Kedimin Kafasında İki Gündür Yara Var?

dikmanhilal
dikmanhilal

182 Puan

Kedimin daha önce de burnundan sıvı gelmişti hapşırıp duruyordu ve kedi nezlesi sanmıştım. Iki gündür kafasında böyle birşey oldu ve ne olduğunu bilmiyorum. Kedi küçük ve çelimsiz olduğu için onu akşamları direkt olarak inek sütü ile besliyoruz büyüsün diye. Ayrıca yoğurt, tavuk etide veriyorum. Köyde yaşadığımız için direkt olarak veterinere götüremiyorum. Ama en yakın zamanda götürücem. Acaba süt ağır mı geliyor bir fikri olan var mı? Kilo alsın sağlıklı olsun diye çok uğraşıyor bahçemizde ki diger kedilerden önce onu besliyorum.


11 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Sut vermeyin kesinlikle. yogurt, et yer ama sut vermeyin. Mantar gibi duruyor ama tabi muayene edilmeden bilemeyiz. Tedavi olmazsa yayilir. Lanet bir hastalik. Disarida mi bakiyorsunuz?

Ozge00
Ozge00

131723

Ayrica tuyleri cok karisik.normalde kendilerini temizlerler ve bu sekilde olmaz.hasta kedilerin tuyleri karisik, sertlesmis gibi oluyor.

dikmanhilal
dikmanhilal

182

Evet bahçede bakıyoruz

dikmanhilal
dikmanhilal

182

Ya bilsem öyle vermezdim

dikmanhilal
dikmanhilal

182

Ne yapabilirim köy gezen bir veteriner var o gelene kadar. kıyamıyorum a

Ozge00
Ozge00

131723

Inek sutunu sindiremiyorlar maalesef. Ishal yapabiliyor. Yani sokakta kendi bir sey bulup yiyor mu bilmiyorum fare, bocek gibi ama sadece et, yogurt vermek cok saglikli degil.

Ozge00
Ozge00

131723

Kafasindakini baska kediler de yapmis olabilir Yani cok belli degil. Zaten biz anlayamayiz. Isikla falan bakiyorlarmis sanirim.

Ozge00
Ozge00

131723

Sokak kedilerine benim anneannem ev yemegi verirdi hep biri baya cok yasadi, belki daha da yasardi ama araba carpmis. Yaklasik 10 yila yakin yasamis. Bulgur, et suyu, pilav, corba falan ne bulursa veriyormus.

dikmanhilal
dikmanhilal

182

internette baktığımda göre yumurta patates ciğer felan yazıyor pişmiş olarak artık ona süt ürünlerinden uzak tutacağım. teşekkür ederim yanıtlarınız için.

ozlemalice
ozlemalice

4165

Kafasındaki ne bilemeyiz ama kedinize kuru mama veremiyorsanız tavuk ya da et + tavuk ciğeri + patates havuç kabak +pirinç bulgur makarna vb hepsini haşlayıp blendır ya da robottan geçirip yaş mama yapabilirsiniz. Yumurta haşlaması, siyah zeytin, pirinç, makarna hepsini cok sever diye düşünüyorum ama yağsız tuzsuz baharatsız olsun. Bunun yanında süt hariç verdiklerinizi verebilirsiniz. Bu arada kedi kendini yalayıp temizliyor mu? Dikkat ettiniz mi?

dikmanhilal
dikmanhilal

182

Hiç kedinin kendini yaladigini görmedim. Patilerini eskiden bir yalardı şimdi yapmıyor öyle sık. Baharatsız olarak hepsini yapmayı deneyeceğim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1139 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR