Sürekli Havlama Sorunu

Qscar
Qscar

642 Puan

Köpeğimiz gece gündüz özellikle de geceleri çok havlıyor ne yapsam susmuyor uyku uyuyamaz olduk çok seviyorum vermekte istemiyorum ama artık katlanamıyoruz. Isırma huyundan zaten vazgecmedi hadi ona alıştım ama nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler..

5 CEVAP

Whitedog
Whitedog

2551

merhaba. köpek arkadaşınızın ilk aşı programı bittiğinde dışarı çıkarabilirsiniz ki galiba sizin arkadaşınız da 4 aylık olmuş. gün içinde minimum 3 defa dışarı çıkarırsanız ve dışarıda sakin sakin koklamasına, keşfetmesine izin verirseniz bu onu zihnen yorar ve rahatlatır. gün içinde bir kere dışarı çıkıyorsa veya hiç çıkmıyorsa köpek tabiki değişkenlere cevap vermek zorunda kalır ki bu da uykusunu tamamlayamadığından gelişimini olumsuz etkiler. ayrıca havlama önleyici vb tasmalardan kesinlikle uzak durun. bu tasmalar köpeğe zihinsel hasarın yanı sıra çokça da fiziksel hasar verir.(yemek borusu hasarına, ses teli felcine, boyun burkulmasına, kas kasılmalarına, kramplara ve metabolik sorunlara yol açabilir)

Whitedog
Whitedog

2551

merhaba, sokakta sevmek isteyen insanlar hepimizin ortak sorunu. ben o yüzden sevilmekten hoşlanmıyor diyorum, çocuk sevse havlamayacak ısırmayacak ama o çocuğu kendisi tolere etmiş olacak. bu da sorumluluk demek, bu da stres demek. sokakta özgür köpekler bizim için de büyük bir sorundu, yolumuzu değiştire değiştire evden çıkamamaya başlamıştık. ama ben sokakta karşılaştığım köpeklerden icazet almayı öğrendim ve artık sakin sakin yanlarından geçip gidiyoruz. hatta çoğu zaman karşımıza sokak köpeği çıksa da icazet alsam diye düşünmüyor da değilim :)
köpeklerden nasıl icazet alınacağını, ne yaparsan artık ellerini ısırmayacağını, kendi köpek arkadaşınla aranda nasıl saygılı bir iletişim kurabileceğini öğrenmek istersen instagram veya youtube üzerinden kral köpek ailesi'nin ücretsiz videolarına ulaşabilirsin. sana büyük yardımı olacağını düşünüyorum, bize gerçekten çok büyük oldu çünkü. kolay gelsin :)

Qscar
Qscar

642

Mutlaka bakıcam çok teşekkürler

XCagdas
XCagdas

243

Havlamayı önleyen tasmalar var ama çok uzun vadeli değil araştır bence bende çok bilmiyorum :)

Qscar
Qscar

642

Birkaç gündür daha fazla oyun oynamaya başladım ve yeni oyuncak aldım eskisi kadar havlamıyor şuan durmadan bir de dsarı cıkarmaya korkuyorum genelde bahcede. Dısarı cıkardıgımda ufak cocuklar sevmek istiyor ısırmıyor ama havlayıp korkutuyor herkesi sevmiyor, diğer köpekleride hırlayıp havlayıp kıskırtıyor eğer saldırırlarsa ufak oldugu için anında parçalarlar kurtaramam buyuk sokak köpekleri çok burda. Oscarda zaten çok hiperaktif bir köpek daha 1 aylık yokken kucagıma alırdım saniye durmazdı hep kıpırdanır asla yerinde durmaz. İnşallah böyle devam eder uyuyor artık geceleri. Bu arada havlama önleyici tasma hiç düşünmedim kullanmayı biliyorum zararlı olduklarını

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 524 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR