Acilllll!! 50-55 Günlük Kedi Kuru Mama Yediğini Söylediler Ama Yaş Mamayı Bile Çok Az Yiyor Su İciyo

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170 Puan

50-55 günlük kedi var kuru mama yemiyor belki alışmadığı için, kuru mana yediğini söylediler ama yaş mamadan bile çok az yiyor. Zayıf kedi için takviye olarak ne verebiliriz?

13 CEVAP

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

rc kitten sanırım kuru mamaya geçmede kolaylık sağlıyormuş yaş mamanın kuru mamanın tadını beğenmemiş olabilir farklı marka deneyin ve yaşla kuruyu karıştırın

Ozge00
Ozge00

131723

Kim dedi yedigini ve kediyi nerden aldiniz anlamadim ?
Normalde yas mamaya bayilirlar ama belki sizinki hastadir istahi yoktur veya sadece o mamayi sevmemistir. Tavuk suyu, yogurt falan da deneyin. Yavru kediler az ama sık yerler genelde. Ben kedimi ilk buldugumda 2 aylik civariydi ve 2-3 saatte bir gelip gidip azicik yerdi

zeynsudd
zeynsudd

3994

Evinize yeni geldiyse stresten de yemiyor olabilir

elberp
elberp

1070

Aynı durumu biz de yaşamıştık. Yavrum evimize geldiğinde 2 gün hiç kuru mama yemedi. İlk günlerin heyecanıyla çok korkuttu. Yaş mamayı tek başına yiyordu (onu da az yiyordu, pakette 2 adet önerilmesine rağmen günde 1 bitiriyodu) fakat içine birkaç tane kuru mama koyunca onu bile doğru düzgün yemiyordu. Bendeki N&D'yi hiç yemiyordu, annesinin yanındayken yaş mamaya karıştırılarak yediği Pro Plan ve Royal Canin'i almıştım, onları da çok az yedi, sadece tadına baktı denebilir. Sonra aklıma gelip kuru mamayı küçük bir tabağa az miktarlarda koyarak suyla yumuşattığım an direk yemeye başladı, sert kuru mamayı yemeye alışmamış. Birkaç gün bu şekilde suyla yumuşatarak verdikten sonra yavaş yavaş nemini azalttım ve tamamen kuru halde yemeye başladı. Suyla yumuşatmayı çok küçük miktarlarda yapın. Tamamını bitiremezse, o ıslanmış kuru mamadan artanları sonradan yemiyor pek, beklemiş halini sevmiyor. Bizimki öyleydi yani.

elberp
elberp

1070

Bi de biraz gimcat multivitamin macunu ekleyerek karıştırılınca da severek yiyodu. Macunlu kısımlara odaklanıyodu, diğerlerini bırakıyodu uyanık :)

Ozge00
Ozge00

131723

Yemeye basladi mi yavru

sforselin
sforselin

119776

Yine kedi sütü övmeye geldim bjdjbeb hala az az veriyorum 3 aylık kedime. Mamaya alıştırırken de az karıştırıp verebilirseniz çok zorlanırsanız.(islatilan mamanin artanini dökmeniz gerekiyor mutlaka) Bana eve henüz alışmadigi için az yiyor gibi geldi. En kötü ihtimalle aynı markanın babycat versiyonu var. Baya küçük taneli. Suyla hafif ıslatıp verebiliyorsunuz. Onu deneyebilirsiniz.

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170

Rc kittin kullanıyoruz zaten suan fazla yemiyor ..

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170

Allah razı olsun sizde şimdi azcık yoğurt koyduk biraz yedi ...

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

halsizlik ateş ishal bunlardan en az biri varsa hasta olabilir

Ozge00
Ozge00

131723

Haslanmis tavukta yer suyuyla birlikte. Yumurta da yer. Benim kedi hepsini seviyor mama haric. Yeter ki et olsun. Yani yiyorsa sorun yok. Siz mamayi alistirin yavastan.

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170

Herkese çok teşekkürler

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170

Yemeye başladı şükür.. herkese çok teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 714 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR