bi o oltayla oynatmayı deneyin 2sini bi süre bakalım sonra nasıl devam edicekler

dilaraxx
dilaraxx

114626

Kesme imkanınız varsa yani kedi için tırnak makasınız varsa ve de kediyi tutacak biri varsa ikisinin de tırnaklarını kesin. Tırnakları uzun diye birbirlerine zarar vermemiş olurlar.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Anladım, yazık etmişler hayvana, sizin almanız iyi olmuş. Çok kavga ediyorlarsa ayrı tutabilirsiniz şu an, bir araya getirdiğinizde lezzetli şeyler yedirmeye, oyun oynatmaya çalışın. Kavga etmeden alışamazlar maalesef, çok abarttıkları zaman ayırın ve farklı odalara koyun, 1-2 saat sonra gene bir araya getirin böyle böyle alışacaklar. Abartmadan kastım birbirlerine zarar verme derecesine gelmek, iki kere bağırdılar tısladılar diye ayırmayın, alışma süresini uzatmış olursunuz.

sforselin
sforselin

119776

Birbirlerine çok zarar vermelerinden endişeliyseniz - ki zannetmiyorum- tırnaklarını kısaltabilirsiniz ikisinin de. Tıslama yoksa oyun oynuyor da olabilirler zaten.

FloorGang
FloorGang

4360

@sforselin tıslıyorlar saldığımda kavga ederkende bir tanesi bağırıyor tırnaklarıda uzun hani

FloorGang
FloorGang

4360

Benim belalı kedimi bende izliyorum oyuncaklarla oynatmayı denedim kedi oltası ancak sadece birinin dikkatini çekebiliyoruz. Yada oyuncak için kavga ediyorlar sonra

FloorGang
FloorGang

4360

@zehrabulut emin misin ya kavga etseler düzelirler mi tırnakları uzun ikisininde şuan.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Vallahi ben kavga konusunda uzman sayılabilirim bence bizim evde kavgasız gün olmaz. İlk alışma sürecinde büyük kedim küçüğe ölümüne saldırıyordu ama bir damla kan akmadı, tırmıklar ve diş izleri oluyordu ama ciddi bir şey hiç olmadı. Ki bunlar kardeşler ve cüsse farkları da yok, ne kadar zarar verebilirler ki en fazla, tırnaklarını kesin içiniz rahat etmeyecekse. Ayrı kaldıkları için yabancılamışlar birbirlerini şimdi en fazla 2-3 günde eskisi gibi olurlar yine. Evde kalan kedi saldırıyor di mi, niye evden gidip geri geldi öbür yavru, sahiplendirdiniz de geri mi verdiler?

FloorGang
FloorGang

4360

Hayır yavru evden gitmedi hiç eve gelmemişti. Bunlar kardeşler ve bir tanesini biz aldık diğerini annemin patronu aldı iş yerine ve iş yerinde kalıyordu sonra işte iş yeri onun için çok sıkıntılı olmuş çocuk da anneme çok alışmış iş yerindekiler kediyi çok hırpalıyorlarmış. Bu yüzden biraz davranış sıkıntıları da var mesela her hafta sonu başka birinin evine gidiyormuş 1buçuk aydır. @zehrabulutt saldıran benim eski kedim en çok ama şuan yeni olan da saldırıyor. Oyun oynamıyorlar.

FloorGang
FloorGang

4360

Anladım teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 585 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR