Kedim İçin Ev Yapımı Yaş Mama Tarifi

Tengu
Tengu

14308 Puan

internette çok fazla tarif var, ama ben burdan sizin deneyip memnun kaldığınız tarifleri denemek istiyorum. lüften daha önce deneyip içeriğine güvendiğiniz tarifleri yazar mısınız?
(oğlum 1 yaşında kısır değil)

6 CEVAP

duyggn
duyggn

1899

Bu tarifi ilk kez geçenlerde yaptım. Sizin gibi tedirgindim ben de. Kızım çok iştahlı yedi. Beni asıl endişelendiren sindirim kısmıydı. Kakamız da normal gelince sonuçtan gayet memnun olduk.


Tavuk göğüsü, kabak, patates, pirinç, bir adet yumurta haşladım. Burada dikkat ettiğim kullandığım et miktarına göre sebzelerin oranını ayarlamaktı. Mamayı dörtte üçü et, dörtte biri sebze olacak şekilde ayarladım. Azıcık zeytin yağı ve kaşığın ucuyla zerdeçal ekleyip mikserden -yumurtanın kabuğunu dahil- geçirdim. Oda sıcaklığına gelince bir yemek kaşığı dolusu porsiyonlara ayırıp dondurucuya attım. Yaklaşık 8 porsiyonluk yaş mamamız oldu. Bu tarif kızımda herhangi bir soruna sebep olmadığı için ikinci yapışımda biraz daha fazla yapıp mahalledeki kedilere de vermeyi düşünüyorum. Havucum olmadığı için eklemedim. Siz ekleyebilirsiniz. Sadece et/sebze oranına dikkat edin. Ben göz kararı ayarladım. Orana dikkat ettiğiniz sürece brokoli, bal kabağı, yulaf ezmesi -pirinç yerine- de kullanabilirsiniz. Eğer isterseniz veterinerinize evde böyle bir tarifi deneyebilir miyim diye danışabilirsiniz.


Bir sonraki sefere ciğerli, balıklı gibi farklı mamalar deneyeceğim. Yavrunuzun damak tadına uygun mamalar yapabilirsiniz. Benim kızım seçici değil, bu yüzden yeni tatlar denemekten çekinmiyoruz.


Güzel sonuçlar almanız dileğiyle. :)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Evde yaptığınız yas mamanın içine pirinç, buğday gibibtahil katmaniza gerek yok. Zaten yedikleri kuru mamada yeterince var.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Benimde kdime yaptığım bi tarifi vereyim.
Tavuk göğsü
tavuk ciğeri
Havuç, kabak, tatlı kabak brokoli( mevsimine gore hangisi varsa hepside olur)
Patates (gerekli değil sadece miktarı artırmak için)
Et&kemik suyu (evde varsa katılabilir )
Balık suyu (ben bundan önce balıklı mama yapmıştım ondan arta kalanı kattım)
Bunların hepsini çok az miktarda suyla haşlayıp blendırdan geçirin. İçine zerdeçal, yumurta kabuğu tozu, zeytin yaği, vs atabilirsiniz

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bu kurban bayramında ineğin akciğeri karaciğerinde yaptım. Akciğer diyip gecmeyin gerçekten protein ve taurin miktarı çok fazla.

Aldığım bir paket tavuk ciğerini haşlarken içerisine havuc ve kabak parçaları ekleyerek soğumasını bekliyorum, sonrasında çok az suyundan ilave ederek blenderdan bir kaç tur çektirip kıvamlı bir yaş mama haline getiriyorum ve bayılarak tüketiyorlar :)

Bikedi
Bikedi

13753

Haftada iki kez yaptigim tarifi vereyim



  1. Bir tavuk baget, az patates, az havuc, bir tatli kasigi pirinc. Hepsini az suda beraber pisirip ezip veriyorum. İstersen pisince robottan gecirebilirsin.

  2. İki kasik kiyma, biraz kabak, bir tatli kasigi asurelik bugday bunlarida ayni sekilde pisirip ezip veriyorum.
    Henuz ciger denemedim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5464 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR