Kedim Kumunu Yalıyor Ve Yiyor

ik2008
ik2008

612 Puan

Schootish straite cinsi 6 aylık dişi kısırlaştırılmamış bir kedim var.Yatarken birden kalkıp kum kabına giriyor önce içine yatıp kendini yalıyor sonra ise üzerinde oturduğu kumu yalamaya ve yemeye başlıyor.Kucağıma alarak kum kabından çıkarıyorum.Birkaç gündür akşam üzerleri yiyor.Neden böyle kumunu yiyor bilemiyorum? Daha önce kedisi kumunu yemiş ve bundan vaz geçirmeyi başarmış olan kişiler varsa nasıl yaptıklarını anlatırlar ve bana yardımcı olurlarsa çok memnun olurum.

6 CEVAP

Gelyahron
Gelyahron

118178

Vitamin ve mineral eksikliğinden dolayı yaparlar genelde, veterinerinize danışarak vitamin takviyesi yapabilirsiniz

ozlemalice
ozlemalice

4165

Benim kedim de 6 haftalık iken ilk bana geldiğinde kum yiyordu tıkıt tıkıt. Veterinere sorduğumda vitamin eksikliğindendir eğer birkaç gün daha yerse getirin vitamin verelim dedi. Ama sonra bıraktı bir daha gözlemlemedim. Birkaç gün daha gözlemmeyin ona göre yeniden götürün derim.

nsnci
nsnci

933

Bi sağlık problemi yoksa meraktan yiyordur. Yediği zaman kızdığınızı belli edin, yine kum yemekten vazgeçmiyor ama anlıyor kızdığınızı.
(9 aylık kedim hala yiyor :s)

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Meraktan yediğini sanmıyorum. Daha bebekken koklamaları, yemeleri çok normal karşılanıyor fakat 6 aylık kediniz. Vitamin ve mineral değerlerine baktırmanız iyi olur.

ik2008
ik2008

612

Önerileriniz için teşekkür ederim.Zaten dün öğleden beri hiç yemedi.Muhtemelen meraktan yapıyordu bir tadına baktı sonra bıraktı.

ik2008
ik2008

612

Haklısınız ama bir süredir ber gün yaptığı birşeyi yapmıyor.Bilemiyorum neden yaptığını zaten vitamin ve mineral oranı yüksek yaş mama ve vitamin damlası alıp suyuna damlatmayı deneyeceğim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 610 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR